Vijesti
13. 9. 2022.

Na prosvjedu smo vidjeli tko je „alternativa“ HDZ-u zdesna, a sukobi SDP/Možemo pokazali su kako izgleda „alternativa“ slijeva!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a: Dok naša Vlada donosi 21 milijardu kuna vrijedni paket zaštitnih mjera, građani su se mogli uvjeriti koliko su te „alternative“ spremne za ozbiljno preuzimanje odgovornosti za vođenje države. Prosvjed je propao. Tsunami mržnje, stvaran i slijeva i zdesna, nije se uspio spojiti. Na prosvjed na koji su došli i pripadnici paramilitarnih skupina s molotovljevim koktelima gorljivo su pozivali i MOST i DP. Kod privedenog mladića vidimo gotovo identičan obrazac kao i u slučaju Danijela Bezuka - koji je pucao na Banske dvore i policajce. Radi se o svjesnoj radikalizaciji mladih osoba, o kontinuiranom huškanju.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog  vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Puna podrška zaštitnim mjerama

Nacionalno vodstvo stranke dalo je punu podršku 21 milijardi kuna vrijednom paketu pomoći hrvatskim građanima i gospodarstvu. Svi do jednog se slažemo da je cjelovit, primjeren, snažan, solidaran i pravedan. S ovim smo mjerama osigurali mirnu, predvidljivu jesen i zimu.

Vladine su mjere primjerene, adekvatne globalnoj krizi. Svi moramo dati svoj doprinos

Vlada RH, kao uvijek, intervenira pravodobno i snažno

O paketu smo se konzultirali sa socijalnim partnerima - ovo je vrijeme odgovornosti i iskoraka svih prema općem društvenom dobru. Svi ozbiljni akteri slažu se da je paket dobrodošao i kvalitetan. Ono što je najvažnije, do 31. ožujka cijena struja ostaje kakva je i sada, višestruko niža od one tržišne i za kućanstva i za poduzeća i za javne institucije.

Vlada RH, kao i uvijek do sada, intervenira pravodobno i snažno. To smo dokazali u proteklih šest godina, a dokazat ćemo i u budućnosti.

MOST i DP pokazali su o kakvim se opcijama radi

Osvrnuli smo se i na subotnji prosvjed, koji je očito - propao. Taj tsunami mržnje, stvaran već duže vrijeme i slijeva i zdesna, nije se uspio spojiti. MOST i DP pokazali su o kakvim se opcijama radi, svakodnevno su pozivali na prosvjed na koji su došli i pripadnici paramilitarnih skupina s molotovljevim koktelima.

Narod je vodstvima MOST-a i DP-a dao - otkaz!

Zahvaljujemo onim strankama koje su osudile tu žalosnu činjenicu - da u našem društvu postoje organizirani ljudi koji su spremni oružjem i silom rušiti demokratski izabranu vlast.

Kontinuirano huškanje

Kod u subotu privedenog mladića vidimo gotovo identičan obrazac kao i u slučaju Danijela Bezuka koji je prije dvije godine pucao na Banske dvore i hrvatske policajce. Jasno je i sada da neka osoba od 17 godina ne može sama od sebe, ničim izazvana, takvo što učiniti.

Penava nastavlja suludo opravdavati teroristički čin na Markovu trgu. Za njega je to “dječja igra, šala, pošalica“!?

Radi se o svjesnoj radikalizaciji mladih, nezrelih osoba, o kontinuiranom huškanju. O tom bi se problemu morala očitovati i Sigurnosno-obavještajna agencija - kako bi javnost postala u potpunosti svjesna tog zloćudnog procesa.

Lijevo-desno nigdje moga stana…

Na prosvjedu smo vidjeli tko je „alternativa“ HDZ-u zdesna, a sukobi unutar SDP-a te između SDP-a i Možemo, taj spektakularni razvoj događaja u Gradu Zagrebu, svjedoče o tome kako izgleda „alternativa“ slijeva. To sve govori koliko su te „alternative“ spremne za bilo kakvo ozbiljno preuzimanje odgovornosti za vođenje države.

Nastavljamo ispunjavati svoje zadaće!

Unatoč svim nasrtajima, nastavljamo ispunjavati svoje zadaće, nastavljamo s ostvarivanjem strateških ciljeva kao što su ulazak u Schengen i europodručje, nastavljamo s gospodarskim rastom i zaštitom standarda hrvatskih ljudi!

Sveobuhvatni i pravedni paket mjera, sjajni turistički rezultati, rast BDP-a, borba protiv korupcije… Imamo svoj smjer i zadaće - na njima ćemo ustrajati unatoč oporbenim nasrtajima!

MOL? Ovako ne može dalje!

Vlada RH sastat će se ovog tjedna s predstavnicima MOL-a. Ponovit ću: u Ini ovako više ne može!

Slušajući oporbu & čitajući neke medije, ispada da u Ini uopće nema Mađara!

A A A