Vijesti
24. 7. 2022.

Ključne odluke za izgradnju Pelješkog mosta donosile su se u zadnjih 6 godina - To je svehrvatski projekt koji ujedinjuje, spaja i daje nadu u bolje sutra!

Ministar Butković: Sve je spremno za događaj stoljeća! Građani će preko dana moći prošetati mostom, a uvečer će biti i svečana ceremonija. Predsjednik Milanović posljednjih je dana davao izjave koje ne stoje. U zadnjih 6 godina - kolika je Vlada Andreja Plenkovića na čelu Hrvatske - donesene su sve ključne odluke za izgradnju mosta, od financiranja do natječaja koji su išli u nekoliko faza. Pokazali smo da smo ozbiljna država i nakon 300 godina hrvatsko će kopno konačno biti spojeno!

Uoči svečanog puštanja u promet Pelješkog mosta, koji će trajno povezati teritorij Lijepe Naše, potpredsjednik Vlade (i HDZ-a) i ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković gostovao je u informativnim emisijama N1 i RTL televizije.

Donosimo objedinjeno njegove ključne poruke:

Događaj stoljeća

Sve je spremno, već je odrađen i tehnički pregled i u utorak će se otvoriti most i dio pristupnih cesta. Bit će lijepa ceremonija. Građani preko dana mogu prošetati mostom, a uvečer će biti i ceremonija. Svi će moći svjedočiti najvećem događaju u zadnjih 100 godina. Ovo je kruna svih naših napora i jako smo zadovoljni jer konačno spajamo Hrvatsku!

Na pola smo mandata 2. Vlade: Štitimo građane u krizi i ostvarujemo strateške ciljeve Hrvatske!

Ispunjenje višestoljetnog sna

Kada je riječ o Pelješkom mostu, predsjednik Milanović je posljednjih nekoliko dana davao izjave koje ne stoje. Pustimo to što me hvalio. Posljednjih 6 godina - kolika je Vlada Andreja Plenkovića na čelu Hrvatske - donesene su sve ključne odluke, od financiranja do natječaja koji su išli u nekoliko faza. Nakon 300 godina ponovno je spojeno hrvatsko kopno i to je najvažnije!

Milanović je štetočina kakvu Hrvatska nije vidjela, a Pelješki most najbolji primjer koristi hrvatskog članstva u EU!

Projekt koji ujedinjuje

Pelješki most je nadstranački projekt - projekt koji ujedinjuje, spaja i daje nadu u bolje sutra. Pokazali smo da smo ozbiljna država! No, tu ne stajemo. Do kraja godine, moramo završiti dio pristupnih cesta, 7 kilometara obilaznice koja će rasteretiti Ston. Pripremamo i projekt izmještanja luke i gradnje obilaznice Orebića.

Riješeni brojni izazovi

Bilo je puno izazova kod gradnje mosta. Najviše su frustrirale žalbe pojedinih tvrtki koje su bile besmislene. Krenuli smo u izmjene zakona u cilju izbjegavanja zlouporaba žalbenih postupaka. Što se tiče mostarine, nema je sada niti će je biti u budućnosti. To je od početka tako definirano, zato je projekt i dobio europsko financiranje.

SVE PREMA PLANU: Pelješki most bit će otvoren 26. srpnja!

A A A