Vijesti
2. 2. 2024.

Izgradili smo još jednu bolnicu - kvalitetnija zdravstvena skrb za više od 600.000 ljudi!

(VIDEO) Premijer Andrej Plenković iz Rijeke: U rujnu 2019. položili smo vremensku kapsulu za početak radova, a danas s ponosom otvaramo novu Bolnicu za ženu i dijete KBC-a Rijeka! Doista sam oduševljen arhitektonskim rješenjima i najmodernijom opremom. Realizacijom ovog projekta, vrijednog 158 milijuna €, dugoročno smo osigurali bolje zdravstvene usluge za 600.000 sugrađana! S 224 kreveta i 70.000 kvadrata to je, za sada, najveća investicija u zdravstvu od osamostaljenja Hrvatske - na ponos Riječanki i Riječana te svih žitelja Primorsko-goranske županije! Čestitam! 

„Državna cesta 403, autocesta Križišće-Žuta Lokva, Istarski ipsilon, 2. cijev Tunela Učke, strateški projekt nizinske pruge, LNG terminal, potpora brodogradilištima, Luka Rijeka... nova bolnica samo je dio naših velikih ulaganja u ovaj kraj Lijepe Naše!“ - poručio je jpredsjednik Vlade RH i HDZ-a na svečanom otvaranju Bolnice za majku i dijete na Sušaku:

- Podižemo kvalitete zdravstvenih usluga za 600.000 ljudi koji gravitiraju prema Rijeci.

Autocesta A7 Križišće-Žuta Lokva, vrijedna 300 milijuna eura, omogućit će puni jadransko-jonski cestovni koridor!

U roku & uz uštedu 

Istaknuvši da se radi o velikom i važnom projektu, Andrej Plenković je zahvalio svima koji su pridonijeli njegovoj realizaciji:

- Doista sam impresioniran, doista sam oduševljen i arhitektonskim rješenjem i interijerom i najsuvremenijom opremom! Projekt je završen unutar svih rokova i uz utrošak manje sredstava nego što je bilo predviđeno. Sve pohvale za pedantnost, racionalnost i učinkovitost!

Obnova proizvodnje i očuvanje radnih mjesta u 3. maju & početak gradnje Nove bolnice u Rijeci!

POVIJESNI ISKORAK 

Nova bolnica na Sušaku najveća je investiciji Vlade RH u zdravstvu od osamostaljenja Hrvatske te povijesni iskorak za Rijeku i njen bolnički sustav.

Nijedan se strateški projekt, pa tako ni u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, nije ostvario bez HDZ-a!

Pružat će zdravstvene usluge primarno ženama i djeci, no pod novim krovom mjesto će naći i druge klinike i zavodi te nemedicinske službe koje su od vitalne važnosti za funkcioniranje cijelog KBC-a. Uz 600.000 građana koji gravitiraju Rijeci - što iz Primorsko-goranske, što iz Istarske, što iz Ličko-senjske županije - zdravstvene usluge ove bolnice koristit će i sve brojniji turisti.

Na ponos svih žitelja Rijeke & PGŽ-a

Novi kompleks riječkog KBC-a nalazi se na Sušaku i sastoji se od šesterokatnog bolničkog zdanja, namijenjenog medicinskim sadržajima. i manje zgrade, s tehnološko-ekonomskom funkcijom. 

Novi objekti ukupno broje 70 000 četvornih metara korisne površine, od čega medicinski dio u glavnoj zgradi zauzima 40 000. Na cijelom kompleksu osigurano je čak 580 parkirnih mjesta. Taj impozantni projekt znatno podiže kvalitetu zdravstvene skrbi cijelog riječkog kraja, na ponos svih njegovih stanovnika!

A A A