Vijesti
23. 5. 2023.

Oporba i Milanović? Ne mogu nam oprostiti to što opet povećavamo plaće i zaposlenost & ostvarujemo strateške ciljeve!

PVRH Andrej Plenković: „O oporbi nemam baš najbolje mišljenje, ali sam ipak iznenađen lažima kojima se služe dok politikantski napadaju poreznu reformu. Shvaćam, međutim, da im nije lako. Vide da Hrvatska ima najveću zaposlenost ikad, da se razvija i raste, nabavlja avione Rafale… a sad ćemo ponovno podići primanja naših građana. Oporbi stoga preostaju samo izmišljotine“. Krešimir Ačkar i Mato Franković: „Ne pada nam na pamet poskupiti usluge i podići porez na dohodak! S obzirom na to koliko nam je ova Vlada pomogla te i dalje pomaže, možemo samo zaključiti da neki gradonačelnici unaprijed glume 'žrtve' kako bi prikrili svoju nesposobnost“.

Očekivano, sitni zavidnik Milanović protivi se novom povećanju plaća hrvatskih građana jer će time postati još vidljivije koliko je njegov premijerski mandat bio očajan. U četiri godine Milanovićeve i SDP-ove vlasti prosječna je plaća porasla za samo 2.8%, a u mandatu Andreja Plenkovića za više od - 50%! Pritom ne računamo novo podizanje primanja nakon 6. kruga porezne reforme Vlade RH.

Milanović ujedno već izlizanom forom “napadni da ne budeš napadnut” pokušava opravdati svoje omiljene ortake, a nesposobne gradonačelnike, posebice posrnulog Ivicu Puljka.

PLENKOVIĆ: Teze da država „otima lokalnim jedinicama“ prozirni su spin

Na nova podmetanja jadne i jalne oporbe predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković odgovorio je iz Gospića, gdje je sudjelovao na svečanosti u povodu Dana Ličko-senjske županije i 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića.

Donosimo ključne poruke:

O oporbi nemam baš najbolje mišljenje, ali sam, moram priznati, pomalo iznenađen potpunim neznanjem koju neki njeni čelnici demonstriraju dok politikantski komentiraju novi krug porezne reforme. Zabrinjavajuća je ta niska razina i informiranosti i političke kulture dok se protive povećanju plaća hrvatskih građana, što je jedini cilj Vlade RH.

Hoće li ili neće pomoći sugrađanima?

Teze da država „otima lokalnim jedinicama“ prozirni su spin. One imaju pravo - ako tako odluče - kroz povećanje poreza na dohodak nadoknaditi prihode od prireza. Druga im je mogućnost da racionalnim upravljanjem i gospodarenjem pripomognu podizanju primanja svojih sugrađana u sredinama koje vode.

S novim krugom porezne reforme neto plaće i broj zaposlenih nastavit će rasti, a nezaposlenost - padati!

Pritom ću još jednom naglasiti da su zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji prihodi svih lokalnih i regionalnih jedinica enormno porasli. Ličko-senjska županija, primjerice, ima 100% više prihoda od poreza nego prije. Pitajte župane i (grado)načelnike da iskreno odgovore je li im bolje u ovom mandatu ili dok je SDP stolovao u Banskim dvorima.

Jadna & jalna oporba

Shvaćam, međutim, da oporbi nije lako. Vide da Hrvatska ima najveću zaposlenost ikad, da gospodarski raste, nabavlja borbene zrakoplove Rafale, raspolaže s 25 milijardi eura europskih sredstava za desetljeće razvoja, ostvaruje strateške ciljeve - od Pelješkog mosta i LNG terminala do europodručja i Schengena.

Najnesposobniji gradonačelnici & notorni provokatori najglasnije se protive povećanju neto plaća vlastitih sugrađana!

U mandatu naše Vlade prosječna je plaća porasla 50%, a od 2011. do 2015. samo - 2.8%! Pritom smo u ovoj globalnoj krizi subvencionirali te i dalje subvencioniramo struju i plin, ograničili smo cijene goriva, snizili stope PDV-a na ključne proizvode te u više navrata izravno novčano pomogli svima kojima je to potrebno.

A sada ćemo ponovno podići plaće. Oporbi stoga preostaju samo izmišljotine i laži da se nekome nešto uzima…

AČKAR & FRANKOVIĆ: Povećanje plaća sugrađana možemo samo pozdraviti!

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i čelni čovjek Grada Dubrovnik Mato Franković uglas su poručili da im ne pada na pamet da zbog ukidanja prireza poskupe komunalne usluge i podignu porez na dohodak!

„S obzirom na to koliko je ova Vlada pomogla i pomaže lokalnim jedinicama, s pravom se može zaključiti da pojedini gradonačelnici unaprijed izigravaju 'žrtve' kako bi prikrili vlastitu nesposobnost“.

A A A