Vijesti
2. 6. 2024.

Vatreni - ponos nacije!

Premijer Andrej Plenković u Rijeci je izrazio podršku nogometnim reprezentativcima i izborniku Zlatku Daliću uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj. „Ponosni na sve uspjehe Vatrenih koji su proslavili Hrvatsku diljem svijeta, radujemo se novim nastupima i pobjedama. Hrvatska je uz vas! Hvala vam na svemu što ste učinili za hrvatski sport i hrvatski narod. Želim vam samo puno sreće i zdravlja, jer znam da rad, taktiku i volju da pobjeđujete za našu domovinu uvijek imate“.

U ime Vlade RH želim vas ohrabriti uoči predstojećeg Europskog prvenstva na kojem imate zahtjevnu skupinu, ali na koje dolazite sa zasluženom visokom reputacijom te sjajnim reprezentativnim i klupskim rezultatima - poručio je još Andrej Plenković nakon susreta s Vatrenima u stožeru Hrvatskog nogometnog saveza u Rijeci:

- Veselimo se vašim novim uspjesima! Od Hrvatske ste napravili nogometnu velesilu - uvijek pokazujete mentalitet pobjednika!

Dočekali smo Vatrene! Hvala vam, ponosni smo i presretni zbog veličanstvenog uspjeha!

Zahvala izbornika Zlatka Dalića

Nakon što je upoznao premijera s dosadašnjim tijekom priprema i planovima reprezentacije uoči početka Eura, izbornik Zlatko Dalić zahvalio mu je na potpori:

- Hvala na podršci koju dajete nama, ali i cjelokupnome hrvatskom sportu. U Njemačkoj nas čeka fantastična atmosfera i nezapamćeno veliki broj hrvatskih navijača, a mi sa svoje strane obećavamo da ćemo učiniti sve kako bismo još jednom cijeli narod učinili sretnim i ponosnim.

Ispunjeni svi preduvjeti za izgradnju nacionalnog stadiona na Maksimiru & 10 novih crkvi i/ili dječjih vrtića u Zagrebu!

Pozivamo Vas, g. Plenkoviću, da dođete u Njemačku na jednu utakmicu, nadam se u što kasnijem dijelu turnira - zaključio je izbornik Vatrenih.

Radovi na kampu HNS-a u Velikog Gorici

Prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić također je zahvalio predsjedniku Vlade RH te ga je upoznao s tijekom radova na kampu HNS-a u Velikog Gorici - za koji je država darovala zemljište:

- Drago nam je što Vlada prepoznaje vrijednost i važnost uspjeha naše reprezentacije. Raduje nas nastavak suradnje na kapitalnim projektima, posebno na izgradnji nogometne infrastrukture. Nadam se da će naš novi susret biti u nekim slavljeničkim okolnostima tijekom Eura.

Vlada darovala zemljište za izgradnju nacionalnog nogometnog kampa - Kvalitetna infrastruktura preduvjet je daljnjeg razvoja hrvatskog nogometa!

Siguran sam da će naši igrači dati maksimum kako bi još jednom obradovali naciju - dodao je Kustić.

PLENKOVIĆU DRES S POTPISIMA

Reprezentativci Joško Gvardiol i Dominik Livaković uručili su premijeru Andreju Plenkoviću dres s potpisima reprezentativaca te knjigu Marka Cvijanovića „Vatreni odsjaj“.

A A A