Vijesti
18. 6. 2022.

Moderni hrvatski suverenizam - naš dug prema dr. Franji Tuđmanu

(VIDEO) NK JARUN - 33. ROĐENDAN HDZ-a (2). Kapulica: Zašto HDZ jedini obilježava svoje obljetnice? Zato što smo ostvarili svoj program, koji je tih slavnih '90-ih sadržavao sve ključne nacionalne ciljeve. Stoga ovo danas nije samo stranački događaj, nego i datum kad su položeni temelji suverenosti i slobode, pomirbe i zajedništva! SDP nema što obilježavati, čak i u 4. desetljeću samostalnosti veličaju Tita… Šeks: HDZ je i danas, 33 godine poslije, središnja snaga i jamac budućnosti! Onima koji žele graditi Hrvatsku pružamo ruku, a onima koji bi je htjeli razgrađivati - žestoko ćemo uzvratiti. Ti i takvi opet će izgubiti, a mi ćemo, nošeni povjerenjem sugrađana, opet pobijediti!

Osim predsjednika naše stranke i naše Vlade Andreja Plenkovića, na obilježavanju obljetnice osnutka HDZ-a na Jarunu okupljenima su se obratili i prvi čovjek Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ (ZUFT) Mario Kapulica te predsjednik Nacionalnog odbora ZUFT-a Vladimir Šeksa.

I u suvremenim okolnostima ostvarujemo ključne nacionalne ciljeve. Pred nama su ulazak u Schengen i eurozonu, otvorenje Pelješkog mosta & dolazak Rafalea!

Donosimo najvažnije naglaske i iz njihovih govora:

KAPULICA:

Zašto Hrvatska demokratska zajednica jedina od svih stranaka obilježava svoje obljetnice? Zato što je HDZ ostvario svoj program, koji je tih slavnih '90-ih prošlog stoljeća sadržavao sve ključne nacionalne ciljeve.

Stoga danas ne obilježavamo samo osnutak svoje stranke, stoga danas ne slavimo samo stranački događaj, nego i dan kada su položeni temelji hrvatske pomirbe, nacionalnog zajedništva, državne suverenosti slobode!

SDP nema što obilježavati

SDP, tj. ono što je ostalo od njega, nema što obilježavati. Kao nasljednici Saveza komunista nemaju se čime pohvaliti, a ponajmanje Milanovićevim premijerskim mandatom - najgorom i najnesposobnijom Vladom RH u povijesti.

Čak i u 4. desetljeću postojanja Republike Hrvatske veličaju Tita, čiji su masovni poslijeratni zločini zavili u crno gotovo svaku hrvatsku obitelj.

DP izgubio 2/3 zastupnika

Od kada je Penava došao na čelo Domovinskog pokreta, sve je došlo „na svoje mjesto“. SDP je prepolovio broj svojih zastupnika, ali je DP otišao korak dalje, uspio ono što nikome nije - izgubio je dvije trećine saborskih mandata!

DP se sam isključio iz partnerstva u ovoj Vladi, a SDP-ov je domet pokušati blokirati LNG - projekt koji nam osigurava energetsku autonomiju!

Njihovi bivši i sadašnji dužnosnici podižu optužnice jedni protiv drugih te se međusobno optužuju za financijske malverzacije i narušavanje privatnosti. A tvrdili su da će zauzeti mjesto HDZ-a, da će okupiti sve što hrvatski diše!? Sada se motaju oko izbornog praga.

Povijesna stranka s povijesno promašenim vodstvom

HSS će za dvije godine obilježiti 120. obljetnicu osnutka. No s obzirom da su u potpunosti iznevjerili braću Radić, a da je HDZ u svom programu preuzeo sve pozitivne sastavnice njihovog učenja, predlažem da mi obilježimo tu obljetnicu i da sadašnje HSS-ovce pozovemo kao goste.

HSS jest povijesna stranka, ali je danas s povijesno promašenim vodstvom! Danas je to stranka čiji je najjači partner Radnička fronta i čiji čelnik žali što UDBA nije pobila dovoljno Hrvata.

