Vijesti
23. 4. 2024.

Zajedno, idemo po još jednu pobjedu! Predali smo listu za europske izbore!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Naša je lista definitivno - najjača. Najbolja, najkompetentnija. Svih 12-ero kandidatkinja i kandiidata, 5 žena i 7 muškaraca, već se dokazalo ili na europskoj ili na nacionalnoj ili na lokalnoj razini. Krasi ih znanje i bogato iskustvo rada ili u Europskoj komisiji ili u Europskom parlamentu ili u Vladi RH ili u Hrvatskom saboru ili u županijama. Pobijedili smo na svim dosadašnjim EU izborima - i 2013. i 2014. i 2019. - pobijedit ćemo opet! A nova Vlada? Sastavljaju je pobjednici, a ne gubitnici. Malo mi je i žao kolega iz SDP-a. Koprcaju se u deluzijama.

HDZ će i dalje snažno artikulirati naše nacionalne interese u europskim institucijama i zalagati se, premda su već sada rekordna, za još više EU sredstava za nastavak rasta Hrvatske - također je poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon što je DIP-u predao listu za, punim nazivom, izbore za članove Europskog parlamenta.

Najjača lista za novu izbornu pobjedu HDZ-a - stranke koja je najviše napravila za europski prosperitet Hrvatske!

O ignorantima & izolacionistima

Zauzimat ćemo se za još više razvojno-socijalnih projekata koja se financiraju iz EU izvora, za sigurnost i stabilnost Lijepe Naše! - nastavio je Andrej Plenković, koji je i nositelj HDZ-ove pobjedničke liste:

- Neki ignoranti i izolacionisti „zaboravljaju“ da smo se za desetljeće razvoja koje je pred nama izborili za ukupno 25 milijardi € EU novca, da smo samo za obnovu osigurali nevjerojatnih 2,6 milijardi € te da smo ostvarili strateške ciljeve ulaska u Schengen i eurozonu.

Za razliku od onih koji bi izolirali zemlju & odveli je u kaos, nestabilnost i regresiju, nudim vam sigurnu, pouzdanu, još jaču i utjecajniju Hrvatsku!

U samoj jezgri Europe i demokratskog Zapada

Time smo vratili Hrvatsku ondje gdje povijesno i civilizacijski pripada, u samu jezgru Europe i demokratskog Zapada! - dodao je:

- Upravo je HDZ, uz punu potporu Europske pučke stranke, naše narodnjačko-demokršćanske političke obitelji desnog centra, utjelovljenje istinske europske politike!

Najrazvijenije i najuređenije države svijeta

A za oko dvije godine, u 3. mandatu naše Vlade, Hrvatska će ući i u OECD - zaključio je predsjednik Plenković u izjavi za medije:

- Pristupit ćemo međunarodnoj organizaciji koja okuplja 38 najrazvijenijih i najuređenijih država svijeta!

MORAMO ŠTO PRIJE PRIONUTI POSLU

Na upit novinara o sve bizarnijim „kombinacijama“ očajničke ljevice, Plenković je odgovorio da „Vladu sastavljaju pobjednici, a ne gubitnici“:

- Malo mi je i žao kolega iz SDP-a; umjesto da nam čestitaju, koprcaju se u deluzijama. Narod je rekao svoje, jasno poručio kome želi ponovno povjeriti upravljanje zemljom.

Neovisno o odluci Ustavnog suda, Milanović ionako nije mogao formirati Vladu jer su on i njegov SDP na izborima teško - poraženi

Kao izborni pobjednik te ozbiljna i odgovorna stranka s puno iskustva u vođenju pregovora - najavio je - HDZ će zajedno s partnerima 3. put zaredom formirsti parlamentarnu većinu i Vladu:

- I to, uvjeren sam, vrlo brzo. Jer Hrvatskoj trebaju politička stabilnost i nastavak gospodarskog rasta i razvoja. Moramo što prije prionuti poslu.

Ljubazno molim sve nervozniji & sve agresivniji SDP da shvati da je - izgubio. HDZ će opet sastaviti Vladu RH

A A A