Vijesti
29. 7. 2022.

Primitivni Milanović vodi zlonamjernu politiku koja Hrvatskoj i Hrvatima u BiH donosi samo - štetu!

PVRH Andrej Plenković: Svojim divljaštvom, primitivizmom i nekulturom Milanović je doveo politički diskurs u Hrvatskoj na razinu da baš svatko svakome može reći najgore - i nikomu ništa! Snizio je političku kulturu na razinu koja je primjerenija nekim pijancima u kavani prije 50 godina, a ne ljudima koji obavljaju najviše dužnosti u državi. Cilj njegova djelovanja isključivo je naštetiti radu Vlade! Namjerno i svjesno vrijeđao je visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Schmidta kada je postao svjestan da postoji mogućnost da on doista nešto napravi za Hrvate u BiH.  

Prilikom posjeta Istri, predsjednik Vlade i HDZ-a odgovarao je na pitanja novinara.

Nijedna Vlada nije kao naša toliko brinula o razvoju Istarske i Primorsko-goranske županije!

Štetočina sa zlim namjerama

Osvrnuo je na nove Milanovićeve izljeve uvreda i bezobrazne istupe:

- Svojim divljaštvom, primitivizmom i nekulturom Milanović je doveo politički diskurs u Hrvatskoj na razinu da baš svatko svakome može reći najgore - i nikomu ništa! Snizio je političku kulturu na razinu koja je primjerenija nekim pijancima u kavani prije 50 godina, a ne ljudima koji obavljaju najviše dužnosti u državi. On vodi zlonamjernu politiku koja Hrvatskoj donosi samo - štetu!

Milanović je štetočina kakvu Hrvatska nije vidjela, a Pelješki most najbolji primjer koristi hrvatskog članstva u EU!

Potpuno nedostojan funkcije predsjednika

Dodao je da je cilj njegova djelovanja isključivo naštetiti radu Vlade:

- Namjerno i svjesno vrijeđao je visokog predstavnika Schmidta kada je postao svjestan da postoji mogućnost da doista nešto napravi za Hrvate u BiH. I danas vidimo rezultat toga. Učinio je ogromnu vanjskopolitičku štetu našoj zemlji. Potpuno je nedostojan funkcije koju obnaša.

Želimo da visoki predstavnik u BiH nastavi onim dobrim smjerom kojim je bio započeo, ne obazirući se na neprimjerene pritiske iz Sarajeva i Milanovićeve uvrede!

Zašto sada šute Ahmetović i ostali?!

Istaknuo je da mnogi inače glasni političari šute i zatvaraju oči pred Milanovićevim izjavama kojima vrijeđa romsku nacionalnu manjinu:

- Nakon njegovih uvreda, politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović nije se našla pozvanom zaštititi gospodina Kajtazija. Pozivam sve koji su inače vokalno vrlo artikulirani da ne šute u ovakvim situacijama! Ni u Splitu nisu reagirali na antisemitizram Ivoševića, divljanje prema novinarima i koketiranje s maloljetnicama.

Hoće li uvažena Dalija Orešković svojoj djeci sada pisati pisma o članovima Centra koji rade ovakve užasne stvari?!

A A A