Vijesti
21. 3. 2024.

U 3. mandatu u Banskim dvorima podići ćemo prosječnu plaću na najmanje 1.600 €, a onu minimalnu na - 1.250 €!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a: Idućeg tjedna predstavit ćemo Izborni program „Za sve izazove“. Veselimo se kampanji, koju ćemo temeljiti na dosadašnjim postignućima, ali i jasnoj viziji rasta i razvoja zemlje u idućem mandatu. Milanović? Nije to na nama, neka se Ustavni sud i DIP očituju o njegovom bezakonju. Mi se kao odgovorna i ozbiljna stranka u izbornom procesu ponašamo u skladu sa zakonom, pravilima i dobrim običajima, a kao pouzdana Vlada RH radimo na dobrobit građana i gospodarstva, ono za što smo i dobili povjerenje naroda.

„Mogu samo poručiti da Milanović neće biti premijer. Bit ću to ja u 3. mandatu zaredom. Ostalo ne bih komentirao“ - također je odgovorio predsjednik HDZ-a i Vlade RH na pitanja novinara nakon (redovitog) sastanka nacionalnog vodstva naše stranke:

- SDP-u neće pomoći ni nova podmetanja, laži da je gđa Kolinda Grabar-Kitarović 2015. kao predsjednica Republike „sudjelovala na predizbornim skupovima HDZ-a“.

Snaga zajedništva & pobjednički duh

Izrazio je zadovoljni ozračjem na terenu, na obljetnicama osnutka HDZ-a diljem Hrvatske:

- I na XX. Općem saboru iskazali smo snagu zajedništva i pobjednički duh. S obzirom na konkretne rezultate koje je naša Vlada ostvarila, itekako smo optimistični i samopouzdani uoči ovih parlamentarnih izbora.

1.239 € - najveća prosječna neto plaća u povijesti! Od listopada 2016. naovamo porasla je za čak 490 €, a u SDP-ovu mandatu za samo 24 €!

Na žaljenje proturazvojne ljevice

Naravno, Andrej Plenković posvetio je uvodni dio izjave za medije vijesti dana - porastu prosječne plaće na povijesnu razinu od 1.239 €:

- Ali, na žaljenje proturazvojne ljevice, to nije kraj povećavanja primanja u ovom mandatu. U travnju, prije izbora, slijedi isplata znatno povećanih plaća (za ožujak) za 244.000 zaposlenika u državnoj i javnoj službi!

Daljnje podizanje primanja & zaštitne mjere

„I u iduće 4 godine, u 3. mandatu naše Vlade, nastavit ćemo podizati primanja hrvatska građana i donositi mjere za zaštitu životnog standarda“ - najavio je iznoseći elemente iz Izbornog programa „Za sve izazove“:

- Prosječnu neto plaću povećat ćemo na najmanje 1.600 €, a bruto „minimalac“ na 1.250 €. Sada je 840 €. A prisjetimo se, za vrijeme SDP-ove vlasti minimalna plaća iznosila je 414 €.

Sa 62 na 80% razvijenosti EU-a

„Osim toga, podići ćemo stupanj razvijenosti Hrvatske na 80% prosjeka Europske unije“ - dodao je predsjednik Plenković:

- Ne zaboravimo da smo početkom 2016. bili na 62%. Već ste mogli čuli i najavu da će svaka majka za svako dijete dobiti godinu radnog staža. Program je vrlo ambiciozan, ali i ostvariv s obzirom da Hrvatska snažno napreduje.

„A“ kreditni rejting & OECD

Izdvojio je i da će kreditni rejting Hrvatske, koji smo ionako podigli na najvišu razinu do sada, onu investicijsku s pozitivnim izgledima, u 3. mandatu dosegnuti i famozno slovo „A“.

Najavio je i da će Hrvatska ispuniti sve zahtjevne kriterije i za ulazak u jedinu međunarodnu organizaciju u kojoj još nije članica - u OECD:

- Prema našem planu, to bismo trebali uspjeti za otprilike dvije godine. Time bismo, nakon Schengena, europodručja i Europskoga stabilizacijskog mehanizma (ESM), zaokružili veliki proces međunarodnog pozicioniranja RH.

Čvrsti euroatlantski smjer

„I na taj način pridonosimo privlačenju inozemnih ulaganja i stvaranju radnih mjesta, a time i kvaliteti života hrvatskih građana“ - zaključio je predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković:

I dalje ćemo odgovorno upravljati javnim financijama te, premda to nekima smeta, držati čvrsti euroatlantski smjer. Hrvatska će ostati usidrena u jezgri demokratskog Zapada, u srcu Europske unije.

OBEĆAMO MANJE - ISPUNIMO VIŠE

I u 3. Plenkovićevu mandatu na čelu Vlade primanja će nastaviti ubrzano rasti. Kako je i sam najavio, prosječna će se plaća u iduće 4 godine podići na najmanje 1.600 €.

Ispunili smo obećanja iz Programa „Sigurna Hrvatska“, mnoga i premašili!

Naglasak je na „najmanje“. U ovom mandatu koji je pri kraju, naime, najavili smo da ćemo povećati prosječnu neto plaću na 1.000 €. S ljevice su tvrdili da je to „nemoguće“. A mi ne samo da smo ispunili obećanje iz 2020. godine, iz Programa „Sigurna Hrvatska“, nego smo ga i debelo premašili - za čak 239 €!

A u ovom će mandatu, prije izbora, prosječna plaća i dalje rasti…

A A A