Vijesti
20. 11. 2021.

Nema suverenističkijih poteza od Pelješkog mosta, nabave borbenih aviona & očuvanja 700.000 radnih mjesta!

(VIDEO & PHOTO) Andrej Plenković na Izbornom saboru Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“: Politikom modernog suverenizma čuvamo svoje vrijednosti te koristimo sve snažniji položaj RH u EU-u i svijetu za nacionalne interese i podizanje kvalitete života građana! HDZ je ostvario i ostvaruje strateške ciljeve hrvatskog naroda - još jednom iskazujemo trajnu zahvalnost utemeljitelju moderne Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. Idući su ciljevi ulazak u Schengen i eurozonu. Drago mi je jer ćemo na tom putu i dalje biti zajedno s vama, utemeljiteljima, koji ste srce i duša naše stranke.

Poštujući epidemiološke mjere, VIII. (izborni) sabor naših utemeljitelja istodobno se održao na 5 mjesta: u Zagrebu, Rovišću, Otoku, Gospiću i Splitu.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića te novog-starog predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Marija Kapulice:

PLENKOVIĆ: S čvrstim osloncem u Tuđmanovoj baštini, okrenuti smo budućnosti i suvremenim izazovima!

Na hrvatskoj političkoj sceni danas imamo neobične alijanse koje se stvaraju od krajnje ili lažne desnice do krajnje ljevice. A sve s jednim ciljem - oslabiti HDZ. Nakon predsjedničkih izbora, to su pokušali i na parlamentarnim, ali su hametice poraženi - i jedni i drugi! Pobijedili smo SDP i 10 lijevih stranaka s golemih 25 razlike, dok su oni na „desnom“ političkom spektru - koji su nas htjeli ucjenjivati - ostali u oporbi. 

Patuljci nam dijele lekcije o hrvatstvu. Neće proći!

Idućeg tjedna, prvi put od samostalnosti, u bilateralni posjet Hrvatskoj dolazi jedan FRA predsjednik. S Emmanuelom Macronom potpisat ćemo ugovore o strateškom partnerstvu i kupnji Rafalea. Od Austrije do Grčke, nijedna druga zemlja neće imati takvu snagu borbenog zrakoplovstva kao mi! Do ljeta ćemo pak u promet pustiti Pelješki most i tako teritorijalno spojiti jug s ostatkom Lijepe Naše. Nema suverenističkijih poteza od toga! No stranke krajnje ili lažne desnice uzimaju si za pravo svima nama dijeliti lekcije o hrvatstvu… Neće proći!

Raspao se Cirkus "Oporba", završio je otužni show

Zdravstvena & socijalna sigurnost hrvatskih građana 

Ti i takvi i dalje bi nas htjeli rušiti, sada na pitanju COVID krize, u kojoj su nam uvijek na prvom mjestu bile i zdravstvena i socijalna sigurnost hrvatskih građana. Nezapamćenim mjerama pomoći naša je Vlada RH stala iza radnika i poslodavaca te spriječila društveni rascjep, pa danas Hrvatska ima više zaposlenih nego pretkrizne 2019. godine! 

Hrvatska danas ima 42.000 zaposlenih više nego lani & 20.000 više nego u pretkriznoj 2019. godini!

Politika modernog suverenizma 

Osim toga, u 2021. Hrvatska je najuspješnija turistička zemlja na Mediteranu, a očekujemo i munjeviti rast BDP-a od 9%. Ništa od toga ne bismo uspjeli da nismo, usprkos nasrtajima udružene oporbe, osigurali političku stabilnost, a pred nama je još i ulazak u Schengen i eurozonu. Politikom modernog suverenizma čuvamo svoje vrijednosti te koristimo sve snažniji položaj RH u EU-u i svijetu za nacionalne interese i podizanje kvalitete života građana!

Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar!

Ponosni na utemeljitelje i dr. Franju Tuđmana!

Drago mi je jer ćemo na tom putu i dalje biti zajedno s vama, utemeljiteljima, s vama koji ste srce i duša naše stranke. Zahvaljujem vam na svemu što radite - ponosni smo na vaš doprinos! HDZ je stranka koja je ostvarila i ostvaruje strateške ciljeve hrvatskog naroda, a još jednom iskazujemo trajnu zahvalnost prvome hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju moderne Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. S čvrstim osloncem u njegovoj baštini, okrenuti smo budućnosti i suočavanju sa suvremenim izazovima!

KAPULICA: U ključnim trenucima (o)branili smo HDZ!

U proteklom mandatu Zajednica utemeljitelja imala je presudnu ulogu u odbacivanju pokušaja aktera izvan same stranke da nad HDZ-om postavi moralno i političko tutorstvo. Takva su se nastojanja periodično pojavljivala uoči svih dosadašnjih izbora i bila su usmjerena na nanošenje što veće štete HDZ-u. No mi smo, kao ljudi koji imaju važno iskustvo u ostvarivanju glavnih ciljeva Hrvatske, svoju zadaću izvrsno ispunili: nismo im to dopustili! U ključnim trenucima obranili smo poziciju HDZ-a.

Domovinski pokret nasljednik je politika koje su htjele naštetiti dr. Tuđmanu!

30. svibnja - Dan državnosti

Uspjeh koji je obilježio protekli mandat zasigurno je povratak 30. svibnja kao Dana državnosti u kalendar državnih blagdana. I na to svi možemo biti ponosni. 

Citirat ću predsjednika Tuđmana iz veljače 1995. godine, s obljetnice Prvog općeg sabora HDZ-a: „Da bi HDZ mogao u neposrednoj i daljnjoj budućnosti ispunjavati onu povijesnu ulogu koju je preuzeo i koju mu je hrvatski narod povjerio u prekretničkim povijesnim vremenima, on mora i dalje pronalaziti i predlagati najsvrhovitija rješenja za sva životna pitanja hrvatskog naroda i suverene hrvatske države“. Toga se držimo već više od 30 godina i pozivam vas da to živimo i dalje!

Iduće tri godine nema izbora - to je tisuću dana za Hrvatsku, koje ćemo iskoristiti vođeni konceptom modernog suverenizma!

REZULTATI IZBORA

Dužnost predsjednika Zajednice utemeljitelja nastavit će obavljati Mario Kapulica, a za zamjenika predsjednika izabran je Tomislav Družak.

U Predsjedništvo ZUHDZ-a izabrani su, abecednim redom: Martin Baričević, Hrvojka Božić, Jelena Folnović, Gordan Hanžek, Mladen Križaić, Ernest Petry, Slavko Prišćan, Luka Šarić, Ivica Tafra i Tomislav Teskera.

A A A