Vijesti
17. 5. 2022.

Veliko zadovoljstvo obilježavanjem 100. obljetnice Tuđmanova rođenja, europskim procjenama o gospodarskom rastu, rejtingom HDZ-a & odličnim turističkim brojkama

(VIDEO) Andrej Plenković o sastanku vodstva HDZ-a: U „Lisinskom“ se okupilo gotovo 3.000 ljudi, i to svjedoči o poštovanju Hrvata prema dr. Tuđmanu i njegovoj ulozi u stvaranju suvremene Hrvatske. Na tome mu još jednom hvala! * Unatoč globalnoj krizi, EK predviđa rast BDP-a RH od 3.4%, što je bolje i od naših očekivanja! Ohrabruje i činjenica da smo u godinu dana skočili za čak 34 mjesta na svjetskoj ljestvici ekonomskih sloboda. * I u 33. godini od osnutka, a i u 6. godini mandata, HDZ uživa uvjerljivo najveću podršku. * MOST je isključivo iz politikantskih razloga pokrenuo referendumske 'inicijative' - uz potporu štetočine Milanovića, ljubimca Kremlja. Rusi ga opet hvale, sve je jasno.

Nakon redovite sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Poštovanje Hrvata prema Tuđmanu

Svi do jednog, iskazali smo veliko zadovoljstvo i ponos dostojanstvenim obilježavanjem 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana. Bili smo u Velikom Trgovišću, na Mirogoju, na uspješnom Znanstveno-stručno skupu i, na kraju te prelijepe subote, na središnjoj svečanosti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog - u kojoj se okupilo gotovo 3.000 ljudi. I to dovoljno svjedoči o poštovanju Hrvata prema Tuđmanu i njegovoj ključnoj, neprocjenjivoj ulozi u stvaranju suvremene hrvatske države. Na tome mu još jednom hvala!

Poruka detuđmanizatorima - niste uspjeli niti ćete uspjeti! Jer hrvatski narod cijeni i voli dr. Tuđmana!

Rast BDP-a veći od očekivanja

Osvrnuli smo se i na nove prognoze Europske komisije o gospodarskom rastu Hrvatske u 2022. - koje su bolje i od naših vlastitih najava! Unatoč globalnoj energetskoj krizi uslijed ruske agresije na Ukrajinu, predviđaju nam rast od 3.4%, dok ga je Vlada RH procjenjivala na - 3.0%. I dok nam prognoziraju veći rast, za inflaciju u 2022. najavljuju da će biti - manja. Mi predviđamo 7.8%, a EK je procjenjuje na 6.1%.

Unatoč globalnoj krizi, u Hrvatskoj nastavak gospodarskog rasta, ali i daljnje smanjivanje javnog duga - uz ubrzano povlačenje EU sredstava!

Ugled u međunarodnim ekonomskih krugovima

Ohrabruje nas i Izvješće Heritage Foundationa i Wall Street Journala o tome da je RH u samo godinu dana skočila za čak 34 pozicije, sa 79. na 45. mjesto, na globalnoj ljestvici ekonomskih sloboda. Sve te pozitivne ocjene potvrđuju ugled koji Hrvatska ima u međunarodnim ekonomskih krugovima, kao i kada nam je nedavno svjetska agencija Fitch zadržala najviši kreditni rejting u povijesti.

Hrvatska zadržala najviši kreditni rejting u svojoj povijesti - Potvrda pravog smjera & dokaz snažnog gospodarskog oporavka!

Opći sabor HDZ-a

Razgovarali smo i o organizaciji Općeg sabora HDZ-a 11. lipnja, također u 'Lisinskom'. Na njemu ćemo izvijestiti o svemu što smo postigli, usvojiti Programsku deklaraciju HDZ-a u četvrtom desetljeću postojanja, donijeti neke manje izmjene Statuta te dovršiti unutarstranačke izbore.

Dominantni rejting

Prema svim istraživanjima, i u 33. godini od osnutka - a i u 6. godini mandata - HDZ uživa uvjerljivo najveću podršku hrvatskog naroda. Slijedi nam nastavak intenzivnog rada: ulazak u Schengen i eurozonu, otvorenje Pelješkog mosta, proširenje kapaciteta LNG terminala, još jedna odlična turistička sezona, daljnji rast plaća, mirovina i zaposlenosti…

Hoće li se raspustiti nemoćna & bespredmetna oporba?

O ljubimcu Kremlja & njegovim mališanima

Odluka Ustavnog suda o neustavnosti pitanja iz MOST-ovih referendumskih 'inicijativa' bila je - očekivana. Takav je ishod najavljivala i većina pravnih stručnjaka, a kod pitanja koje se odnosi na zakonske izmjene čak je i najvećim laicima bilo jasno da zakonodavno tijelo ne može mijenjati izvršno tijelo, da Hrvatski sabor ne može umjesto Vlade voditi dnevnooperativne poslove.

Milanović & MOST iz istog su gnijezda. Njih uopće nije briga za „slobode“ - destrukcija im je jedini cilj!

Ionako je tu cijelu priču isključivo iz politikantskih razloga pokrenula jedna antivakserska stranka. I to uz potporu štetočine Milanovića, koji opet sipa briljantne umotvorine - odjednom o nekakvom 'državnom udaru' i o 'ukidanju Ustavnog suda'. Taj gospodin, poznat po podršci koju uživa iz Moskve, ujedno huška na neovisni DORH protivno svim načelima demokratske diobe vlasti te traži da se ministar Mario Banožić, citiram, 'utamniči'. Nečuveno, sramotno & nedopustivo!

Milanovićevi su stavovi nesumnjivo proruski. Na njega se u međunarodnoj zajednici gleda s velikim čuđenjem, a u zadnje vrijeme i s podsmijehom

A A A