Vijesti
6. 11. 2021.

Hasanbegovićevo je pravo zaraziti se, ali ne i ugrožavati druge. Neka dođe u bolnicu vidjeti ljude koji se na respiratorima bore za život!

Andrej Plenković u KB Dubrava: Podsjećam ekshibicioniste - koji podcjenjuju COVID i imbecilnim izjavama traže minutu medijske pažnje - da je u zadnjih 24 sata, nažalost, umrlo 50 naših građana te da imamo 7.094 novozaraženih, najveći broj do sada! Ne slušajte one koji su neozbiljni, koji misle da mogu lupati što god hoće. Molim vas, cijepite se, to je najbolji način da smanjimo dinamiku zaraze i da se zaštitimo! To je pitanje osobne odgovornosti, ali i solidarnosti spram drugih. Svaka necijepljena, a novooboljela osoba oduzima krevet pacijentima kojima je potrebna neka druga skrb, koji imaju neku drugu bolest.

Nakon obilaska bolnice u društvu s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, predsjednik Vlade RH i HDZ-a dao je izjavu za medije i odgovarao na pitanja okupljenih novinara. Donosimo ključne naglaske:

O ANTIVAKSERIMA & EKSHIBICIONISTIMA

Hasanbegovićevo odbijanje da se makar testira? Njegova najava da će bojkotirati Hrvatski sabor? Ako već tvrdi da je njegovo „pravo imati virus“, neka dođe u bolnicu vidjeti ljude koji se na respiratorima bore za život, koji su imali „pravo“ zaraziti se kao i on. Svi oni koji podcjenjuju COVID i ovakvim imbecilnim izjavama traže minutu medijske pažnje neka dođu na intenzivni odjel KB Dubrava na samo 30 sekundi. I promijenit će mišljenje! 

Podsjećam te i takve ekshibicioniste da je u zadnjih 24 sata, nažalost, preminulo 50 naših sugrađana te da imamo dosad najveći broj novozaraženih - 7.094! Ne slušajte one koji su neodgovorni i neozbiljni, koji misle da mogu lupati što god hoće. 

Crobarometar: HDZ jedini raste! Sunovrat platforme „NE Možemo“, potop SDP-a, pad Mosta & DP-a!

O CIRKUSU „OPORBA“

Kako će Hrvatski sabor funkcionirati ako Hasanbegović, Miletić, Grmoja i slični budu odbijali, u znak „prosvjeda“ zbog obvezatnih COVID potvrda, dolaziti na Markov trg? Naći će se tehničko rješenje, već smo imali sjednice na kojima su se zastupnici on-line javljali od doma, čak mi i postavljali pitanja i polemizirali sa mnom. Neće, vjerujte, Sabor propasti zbog fizičkog izostanka takvih retoričara.

Raspao se Cirkus "Oporba", završio je otužni show

O CIJEPLJENJU & OSOBNOJ ODGOVORNOSTI

Molim vas, cijepite se, to je najbolji način da smanjimo dinamiku epidemije i da se zaštitimo od COVID-a! Svaka necijepljena, a novooboljela osoba oduzima krevet pacijentima kojima je potrebna neka druga skrb, koji imaju neku drugu bolest. 

Četvrti val, nažalost, uzet će svoj danak zbog toga što se dio građana, bez obzira na apele znanosti, ne želi cijepiti

Zadivljujuća je požrtvovnost zdravstvenih djelatnika - još jednom im zahvaljujem! - a i cjepiva imamo u izobilju. Svatko se može cijepiti, besplatno, kad god hoće i bilo gdje u Hrvatskoj. Funkcioniraju promet, financije, trgovina, proizvodnja, školstvo... i time je zaokružen paket koji država treba dati. 

Sada je na svakome od nas građana osobna odgovornost da damo doprinos tome kolektivnom naporu. To je i pitanje solidarnosti prema svima drugima. Ohrabruju podaci da se ovih dana povećao interes za cijepljenjem. 

O BANOŽIĆEVOJ „SMJENI“

Smjena ministra obrane Mario Banožić? Smiješna „nagađanja“. U zadnje vrijeme od „mudrih analitičara“ nisam pročitao nijednu istinu o sebi i svojim postupcima, o tome što ću napraviti, gotovo da ne vjerujem što su sve u stanju napisati. O smjeni ministara ne odlučuje Milanović, nego predsjednik Vlade RH i Hrvatski sabor koji im je dao povjerenje. 

Bu! Bu! Milanović nas je baš zaplašio! Neće mu proći protuzakoniti i protuustavni naum o privatizaciji Hrvatske vojske

O OČAJNIKU S PANTOVČAKA

Priopćenja iz Ureda Predsjednika RH već su pomalo naporna. Kad se nema što raditi, onda se stalno gusla po istom te pljuje i gadi druge. No politika nije balet, ne možeš baš odšutjeti na sve te silne nasrtaje, uvrede i omalovažavanja - kakvih, ne zaboravimo, nije bilo prije nego što je Milanović prije nešto manje od dvije godine postao predsjednik. U retorici bismo mogli biti i gori od njega, ali nećemo. Biramo da budemo na jednoj kulturnijoj i civiliziranijoj razini. Stoga o „primirju“ morate pitati - njega. 

Milanovićevo ponašanje? Neviđeno za jednog predsjednika - neka se malo „skulira“!

O POKUŠAJIMA PRIVATIZIRANJA HV-a

Stoga ću samo ponoviti: neprihvatljivi su nam naumi o privatiziranju i politiziranju pobjedničke Hrvatske vojske. Mi donosimo dobre odluke i iskazujemo brigu o HV-u bez politiziranja. Osigurali smo kontinuirani rast proračuna, ulažemo u kopnenu vojsku, mornaricu, zrakoplovstvo, donijeli smo odluku o kupovini višenamjenskih borbenih aviona, vratili brojna materijalna prava i dostojanstvo hrvatskim vojnicima, vratili našu vojsku u Vukovar, Pulu, Varaždin, Udbinu, Ploče…

Milanović očajnički pokušava privatizirati HV u političke svrhe - Pripisuje si ovlasti za koje nije biran!

VILI BEROŠ: Izbjegnimo zastrašujući scenarij!

Hasanbegović? Može biti njegovo pravo da se sam zarazi, ali njegovo pravo nije ugroziti život drugome. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava: zbog rasplamsavanja epidemije EU do veljače 2022. može očekivati 500.000 smrtnih slučajeva. Vjerujem da nitko ne želi biti dio te crne statistike. Poštujmo epidemiološke mjere i cijepimo se, izbjegnimo taj zastrašujući scenarij.

Snagu virusa ne smijemo podcjenjivati, a posebice novi soj delta plus, ali cijepljenjem smanjujemo rezervoar u kojem se taj virus širi. Još uvijek nije kasno za cijepljenje. Ovo nisu normalna vremena i tome se moramo prilagoditi. Uvođenje COVID potvrda u zdravstveni sustav i socijalu pokazalo se uspješnim, a sve daljnje mjere, kao i do sada, bit će balansirane.

A A A