Vijesti
21. 10. 2021.

HRejting: I dalje smo premoćno prvi! Unatoč nasrtajima udružene oporbe, HDZ nastavlja rasti & povećavati prednost spram ljevice!

Među četiri stranke koje prelaze izborni prag, jedino HDZ, s 27.3%, bilježi veću podršku hrvatskih građana nego u rujnu! „Možemo“, s blagim padom u odnosu na prošli mjesec (16.1%), preuzelo je 2. mjesto, no SDP posrnulog Grbina i bombarderke Ahmetović ustrajno tone. Prema istraživanju HRT-a, rejting im je pao za još 1.2%. Ipak, Most je gubitnik mjeseca: izgubio je impresivnih 1.7%. Tako to biva kad ti zaštitni znak postane Raspudić, glavni klaun Cirkusa „Oporba“. A DP? Novi predsjednik - nula bodova! S 4.1% tavore ispod praga.

„HDZ je i dalje uvjerljivo vodeća stranka, bez izgleda da uskoro bude ugrožen“ - komentar je to iz središnjeg Dnevnika HTV-a.

HDZ raste

Ne samo da smo - unatoč bjesomučnim nasrtajima oporbe zadnjih 10-ak dana - suvereno zadržali vodeću poziciju, nego nam je rejting čak i porastao! Za 0.17%.

„Minimalno, ali je ipak narastao. Najveći dobitnik svakako je HDZ“ - također je komentirala HTV-ova novinarka Tatjana Munižaba.

HRejting: HDZ kontinuirano u uvjerljivoj prednosti - sada čak 10 postotnih bodova ispred SDP-a!

Možemo popostalo, SDP potonulo

Kao i u rujnu, Možemo i SDP gotovo su izjednačeni, s tim da je čudnovata Tomaševićeva družina preuzela 2. mjesto, ali uz (blagi) pad (-0.01%).

S obzirom na posrnulog Peđu Grbina, među prijateljima zvanog „Mali Staljin“, i nebuloznu bombarderku Mirelu Ahmetović, u prvi mah se čini da SDP s 15.9% još dobro i prolazi. Ali, oni ustrajno tonu: u mjesec dana rejting im je pao za dodatnih 1.2% (preciznije: 1.19%).

Da nam docira tiranin Grbin? No way! Da nam sole pamet Most, Možemo & DP? No way! Za njih smo NBA, a oni lokalna liga!

Povećanje prednosti spram ljevice

U prijevodu: HDZ je povećao prednost nad drugoplasiranim predstavnikom ljevice (svejedno nam je radi li se o Možemo ili SDP-u) s rujanskih 10 na listopadskih 11.2 postotnih bodova.

Cvate ljubav u oporbenom cirkusu, a „Možemo“ svakog dana u svakom pogledu sve više - nazaduje!

Među četiri stranke koje prelaze izborni prag, vrijedi izdvojiti, jedino HDZ bilježi veću podršku hrvatskih građana nego u rujnu.

Most - gubitnik mjeseca

Most sa 6.8% i 4. pozicijom na prvu loptu djeluje „stabilno“, no oni su gubitnik mjeseca, veći čak od SDP-a. S rujna na listopad izgubili su impresivnih 1.73%.

Raspao se Cirkus "Oporba", završio je otužni show

Tako to biva kad ti zaštitni znak postane Nino Raspudić, glavni klaun Cirkusa „Oporba“ i frontmen MožeMo(st)-a.

DP - nula bodova

A Domovinski pokret? Novi predsjednik Ivan Penava - nula bodova! S 4.1% tavore ispod izbornog praga.

Domovinski pokret nasljednik je politika koje su htjele naštetiti dr. Tuđmanu!

Glasni bez glasova

Od preostalih 11 stranaka iz ankete, čak ih je 9 sada u Hrvatskom saboru, ali nijedna od njih ne prelazi 1.5% biračke potpore.

To su redom: Fokus i HSS (po 1.5%), Centar i „Hrvatski suverenisti“ (po 1.3), Živi zid (1.2) i IDS (1.0). Slijede HSU, HNS i Reformisti (sve tri po 0.8) te BM 365 i HSLS (po 0.5). GLAS Anke Mrak Taritaš zagubio se negdje u mračnom ambisu hrvatske političke zbilje.

Rast broja neodlučnih

U odnosu na rujan broj birača koji ne znaju kome dati glas porastao je za više od 2 postotna boda. Tako je neodlučnih sad 16.64%.

NAPOMENA

Istraživanje HRejting provedeno je za Dnevnik HTV-a od 16. do 19. listopada (dakle, nakon presude u slučaju Fimi media) na uzorku od 1.400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2.95%, a pouzdanost 95%.

CROBAROMETAR: HDZ u još uvjerljivijem vodstvu nego u kolovozu - za 2.8% povećali smo prednost spram „Možemo“!

A A A