Vijesti
11. 8. 2022.

Vukovarska gradska vlast utapa se u bazenu vlastitog licemjerja i nesposobnosti!

Saborski zastupnik Nikola Mažar, predsjednik HDZ-a Grada Vukovara: Nema razloga za najavljeno zatvaranje vukovarskog Plivališta. Novca ima, no Ivanu Penavi očito je milije kukati i plašiti Vukovarce. Naša je Vlada RH za izgradnju tih bazena izdvojila 74 milijuna kuna, a preko Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara godišnje za njihovo funkcioniranje osigurava gotovo 4 milijuna, čemu treba pridodati još 770.000 kuna koliko je nedavno uplaćeno zbog rasta cijena energenata… Plivalište može nastaviti s normalnim radom, ali je potrebno da Penava počne raditi u korist sugrađana.

 „Gradonačelnik Ivan Penava svjestan je da mu se u gradu sve urušava, no još uvijek ima Vladine projekte kojima se licemjerno voli hvaliti. Odlučio je, međutim, i to uništiti na štetu građana Vukovara“ - poručio je Nikola Mažar na početku konferencije za medije u Vukovaru.

Ponudio je više konkretnih, a jednostavnih rješenja za Plivalište, ali i govorio o ostalim problemima s kojima se Penava ne zna nositi.

Bez pomoći države bazena ne bi ni bilo

Mažar je napomenuo da, prije svega, vukovarskih bazena ne bi ni bilo bez pomoći države:

- Naša je Vlada RH za njihovu izgradnju izdvojila 74 milijuna kuna, a preko Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara godišnje za njihovo funkcioniranje osigurava gotovo četiri milijuna, čemu treba pridodati još 770.000 kuna koliko je nedavno - nakon sjednice Fonda koju je 25. srpnja sazvalo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova - uplaćeno zbog rasta cijena energenata… Plivalište Vukovar do sada je funkcioniralo zahvaljujući upravo Vladinim sredstvima.

Čuvamo sjećanje na žrtvu Vukovara, štitimo povijesnu istinu o velikosrpskoj agresiji & potičemo razvoj Grada Heroja!

Penava - ili nesposoban ili namjerno obmanjuje

Nema razloga za najavljeno zatvaranje Plivališta. Novca ima, no Penavi je očito milije kukati, iznositi neistine i plašiti Vukovarce - nastavio je Mažar:

- Gradska plivališta u susjednim Vinkovcima i Osijeku funkcioniraju iako se financiraju isključivo svojim radom i putem sredstava njihovih gradskih proračuna, bez pomoći države. Ako oni mogu, a Vukovar ni uz pomoć Vladinih četiri milijuna kuna ne može, onda to samo potvrđuje koliko je nesposobna aktualna gradska vlast u Vukovaru. Nije u stanju brinuti za Grad pa „servira“ lažnu patetiku.

Ili je nesposoban, ili se iza Penavine kuknjave kriju neke druge namjere, poput namjernog obmanjivanja Vukovaraca - dometnuo je:

- Trenutačna sredstva pokrivaju rad Plivališta do kraja rujna, tako da „prijetnje“ iz Gradske uprave o zatvaranju 15. kolovoza ili 1. rujna nemaju nikakve veze s istinom. Zaposlenici bazena su nam prenijeli da je do kraja godine, za njihovo normalno funkcioniranje, potrebno osigurati dodatnih 1.5 milijuna kuna. A to se može riješiti.

Dva konkretna, a jednostavna rješenja

Stoga je Mažar iznio dva prijedloga rješenja kojima bi se nakon rujna spriječilo zatvaranje Plivališta:

- Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća doznali smo da se projekti nove zgrade Ekonomske škole i Čarobne šume, „teški” 75 milijuna kuna, neće realizirati. Pozivamo gradonačelnika, iako je zbog svojih hiperambicija na nacionalnoj razini češće izvan Vukovara, nego u Vukovaru - da sazove sjednicu GV-a na kojoj ćemo rebalansom proračuna i prenamjenom sredstava omogućiti neometano funkcioniranje Plivališta.

Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar!

Drugo moguće rješenje za Plivalište također je jednostavno - neka gradonačelnik uputi molbu Fondu za obnovu i razvoj Grada Vukovara za odobrenjem tih potrebnih 1.5 milijuna kuna:

- S obzirom da Fond raspolaže sredstvima koja se mogu i trebaju utrošiti do kraja godine, uvjeren sam kako bi prihvatio taj prijedlog koji je u interesu svih građana Vukovara.

Završna poruka Penavi

Plivalište može nastaviti s radom, novca ima, država je i prije pomagala, ali je potrebno da Penava počne raditi u korist sugrađana! - zaključio je Nikola Mažar, saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara.

DP se sam isključio iz partnerstva u ovoj Vladi, a SDP-ov je domet pokušati blokirati LNG - projekt koji nam osigurava energetsku autonomiju!

A A A