Vijesti
9. 9. 2022.

Vladine su mjere primjerene, adekvatne globalnoj krizi. Svi moramo dati svoj doprinos

PVRH Andrej Plenković iz Krapine: S obzirom na snagu i cjelovitost mjera, oporba u supstanci nema što prigovoriti, pa joj preostaje jedino - politiziranje. Velika većina ljudi, koji su realni i koji su sagledali što smo donijeli na dobrobit naše zemlje, zna da smo napravili važan, odvažan iskorak. Tako veliki paket donijelo je malo drugih zemalja. Prebrodili smo više kriza, intervencionistička politika pokazala se uvijek uspješnom. Postala je čak svojevrsni zaštitni znak naše Vlade kada je riječ o zaštiti standarda građana i pomoći poduzetnicima.

Obilaskom i upoznavanjem s projektima Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije predsjednik Vlade RH i HDZ-a započeo je u petak popodne posjet Krapini. Potom se sastao sa županom Željkom Kolarom i krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, posjetio izložbeno-prodajni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora te pratio 57. Festival kajkavskih popevki, koji se održava u sklopu Tjedna kajkavske kulture.

Andrej Plenković prekinuo je posjet kako bi obišao mjesto teške željezničke nesreće u Rajiću kod Novske.

Napravili smo važan, odvažan iskorak

Prije toga, u izjavi za medije ponovno je naglasio da su mjere za suzbijanje energetske krize snažne, sveobuhvatne i pravedne:

- Mislim da naši građani i ovdje u Krapini mogu biti zadovoljni kada znaju da struja neće poskupjeti tijekom zime, a da će moći normalno funkcionirati dječji vrtići, škole, bolnice, domovi, gospodarstvo, sve javne ustanove… Vladine su mjere primjerene, adekvatne globalnoj krizi.

Vladin paket zaštitnih mjera, „težak“ 21 milijardu kuna - sveobuhvatan, pravedan i snažan!

Velika većina ljudi, koji su realni i koji su sagledali što smo donijeli na dobrobit naše zemlje, zna da smo napravili važan, odvažan iskorak - odgovorio je premijer Plenković na novinarski upit o „kritikama“ (dijela) oporbe:

- S obzirom na snagu i cjelovitost mjera, oporba u supstanci nema što prigovoriti, pa joj preostaje jedino politiziranje. Paket je izrađen u konzultacijama sa socijalnim partnerima - sa sindikatima, poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, ribarima...

Intervencionistička politika pokazala se uspješnom

Naglasio je da je tako veliki paket mjera malo drugih zemalja donijelo:

- Prebrodili smo nekoliko kriza, intervencionistička politika u njima se uvijek pokazala uspješnom. Postala je čak svojevrsni zaštitni znak naše Vlade kada je riječ o zaštiti standarda građana i pomoći hrvatskim poduzetnicima.

Sveobuhvatni i pravedni paket mjera, sjajni turistički rezultati, rast BDP-a, borba protiv korupcije… Imamo svoj smjer i zadaće - na njima ćemo ustrajati unatoč oporbenim nasrtajima!

Trgovci će ostati na nogama

Što se tiče dijela (vele)trgovaca koji nije zadovoljan ograničenjem cijena osnovnih namirnica, napomenuo je da se radi se desetak proizvoda, a ne cijeloj paleti, te da svatko u ovakvoj krizi mora dati svoj doprinos:

- Ne brinite, trgovci će ostati na nogama, a građanima će biti dobro. Ako Vlada toliko subvencionira cijene energenata kako bi svi mogli nastaviti normalno živjeti, funkcionirati i poslovati, onda je u redu da i trgovci pridonesu premoštenju ove globalne krize - za koju nisu krivi ni oni, ni građani, ni Vlada.

Vlada će i dalje podupirati Hrvatsko zagorje

Na kraju, predsjednik Vlade RH i HDZ-a izdvojio je da je na sastanku s gradonačelnikom Gregurovićem i županom Kolarom razgovarao o razvojnim projektima Krapinsko-zagorske županije i „Projektu Sjever“, koji je potpisan u prosincu 2021. u Varaždinu:

DESETLJEĆE RAZVOJA: 15.2 milijarde kuna za 36 strateških projekata u 5 županija sjeverozapadne Hrvatske!

- Ulažemo u prometnu infrastrukturu, gospodarstvo, radna mjesta, škole i vrtiće… Vlada će i dalje provoditi razvojno-socijalne projekte kako bi se dodatno unaprijedila kvaliteta života svih ljudi u Hrvatskom zagorju i u cijeloj sjevernoj Hrvatskoj. To je naša dosljedna i iskrena politika ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva RH.

Otvorenjem novoizgrađene osnovne škole u Svetom Iliji & svečanom sjednicom Županijske skupštine proslavljen Dan Varaždinske županije

A A A