Vijesti
5. 6. 2024.

Ili HDZ koji će u EU-u braniti nacionalne interese i vrijednosti ili Milanovićeva natražna sljedba koja korača pod jugokomunističkom zastavom!

(VIDEO) Ljevica je bila spremna rušiti ustavni poredak, ali nije kadra čestitati pobjednicima. Ti i takvi nameću rodnu ideologiju, a istodobno slave totalitarni režim pod kojim je izvršena agresija na Hrvatsku i u kojem su ubijali političke neistomišljenike. S druge strane, našu listu predvodi Andrej Plenković, jedan od najutjecajnijih lidera u EU-u, a HDZ se svojim postignućima pozicionirao kao glavna europska snaga u zemlji. Izbor je jednostavan! Pozivamo sugrađane na što veći odaziv! - poručili su potpredsjednici Vlade RH Tomo Medved i Davor Božinović.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved i međunarodni tajnik naše stranke dr. sc. Davor Božinović održali su u Zagrebu konferenciju za medije na temu nadolazećih izbora za Europski parlament.

Donosimo njihove ključne poruke:

MEDVED: Osim što krši Ustav i ruši institucije, ljevica je i duboko korumpirana! 

Parlamentarni izbori pokazali su da je Milanovićeva sljedba spremna na sve - izvršila je udar na ustavni poredak i demokratske institucije te dovela izbore na rub regularnosti. Ljevica je svojim ponašanjem izazvala jednodušno zgražanje stručne javnosti. Ali, premda je teško poražena, nije bila kadra čestitati pobjednicima. 

Ljevici u ovih 8 godina ništa nije upalilo, ali ništa nije naučila iz dosadašnjih poraza!

Osim što su kršitelji Ustava i rušitelji institucija, oni su i korumpirani. Podsjetimo samo na recentne slučajeve - pravomoćnu presudu Marini Lovrić Merzel, uhićenje bivšeg šefa velikogoričkog SDP-a, masterminda Afere "Geodezija", pa uhićenja načelnika Smokvice i SDP-ova korumpiranog bjelovarsko-bilogorskog dožupana. 

Nasuprot rodnoj ideologiji & totalitarnim simbolima

Posebno bih se osvrnuo na subotnju Paradu ponosa u Zagrebu te najoštrije osudio koračanje Milanovićevih sljedbenika s ljevice pod jugoslavenskom komunističkom zastavom - koja predstavlja zločinački totalitarni režim pod kojim su se ubijali politički neistomišljenici te gazila ljudska prava i slobode, pod kojim je izvršena agresija na Hrvatsku. 

Nedjeljni izbori su važni za obranu našeg identiteta, naših obiteljskih vrijednosti i prava na život, nasuprot rodnoj ideologiji i jugokomunističkoj zastavi. 

Ljudi s liste HDZ-a, liste br. 5, najkvalitetniji su kandidati - koji će, za razliku od retrogradnih ljevičara i populističkih šarlatana, znati zastupati hrvatske nacionalne interese u EU-u.

VIDEO SPOT: U Europsku uniju ušli smo među zadnjima, a danas je Hrvatska po rastu među prvima!

BOŽINOVIĆ: Ljevičari su lažno optuživali našu policiju te nam otežavali ulazak u Schengen!

Znamo da je u svim državama, pa tako i kod nas, odaziv na europske izbore nešto manji nego na one parlamentarne. Ali, ovi su izbori puno važniji nego što se to možda percipira u javnosti. Oko 80% zakona koji se donose u Europskom parlamentu izravno utječe na život hrvatskih građana.

Stoga je vrlo važno tko nas predstavlja i bilo bi dobro da 12 zastupnika, koliko ih dolazi iz Hrvatske, „puše u jedan rog“ kada su u pitanju nacionalni interesi. 

Našu listu predvodi predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, koji je istodobno jedan od najutjecajnijih političara u EU-u. Naša se stranka svojim postignućima kroz sve ove godine pozicionirala kao glavna europska snaga u Hrvatskoj.

TAKO SE TO RADI! U ovih 11 godina članstva u EU-u povukli smo više od 20,2 milijardi € europskih sredstava - U plusu smo 14,5 milijardi!

Destruktivna oporba

Suradnja s HDZ-ovim eurozastupnicima, a mogu to reći s pozicije resora kojem sam na čelu, bila je itekako kvalitetna te je pomogla ostvarenju nekih od naših strateških ciljeva - kao što je ulazak u Schengenski prostor. 

Nasuprot njima, hrvatski eurozastupnici iz drugih, lijevih stranaka plasirali su neopravdane optužbe na račun naše policije te nam time otežavali pristupanje Schengenu. 

SDP-ovci, na svoje žaljenje, nisu uspjeli diskreditirati Hrvatsku & spriječiti povijesni uspjeh - ulazak u Schengen!

A A A