Vijesti
13. 5. 2022.

Hoće li se raspustiti nemoćna & bespredmetna oporba?

Još jedan petak. Još jedno glasovanje. Još jedan debakl jalove i jalne oporbe. Zastupnici su odlučivali o čak dvije 'inicijative' o raspuštanju Hrvatskog sabora. I oba su 'prijedloga', naravno, propala! S druge strane, parlamentarna većina predvođena HDZ-om iznova je iskazala snagu, stabilnost, ozbiljnost i odgovornost. Zakon o uvođenju eura kao službene valute u RH prihvaćen je sa 117 glasova ZA, 13 protiv i 1 suzdržanim. Dobro je rekao naš Branko Bačić - Jedina koja bi se trebala raspustiti, to je sama oporba!

Uzalud vam trud, svirači!

Gotovo trećina oporbenih zastupnika nije glasovala za prijevremene izbore - koje su, kao, tražili i frustrirani MOST-ovi mališani i retrogradna ljevica. Nisu uspjeli prevaliti ni 'magičnu brojku' od 60 glasova (52 i 57).

To najbolje svjedoči da ni sama oporba NE vjeruje u vlastite 'argumente'. Da zna da su njene 'inicijative' - besmislene! Izvan svake pameti.

Potvrdilo se ono što je Branko Bačić i bio poručio oporbi - Uzalud vam trud, svirači, nema šanse za raspuštanje Hrvatskog sabora!

BAČIĆ: Žele izvanredne izbore? Ok, ali u - Zagrebu!

„Jedina koja bi se trebala raspustiti, ili makar rekonstruirati, to je sama oporba!“ - podcrtao je danas predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a:

- Nemoćna je, bespredmetna, frustrirana, razjedinjena, jalova… Želi izvanredne izbore? U redu, ali u - Zagrebu! Iz dana u dan se pokazuje da je platforma „NE možemo & NE znamo“ jednostavno - nesposobna. A da na posrnuli SDP i ne trošim riječi.

Hrvatskim građanima sasvim je „dovoljna“ nesposobnost SDP-a & NE Možemo u Zagrebu!

S druge strane, HDZ i Vlada RH nastavljaju raditi ono za što su i dobili povjerenje hrvatskih građana:

- Rekordni broj zaposlenih, najviši kreditni rejting u povijesti, dogovor sa sindikatima i novo povećanje plaća za 240.000 radnika, skorašnje otvorenje Pelješkog mosta i proširenje kapaciteta LNG terminala… A što je to oporba dosad korisnog napravila? Ništa!

4 velika socijalno-ekonomska postignuća, dominantni rejting HDZ-a & 100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana

Uzalud vam trud, svirači, vidimo se na parlamentarnim izborima. Ali na onima redovitima! - zaključio je Bačić. 

KATIČIĆ: Naša postignuća - najbolji odgovor na ‘inicijative’

I glavni tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Krunoslav Katičić bio je jasan:

- Da, najveći broj zaposlenih u povijesti i sva ostala postignuća naše Vlade najbolji su odgovor na ‘inicijative’ destruktivne oporbe. A takvih je odgovora podosta i otprije i zadnjih dana…

Unatoč globalnoj krizi, u Hrvatskoj nastavak gospodarskog rasta, ali i daljnje smanjivanje javnog duga - uz ubrzano povlačenje EU sredstava!

Hrvatska ima najveći broj evidentiranih osiguranika na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u povijesti. Njih 1.599.510 ili 12.460 više nego u dosad najboljoj 2008. godini! - dodao je Katičić:

- U odnosu pak na isto razdoblje 2021. to je porast od 41.823 osiguranika (2.7%), a u odnosu na 2020. od 78.920 (5.19%). Najveći broj osiguranika (248.526), što nipošto nije nevažno, evidentiran je u prerađivačkoj industriji. Eto, toliko o oporbi.

HABIJAN: Oporba je uvreda samoj sebi i zdravom razumu!

Posrnulu oporbu nije štedio ni naš zastupnik Damir Habijan:

- Ovako nemoćna, a lažljiva oporba uvreda je samoj sebi i zdravom razumu. Zamislite da je komični Peđa Grbin kojim slučajem vodio Hrvatsku u COVID krizi ili da je sad vodi tijekom ruske agresije na Ukrajinu. Pa država bi se - raspala!

Odobrena nam je prva rata iz Programa „EU sljedeće generacije“ - 5.27 milijardi kuna!

Hoće li SDP napokon stati na pravu stranu povijesti?

Peđa Grbin - kraljević nesposobnosti i licemjerja, a kralj protuzakonitih naknada za odvojeni život! SDP-u i cijeloj oporbi zbilja je potrebna rekonstrukcija...

Nadamo se da će tada LNG komesarka Ahmetović i ostali SDP-ovi ovisnici o ruskom plinu napokon stati na pravu stranu povijesti te promicati europske i zapadne civilizacijske vrijednosti, a ne kremljanske interese.

Kad Europska unija uvodi energetske sankcije protiv Rusije, suradnja je potrebnija Mađarskoj nego Hrvatskoj - koja ima LNG terminal!

A A A