Vijesti
3. 5. 2024.

Iz Vukovara: Politike Vlade RH uvijek će odražavati našu zahvalnost Gradu Heroju svih Hrvata!

Hrvatski premijer Andrej Plenković na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara: Poštovane Vukovarke i Vukovarci, svima čestitam blagdan vaših nebeskih zaštitnika svetog Filipa i Jakova te Dan vašeg grada - znamena hrvatske državnosti i nacionalnog identiteta! Godinama snažno podupiremo projekte važne za razvoj grada i cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju, a posebno vodimo računa o simbolima Domovinskog rata. Čestitam gradonačelniku Ivanu Penavi na nizu postignuća!

„Prvu svoju sjednicu izvan Zagreba održali smo upravo ovdje. I to svjedoči koliko poštujemo Vukovar“ - također je poručio predsjednik Vlade RH i HDZ-a u govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara:

- Vlada je kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem do sada uložila tri milijarde eura u istok Hrvatske. Nema te županije, grada ili općine koja nije koristila ta sredstva. Zajedno s Gradom Vukovarom izgradili smo Veleučilište Lavoslava Ružičke, studentski dom, realizirali niz projekata. Nastavit ćemo pomagati Vukovar!

„Vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Grad Heroj, proglasili 18. studenog neradnim danom, Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a vukovarsku bolnicu podigli na rang Nacionalne memorijalne bolnice, o kojoj je država preuzela svu skrb“ - naglasio je hrvatski premijer.

29. obljetnica VRO Bljesak: Pijetet, ponos & Rafalei u čast svih sudionika prekretničke bitke pravednog i obrambenog Domovinskog rata!

„PREGOVORI? STRPITE SE JOŠ SAMO NEKOLIKO DANA“

U izjavi za medije nakon sjednice Andrej Plenković je naglasio da su razgovori s Domovinskim pokretom „stalni, kontinuirani, intenzivni“:

- Približavamo stajališta, idemo prema rješenju. Mislim da će nam trebati još nekoliko dana. Ne bih na ovaj svečani dan dublje ulazio u to pitanje.

O korumpiranim partijcima

A posrnuli Peđa Grbin i koruptivni SDP?

- „Mudro“ prešućuju da je uhićeni profesor iz Afere „Geodezija“ bio šef njihove stranačke organizacije u Velikoj Gorici, kandidat za zamjenika zagrebačkog župana i kadar od povjerenja u državnim tvrtkama.

Most koji ne vodi - nikamo

Upitan za Grmoju i Petrova, koji među posljednjima drže ljestve SDP-u te i dalje maštaju o antiHDZ većini, kratko je odgovorio da su „neke stranke ozbiljne i odgovorne, a neke su, poput MOST-a, neozbiljne i neodgovorne“:

- Još nisu politički sazreli, a vjerojatno nikada neće. To nije dobro za njih.

MOST želi zaustaviti smanjenje cijena hrane u trgovinama, nove zaštitne mjere, naknade za ugrožene sugrađane & porast neto plaća

MILIĆ: Vjerujemo da će sve uskoro biti gotovo

Predstojnik Ureda Predsjednika HDZ-a Marko Milić, član pregovaračkog tima naše stranke, potvrdio je da je u Vukovaru, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, održan neformalni sastanak s predstavnicima DP-a:

- Da, približena su stajališta. Blizu smo dogovora. Građani su nas većinskom potporom obvezali da formiramo novu, stabilnu Vladu. Vjerujemo da će sve uskoro biti gotovo. I dalje ćemo odgovorno, predano raditi za boljitak Hrvatske!

Već u utorak nakon službenih pregovara, ako sve prođe prema planu, mogli bismo imati obrise saborske većine i nastaviti razgovore o sastavu Vlade predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem - najavio je Milič.

I U VINKOVCIMA ODLIČNO RASPOLOŽENJE

Nakon Vukovara, predsjednik Plenković susreo se u Vinkovcima s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i ostalim članovima vodstva vukovarsko-srijemskog HDZ-a:

- Blizu smo formiranja nove saborske većine i Vlade. I u 3. mandatu koristit ćemo prednosti članstva u EU-u na dobrobit svih građana i nastaviti povlačiti velika europska sredstva za ulaganja kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Ostajemo snažno posvećeni razvoju istoka Hrvatske!

Bosančić, koji je i prvi čovjek Županijske organizacije HDZ-a, istaknuo je da je naša stranka, nakon parlamentarnih, spremna za nove pobjede i za sve izazove:

- Većinu u Hrvatskom saboru formirat će oni kojima je hrvatski narod ukazao najveće povjerenje.

A A A