MOST može i s Udbom, može i s Možemo

Imamo i MOST s lažovom Grmojom na čelu, koji bi davno, da ima mrvu časti i dostojanstva, otišao iz politike. Imaju osam saborskih zastupnika, od kojih polovica nije u njihovoj stranci.

POLIGRAF POKAZAO & POTVRDIO: U Grmoje su kratke noge! MOST-ov notorni lažljivac treba napustiti politiku!

Optužuju nas da smo ispražnjeni od vrijednosti, da ne držimo do svog svjetonazora, dok sami istodobno predlažu ideološki moratorij svim protivnicima stranke koja je osnovala Hrvatsku. Može i UDBA, može i SDP i MOŽEMO, ali moderni hrvatski suverenizam - to ne može! Kada bi jezik bio lopata, a laž građevinski materijal, kula koju bi takvi izgradili bila bi viša od one u Dubaiju.

Vodstvo MOST-a svjesno je zavaravalo hrvatske građane! A Milanović oduvijek želi vladati neovisnim pravosuđem

Ne žele vidjeti nijedne druge zastave

Imamo i Možemo. Obećali su, što im i danas stoji u programu, da će s građanima kreirati politike, da će slušati što im govore. Ali, oni ne žele vidjeti nijedne druge zastave osim svojih, oni uskraćuju pravo javnosti svima koji ne misle poput njih.

Moderni suverenizam - dug prema dr. Tuđmanu

Unatrag šest godina kada je nastajao, kada ga je predsjednik Andrej Plenković osmislio, podržavam i zastupam koncept modernog hrvatskog suverenizma. Osjećam to kao svoj dug prema prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Hvala vam jer nisam u tome sam!

Stranka koja svoj program ne razvija i ne nadograđuje u skladu sa suvremenim okolnostima osuđena je na propast! Istodobno, iako smo okrenuti budućnosti, imamo čvrsti oslonac u baštini dr. Franje Tuđmana i vrijednostima Domovinskog rata.

S ponosom možemo reći - članovi smo HDZ-a!

Svaki utemeljitelj koji je sudjelovao u stvaranju ove stranke danas s ponosom može reći - član sam HDZ-a! A naši mladi, kojih mnoge i ovdje vidim ne zaboravljaju - premda su moderni građani svijeta - tko su, iz kojeg naroda su potekli i na čijem je programu država tog naroda nastala!

Naša odlučnost i naša snaga proizlaze iz čvrste uvjerenosti da je ono što radimo dobro za Hrvatsku! To je bit, to je naš smisao. I sve dok to činimo, s ponosom ćemo izgovarati ove tri riječi - Hrvatska demokratska zajednica!

ŠEKS: Ti i takvi opet će izgubiti, a mi ćemo opet pobijediti!

Čestitam svima rođendan stožerne stranke - upravo je njezin osnutak rezultirao i rođenjem samostalne Hrvatske! HDZ je i dandanas, 33 godine poslije, najjača stranka i središnja snaga hrvatskog naroda te najbolji jamac hrvatske budućnosti! S time trebaju računati svi.

I u 6. godini mandata, i u 4. desetljeću postojanja, i dalje smo najsnažnija i najveća politička snaga u zemlji - čime se malo koja stranka u Europi može pohvaliti!

„Ideološki moratorij“ lažne desnice

Pogledajte samo one „desničare“ koji su donedavno tvrdili da će preuzeti mjesto HDZ-a, a u međuvremenu su - posrnuli. Jedino što su uspjeli jest postaviti Milanovića na Pantovčak, a sada se nude, najavljuju da su spremni na „ideološki moratorij“ i suradnju sa svima, čak i s „Možemo“, samo kako bi srušili HDZ.

Stoga, poruka za kraj. Onima koji žele graditi Hrvatsku pružamo ruku suradnje, a oni koji bi je htjeli razgrađivati od nas će dobiti žestoki odgovor. Ti i takvi opet će izgubiti, a mi ćemo, nošeni povjerenjem hrvatskih građana, opet pobijediti!

A A A