Vijesti
6. 9. 2022.

Sveobuhvatni i pravedni paket mjera, sjajni turistički rezultati, rast BDP-a, borba protiv korupcije… Imamo svoj smjer i zadaće - na njima ćemo ustrajati unatoč oporbenim nasrtajima!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a: Mjere će najviše pomoći onima koji su najugroženiji. I u prošlim smo krizama pokazali da čvrsto stojimo uz građane i gospodarstvo. Naravno, razgovarali smo i o Aferi INA. Bez obzira na agresivne performanse, odlučno ćemo otkloniti „inicijative“ s kojima bi oporba željela destabilizirati Vladu RH. Ponovit ću: Uprava Ine nema naše povjerenje, MOL-u ćemo jasno iznijeti svoju poziciju. Ne možemo biti zadovoljni lošim modelom upravljanja i nadzora u Ini te inkriminiranim slučajem, ali smo zadovoljni reakcijom državnih tijela, počevši od Ureda za sprječavanje pranja novca Ministarstva financija. Počinitelji su otkriveni, novac je pravodobno blokiran.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog  vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Subvencije za energente & limitiranje cijena proizvoda

Na sjednici Šireg predsjedništva HDZ-a predstavio sam ključne elemente paketa zaštitnih mjera uslijed globalne energetske krize, paketa koji ćemo detaljno prezentirati na sjednici Vlade RH u četvrtak.

Iz Virovitice: Kao i u svakoj dosadašnjoj krizi, zaštitit ćemo egzistenciju hrvatskih obitelji i stati uz naše gospodarstvo!

Mjere će biti snažne, sveobuhvatne i, podjednako važno, pravedne. Najviše će se pomoći onima koji su najugroženiji. I u prošlim smo krizama u ovih šest godina mandata svojim intervencijama pokazali da čvrsto stojimo uz hrvatske građane i gospodarstvo. Paket će, među ostalim, sadržavati subvencije za struju i plin, a i limitirat ćemo rast cijena najvažnijih proizvoda.

Skromniji u najavama, izdašniji u rezultatima

Izrazili smo zadovoljstvo i sa sjajnim turističkim rezultatima, po prihodima bi 2022. mogla biti bolja čak i od rekordne 2019. godine. Odlična sezona znatno je pomogla jačanju fiskalnih kapaciteta države, zahvaljujući čemu se možemo spremnije suočiti s novim izazovima.

Gotovo 30% više turističkih prihoda nego rekordne 2019. godine! Zahvaljujući sjajnoj sezoni, hrvatski gospodarski rast bit će veći i od najoptimističnijih predviđanja!

Pozitivno je i to što smo u 2. kvartalu imali rast BDP-a od 7.7%, pa će godišnji gospodarski rast zasigurno biti veći od onog što smo sami najavljivali. Držimo se one svoje maksime - skromniji u predviđanjima, izdašniji u rezultatima.

U 2. kvartalu 2022. imamo rast BDP-a od 7.7%. To je 2. najveći rast u cijelom EU-u, gotovo dvostruko veći od europskog prosjeka!

MOL? Poduzet ćemo sve moguće poteze

Naravno, razgovarali smo i o Aferi INA. Ponovit ću: Uprava Ine nema povjerenje Vlade RH. MOL-u ćemo jasno iznijeti svoju poziciju i poduzeti sve moguće poteze.

MOL? Ovako ne može dalje! A oporba predvođena posrnulim Grbinom? Opet neće uspjeti!

Nipošto ne možemo biti zadovoljni lošim modelom upravljanja i nadzora u Ini te inkriminiranim slučajem, ali smo zadovoljni reakcijom državnih tijela, počevši od Ureda za sprječavanje pranja novca Ministarstva financija. Počinitelji su otkriveni, novac je pravodobno blokiran.

Nulta tolerancija na korupciju

Udružena oporba, međutim, nastoji politikantski profitirati na aferi zlouporabe položaja i pranja novca iako se radi o pojedincima, a ne o nekakvom politički sponzoriranom ili ne daj Bože organiziranom kaznenom djelu koje bi se moglo pripisati stranci ili Vladi koju vodim. Nažalost, dvoje od petero osumnjičenih članovi su HDZ-a. I oni su izbačeni iz stranke, oni su nas osramotili i nanijeli nam štetu.

Za razliku od nekih ne tako davnih vremena, nema nedodirljivih. Imamo nultu toleranciju na korupciju.

AFERA INA: Posrnuli Peđa Grbin još se dublje zakopao! Otkrivanje prijevare dokaz je da pravna država funkcionira!

Nećemo pjevati po notama koje oporba hoće

Bez obzira na njene agresivne performanse i bjesomučna podmetanja, odlučno ćemo otkloniti sve „inicijative“ s kojima bi oporba željela destabilizirati Vladu RH. Neće proći.

Nastavit ćemo suzbijati korupciju bez obzira na stranačku pripadnost te raditi na dobrobit zemlje i hrvatskih ljudi. Mi svoj smjer i zadaće imamo - na njima ćemo ustrajati i baviti se onim što je bitno za Hrvatsku. Naš prioritet su građani i gospodarstvo.

Grmoja - veliki prijatelj & partner s masovnim ubojicom! Sad je sve jasno!

Pitate za prosvjed ispred Središnjice HDZ-a? To su oni isti antivakseri koji su dizali bunu u vremenu COVID-a. Predlažem svima onima koji kane sudjelovati da pogledaju tko su organizatori, tko ih plaća i u kakvom će se „društvu“ naći. Ne prihvaćamo da nam svaka šuša koja se sjeti lijepi grijehe nekog drugog. Nećemo pjevati po notama koje oporba hoće.

A A A