Vijesti
2. 7. 2022.

Milijarde eura za razvoj istoka Lijepe Naše i veću kvalitetu života naših građana!

OSIJEK, VINKOVCI, ĐAKOVO. „Kroz Projekt 'Slavonija, Baranja i Srijem' i korištenjem EU fondova, u suradnji s lokalnim jedinicama, napravili smo značajne iskorake za ovaj kraj. Cilj nam je pomoći u pogledu demografske revitalizacije, gospodarskog rasta te ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu i obrazovanje. Brojne investicije, gradilišta i projekti potvrđuju da ispunjavamo ono što smo obećali kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Hrvatskom“ - poručio je Andrej Plenković prilikom posjeta Slavoniji i Srijemu.

(PHOTO) Predsjednik Vlade i HDZ-a najprije se u Osijeku sastao s gradonačelnikom Ivanom Radićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem. Razgovarali su o brojnim projektima koji se realiziraju i nastavku kvalitetne suradnje na dobrobit svih žitelja ovoga kraja:

- Samo u ovoj županiji imamo 7, a u Osijeku 3 milijarde eura investiranja u projekte koji će podići razinu kvalitete života građana.

Ispravili smo SDP-ovu nepravdu prema Slavoniji!

OSIJEK: Obnova Tvrđe, razvoj prometne infrastrukture i studentski dom

Plenković je istaknuo kako su takva ulaganja odličan smjer za razvoj Grada i Županije:

- Drago mi je da se obnavlja osječka Tvrđa, simbol grada, da će uskoro krenuti projekt luke rasutih tereta, da se investira u nova vozila javnog prijevoza, da se radi Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, prvi takav u Hrvatskoj. Dogodine će biti dovršen i koridor Vc, koji će u konačnici povezati i Baranju s mrežom autocesta.

Osijek bilježi pozitivne trendove - i gospodarske i demografske! Nastavljamo s ulaganjima u moderni razvoj istoka Hrvatske!

Nakon sastanka s gradonačelnikom i županom, predsjednik Plenković obišao je radove na rekonstrukciji Tvrđe i novi studentski paviljon Sveučilišnog kampusa.

VINKOVCI: Doprinos tvornice Dilj hrvatskom izvozu

Predsjednik Vlade potom je u Vinkovcima - u prigodi obilježavanja 100 godina postojanja - posjetio tvornicu crijepa Dilj koja posluje u sastavu našičke Nexe Grupe:

- Impresivno je vidjeti da tradicija koja traje 100 godina nastavlja s visokom zaposlenošću, čak 250 ljudi ovdje u Vinkovcima. Ova izvozno orijentirana kompanija kvalitetnom proizvodnjom stvara dodanu vrijednost. Siguran sam da će ovako agilnim upravljanjem i racionalnom prilagodbom na obnovljive izvore energije tvornica Dilj i cijela Nexe Grupa nastaviti pridonositi hrvatskom izvozu i gospodarstvu.

ĐAKOVO: Bogatstvo hrvatske tradicije i kulturne baštine

Nakon Osijeka i Vinkovaca, PVRH Andrej Plenković prisustvovao je - zajedno s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem - 56. Đakovačke vezove, tradicionalnu manifestaciji izvornog hrvatskog narodnog folklora:

- Ovo je divna prigoda da u srcu Slavonije vidimo koliko je bogata hrvatska tradicija i baština - sve ono što je utjelovljeno u našem nacionalnom identitetu. Čestitam svim sudionicima i građanima ovaj praznik hrvatske kulture! Osobito nam je zadovoljstvo da je zemlja-partner događaja ove godine Ukrajina. Jer nitko ne zna bolje od Slavonca što znači biti napadnut i što znači biti žrtva agresije. Želimo još jednom izraziti punu podršku i solidarnost s ukrajinskim narodom.

Susret s nadbiskupom Hranićem

Uoči Đakovačkih vezova, predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković i predsjednik Sabora Jandroković sastali su se s nadbiskupom đakovačko-osječkim mons. Đurom Hranićem:

- Razmijenili smo mišljenja o aktualnim temama, kao i nastavku kvalitetnog dijaloga i suradnje Vlade RH i Katoličke Crkve.

Vlada RH & HBK: Predanost dijalogu Katoličke Crkve i države, daljnja pomoć Ukrajini kao žrtvi agresije & Hrvati u BiH!

SUSRET S ČLANICAMA I ČLANOVIMA HDZ-a

PHDZ Plenković i glavni tajnik Krunoslav Katičić sastali su se u Osijeku i Vinkovcima sa stranačkim kolegama iz HDZ-a Osječko-baranjske županije i HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije te čelnicima tih dviju organizacija Ivanom Anušićem i Marijom Banožićem.

„U sinergiji lokalnih jedinica i Vlade, nastavljamo poduzimati sve za razvoj istoka Lijepe Naše. Brojne investicije, gradilišta i projekti potvrđuju da ispunjavamo ono što smo obećali kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Hrvatskom. Želimo osigurati bolju budućnost za sve građane ovoga kraja, a osobito za mlade. Jer, Slavonija to zaslužuje!“ - poručio je Plenković.

A A A