Vijesti
19. 10. 2021.

Cvate ljubav u oporbenom cirkusu, a „Možemo“ svakog dana u svakom pogledu sve više - nazaduje!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a: „Desnica“ je sljubljena s dva SDP-a i „Možemo“, a ljevica zaljubljena u Raspudića i Hasanbegovića. Takvu su utakmicu već odigrali kada su spriječili da predsjednica Grabar-Kitarović dobije novi mandat. No ovaj put naum im neće uspjeti. * Vlada će i dalje pomagati Zagrebu, kao i svim gradovima, a Tomašević sve više shvaća da je preuzimanje odgovornosti nešto sasvim deseto u odnosu na buncanje dok je bio u oporbi. Vjerujem da će HDZ na idućim izborima zadobiti povjerenje Zagrepčana. * Iz unutarstranačkih izbora izlazimo još jači, još čvršći, još stabilniji, još posvećeniji radu na ključnim temama u interesu hrvatskih građana.

Cirkus „Oporba“, događanje naroda, cvate ljubav između Hasanbegovića i Benčić, Grmoje i Hajdukovića, Grbina i Puljak... Želimo im svu sreću u zaljubljenosti! - također je poručio predsjednik naše stranke i naše Vlade nakon zajedničke sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća te zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu.

Donosimo ključne poruke Andreja Plenkovića:

O IZBORIMA U HDZ-u

Iz unutarstranačkih izbora izlazimo još jači, još čvršći, još stabilniji, još posvećeniji radu na ključnim temama u interesu hrvatskih građana. U nedjelju navečer nazvao sam novoizabrane čelnike i čestitao im, a svi oni su potom sudjelovali na sastanka nacionalnog vodstva naše stranke.

Sve ankete potvrđuju da je HDZ dominantna snaga kojoj i u 5. godini mandata naše Vlade građani ukazuju uvjerljivo najveće povjerenje!

Sukladno Statutu HDZ-a, 6 mjeseci nakon lokalnih izbora članice i članovi izabrali su nove predsjednike i potpredsjednike - ili obnovili povjerenje onima starima - u 421 općinskoj, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija te u organizacijama u Gradu Zagrebu i 17 zagrebačkih gradskih četvrti.

Na transparentne, demokratske izbore koji su održani na 567 biračkih mjesta izišlo je 27% članova. Zahvaljujem svima koji su ih uspješno organizirali, osobito glavnom tajniku Krunoslavu Katičiću. Zasad imamo samo jednu žalbu, a 2. krug za predsjednike održat će se 24. listopada u Glini, Sunji i Županji. Svi su ostali čelnici izabrani.

O PRESUDI VRHOVNOG SUDA & CIJENAMA GORIVA

Druga tema na sjednici bila je presuda Vrhovnog suda. Svi su se suglasili sa stavom koji sam iznio još prošlog tjedna: kao legalisti, poštujemo pravni poredak; stranka će nakon što i službeno dobije presudu uplatiti novčani iznos u državni proračun. I krenuti dalje s aktivnostima.

Otklanjam bilo kakvu odgovornost sadašnjeg vodstva HDZ-a za djela pojedinaca, i to otprije više od desetljeća!

Također, jednodušno je podržana i odluka Vlade RH o ograničenju maloprodajne cijene dizela i benzina. Distributeri goriva nisu baš tako slabašne kompanije da ne bi mogli izdržati mjesec dana ovo što smo donijeli.

Nakon uspješnog nošenja s najvećom krizom, nećemo dopustiti pad životnog standarda naših građana!

O VRLO DINAMIČNOM TJEDNU

Ovog tjedna imamo Znanstveni savjet o COVID-u, sastanak parlamentarne većine, u posjet nam dolazi potpredsjednica Europske investicijske banke, imamo sjednicu Vlade u četvrtak, sastanak Europskog vijeća u četvrtak i petak, dovršetak postupka izbora glavnog ravnatelja HRT-a u Hrvatskom saboru… Dakle, vrlo dinamičan tjedan.

O CIRKUSU ZVANOM OPORBA

Cirkus „Oporba“, događanje naroda, cvatu ljubav i privrženost između Hasanbegovića i Benčić, Grmoje i Hajdukovića, Grbina & Puljak... Želimo im svu sreću u zaljubljenosti. „Desnica“ je sljubljena s „Možemo“ i s dva SDP-a, a ljevica zaljubljena u Raspudića i ostalu ekipu. Sve je to jedno te isto, takvu su utakmicu već odigrali kada su, udruženi, spriječili da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobije novi mandat. No ovaj put im naum neće uspjeti.

Cirkus „Oporba“ u vašem gradu! Nipošto ne propustite!

Inače, procedura izbora ravnatelja HRT-a - koju su tako složno napali - vodi se prema zakonu koji je donijela nekadašnja SDP-ova većina.

Da nam docira tiranin Grbin? No way! Da nam sole pamet Most, Možemo & DP? No way! Za njih smo NBA, a oni lokalna liga!

O „NE MOŽEMO & NE ZNAMO“

Gazi li Tomašević svoja predizborna obećanja time što je Grad Zagreb dao posao zbrinjavanja biootpada firmi Petra Pripuza? To morate njega pitati. NGO aktivisti, transformirani u platformu „Možemo“, svakog dana u svakom pogledu sve više shvaćaju da je preuzimanje odgovornosti, donošenje odluka i upravljanje velikim sustavom nešto sasvim deseto u odnosu na buncanje i prosvjede dok su bili u oporbi. Naučit će kroz mandat.

Nova vlast u Zagrebu luta, pluta & mulja! U nedostatku upravljačkih kapaciteta stalno čini greške & ne nudi nijedno ozbiljnije rješenje!

Vlada RH i dalje će pomagati Zagrebu, kao što pomažemo i svim drugim gradovima, a nova zagrebačka vlast neka sama objašnjava zašto svoja obećanja ne može ispuniti. Vjerujem da će HDZ, predvođen doktorom Mislavom Hermanom, na idućim izborima zadobiti povjerenje Zagrepčanki i Zagrepčana.

O TOBOŽNJEM RASTU RATA KREDITA

Oni koji imaju nekakav šešir na glavi, nekakvu važnu dužnost, ne bi smjeli svojim istupima bezrazložno kreirati paniku i izazivati zabrinutost građana. Nije mi jasno otkud je uopće izvučena tema o tobožnjem rastu rata kredita i kamata. Uostalom, Sandra Švaljek, zamjenica guvernera HNB-a Borisa Vujčića, poručila je da Europska središnja banka ne kani dirati u kamate još najmanje dvije godine. Ne moramo skakati na prvu loptu, treba samo smireno raditi dalje.

O RADOVANU DOBRONIĆU

Kako „briljantni“ analitičar Krunislav Olujić zna da Radovan Dobronić nije bio moj izbor za predsjednika Vrhovnog suda? Sudac Dobronić je dobio naše povjerenje, čovjek je od integriteta, ima kvalifikacije, želim mu uspjeh. Ne mogu biti protiv njega, on je iz moje Jelse. Po zavičaju, iz mog kuta, mi smo pobijedili.

A A A