Vijesti
8. 7. 2022.

Nastavak suradnje za bolji položaj hrvatske manjine u Srbiji & potpora kandidatkinji za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH Borjani Krišto!

PVRH Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s predsjednikom DSHV-a i zastupnikom u Narodnoj skupštini Srbije Tomislavom Žigmanovom: „Nastavljamo suradnju za unaprjeđenje položaja i primjerenu zastupljenost hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, kao i u realizaciji projekata za očuvanje hrvatskog kulturnog i jezičnog identiteta“. Predsjednik Vlade RH i HDZ-a održao je sastanak i s kandidatkinjom Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH te joj dao punu podršku uoči općih izbora: „Naš je zajednički prioritet osigurati jednakopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda i ubrzati europski put BiH“.

Predsjednik Plenković sastanke je održao nakon konstituirajuće sjednice trećeg saziva Savjeta za Hrvate izvan RH.

Jačamo zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske - Nastavak potpore svim projektima bitnim za očuvanje hrvatske kulture i identiteta!

Unaprijeđujemo položaj Hrvata u Srbiji

Čestitao je Žigmanovu na izboru u Narodnu skupštinu Srbije kao prvi na zajedničkoj listi predstavnika nacionalnih manjina „Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani:“

- Nastavljamo suradnju za unaprjeđenje položaja i primjerenu zastupljenost hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, kao i u realizaciji projekata za očuvanje hrvatskog kulturnog i jezičnog identiteta.

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izabran za zastupnika u Narodnoj skupštini Srbije

ZA ravnopravnost Hrvata u BiH

Uoči izbora u BiH, koji će se održati u listopadu, Andrej Plenković izrazio je punu potporu Borjani Krišto, kandidatkinji za hrvatsku članicu kolektivnog državnog vrha BiH:

- Naš je zajednički prioritet osigurati jednakopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda i ubrzati europski put BiH.

Europsko vijeće u svojim Zaključcima prvi put izražava spremnost da dodijeli BiH status EU kandidata & traži hitnu provedbu izborne reforme

A A A