Vijesti
8. 3. 2022.

Sigurna opskrba energentima, ublažavanje rasta cijena & zaštita standarda hrvatskih građana - to je sada naša temeljna zadaća!

(VIDEO) Predsjednik Andrej Plenković o sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a: Izraženo je zadovoljstvo promptnom sanacijom Sberbanka, kojom smo zaštitili štediše i očuvali stabilnost financijskog sustava. Djelovali smo odlučno i učinkovito, pokazali da znamo riješiti važna pitanja. Podržane su i nove mjere koje je Vlada RH donijela radi radi regulacije cijena goriva - nakon što smo već usvojili zaštitni paket vrijedan gotovo pet milijardi kuna. * Ivan Paladina dobio je jednoglasnu potporu za novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Nakon redovite sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ostale naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Dodana vrijednost u radu Vlade

Očekujemo da će Ivan Paladina, sa svojim bogatim upravljačkim iskustvom i energijom, dati kvalitetan doprinos ubrzanju procesa obnove. Vjerujem da će biti dodana vrijednost u radu Vlade. Paladina nije formalno član HDZ-a, ali nas je podržavao.

To što je kao menadžer i poduzetnik radio s ruskim investitorima ne znači da je Rus, niti da zastupa ruske interese. Ionako već 4-5 godina nema nikakve veze s ruskim tvrtkama. Sve što i ako bude trebalo sam će objasniti javnosti i nadležnim saborskim odborima. Što se tiče njegovih udjela u projektu Kupari i eventualnog sukoba interesa, utvrđeni su načini kako se dužnosnici izuzimaju. Tu ne vidim nikakav problem.

Za razliku od nekih drugih…

Razgovarali smo i o osudi brutalne ruske agresije na Ukrajinu, prihvatu i zbrinjavanju izbjeglica te daljnjoj pomoći toj prijateljskoj zemlji. Za razliku od nekih, na čije bi tvrdnje sada bilo zanimljivo podsjetiti, naša stranka i naša Vlada od početka su imale jasne stavove.

Slušajući štetočinu Milanovića, pomislio sam da traži sankcije za Ukrajinu!

Popis „neprijateljskih zemalja“ koji je objavila Rusija? Ako ste na tom popisu, to znači da ste vodili dobru politiku, možete biti ponosni.

Danas smo svi Ukrajinci! Slava Ukrajini! O sudbini Kijeva ovisi budućnost Europe!

UAE - prilika za hrvatske gospodarstvenike

Izvijestio sam kolegice i kolege i o uspješnom posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kreće intenzivnija suradnja s Ujedinjenim Arapskim Emiratima - gospodarske odnose podižemo na novu razinu

Ravnopravnost Hrvata u BiH

U hrvatskom je interesu stabilnost jugoistoka Europe, osobito Bosne i Hercegovine. Najvažnije je da konstitutivni narodi postignu politički dogovor o pravednim izmjenama izbornog zakona - koje će onemogućiti višegodišnju praksu preglasavanja i izbornog inženjeringa.

S europskim i američkim diplomatima o zajedničkoj podršci neovisnoj Ukrajini, ali i o Hrvatima u BiH

Imunitet ministara - relikt prošlosti

Odredba o imunitetu ministara u Zakonu o Vladi RH relikt je prošlosti. Želimo je maknuti, želimo poručiti da se povjerenje ne dobiva kako bi se radilo nešto protuzakonito, ali i da je svatko nevin sve dok mu se krivnja ne dokaže u sudskom postupku.

U slučaju da se u ovim zadnjim predmetima NE dokaže da su članovi Vlade krivi, to će onda biti golemi problem, slobodno rečeno - sistemski. To bi bila katastrofa za hrvatsko pravosuđe.

A A A