Vijesti
26. 4. 2024.

SDP ne može pobijediti HDZ, pa već 8 godina slušamo priče da „samo što nisam“ otišao u Bruxelles, dobio mjesto u nekoj EU instituciji!

PVRH/PHDZ Andrej Plenković: Na žaljenje korumpirane, uspaničene, poražene ljevice, nastavljamo pregovore s Domovinskim pokretom. Novu saborsku većinu i Vladu RH u ustavnom će roku formirati pobjednici, a ne gubitnici. Imat ćemo dovoljno ruku. HDZ razgovora sa svima koji su odgovorni i ozbiljni, koji žele da Hrvatska bude stabilna i nastavi rasti. Sigurno ostajem na čelu Vlade, što ćete uskoro i vidjeti. Bit ću hrvatski premijer i u 3. mandatu!

Da ljevica nije korumpirana, ne bi joj porobljavanje neovisnih pravosudnih tijela bila jedina agenda - također je poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH:

- Ljevica želi, kao u vremena za koja smo mislili da su odavno iza nas, kontrolirati institucije progona. To je jasno kao dan.

Donosimo, objedinjeno, i ostale naglaske iz izjava koja je Andrej Plenković dao u četvrtak i petak (25. i 26. travnja) te njegovih odgovora na novinarska pitanja:

I korumpirana i licemjerna ljevica

Ljevica nije samo korumpirana, nego i - licemjerna. Kada HDZ razgovara s DP-om, onda je ta stranka „najcrnja desnica“, „opasnost za zemlju“. A kada mu ljevica nudi suradnju kako bi pokušala prikriti svoj poraz, onda je DP „demokratski dio antikorupcijske koalicije“. 

Ljubazno molim sve nervozniji & sve agresivniji SDP da shvati da je - izgubio. HDZ će opet sastaviti Vladu RH

Korumpirani SDP pritom „mudro“ šuti o osuđenoj Marini Lovrić Merzel, o Draganu Kovačeviću - zbog čijeg je uhićenja i krenulo Milanovićevo ludilo, o njegovom trgovanju utjecajem u korist ruskog ortaka, o zapošljavanju Joška Klisovića kao „velikog naftnog stručnjaka“… Mogao bih do sutra nabrajati afere kvazipoštenog SDP-a. 

Snjeguljice, čisti kao snijeg 

Predstavljaju se kao da su Snjeguljice, čisti kao snijeg, a istodobno krše Ustav, lažu, divljaju, podmeću, prijete, mrze i rigaju uvrede na svakog tko se ne klanja njihovom idolu - Grbinovu stricu Milanoviću. 

A to i dalje čine iako smo ih teško porazili, iako su osvojili samo mandat više nego Bernardić 2020. godine. 

Grbin & Milanović - out

Grbin? Ne znam što propali partijski „lideri“ čekaju. Odavno su trebali dati ostavke. 

Milanović? Ne zaslužuje više biti predsjednik Republike nakon što se na parlamentarnim izborima svrstao na stranu svog SDP-a. On je - out.

Sastavit ćemo saborsku većinu - spriječiti gubitnike da glume pobjednike!

Hrvatska će nastaviti rasti

Ma koliko god se trudila, ljevica neće spriječiti da Hrvatska nastavi rasti, da se nastave povećavati plaće i stvarati nova radna mjesta. Hrvati su joj jasno poručili da ostaje u - oporbi. 

Pregovori s DP-om idu svojim tokom. 

Još jedna pobjeda

A europski izbori? Očekujem još jednu uvjerljivu pobjedu. 

Zajedno, idemo po još jednu pobjedu! Predali smo listu za europske izbore!

A A A