Vijesti
13. 9. 2022.

Vodstva MOST-a & DP-a ne mogu se „oprati“ od odgovornosti za fijasko prosvjeda, ali i za huškanje, zazivanje kaosa & pozive na rušenje!

Tomo Medved: Svakodnevno su i gorljivo, vrijeđajući i šireći govor mržnje, huškali na Vladu RH i HDZ te pozivali na prosvjed. Sami su, među rijetkima, došli na nj, ali sad bježe od svake odgovornosti za nedopustive postupke radikaliziranih, naoružanih mladih osoba. No od tog ne mogu pobjeći. Građani su im poslali jasnu poruku: svjesni svega što smo postigli te sveobuhvatnosti i snage našeg paketa zaštitnih mjera, ignorirali su prosvjed, bojkotirali ga! Predstavnici parlamentarne većine pružili su jedinstvenu potporu političkoj stabilnosti i daljnjim Vladinim aktivnostima u cilju zaštite standarda i pomoći gospodarstvu te javnom i civilnom sektoru.

Nakon redovitog tjednog sastanaka vladajuće koalicije u Banskim dvorima, pred novinare je stao potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja te zamjenik predsjednika HDZ-a.

Donosimo ključne naglaske iz izjave generala Tome Medveda i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Narod bojkotirao prosvjed

Dio oporbenih čelnika danima je huškao na Vladu RH i na HDZ, zazivao kaos i rušenje demokratski izabrane vlasti. No hrvatski građani - svjesni svega što smo postigli te sveobuhvatnosti i snage našeg paketa zaštitnih mjera - ignorirali su prosvjed, bojkotirali ga!

Narod je vodstvima MOST-a i DP-a dao - otkaz!

Posrnuće Grmoje & Penave

Dužnosnici MOST-a i DP-a svakodnevno su i gorljivo - vrijeđajući i šireći govor mržnje - pozivali na prosvjed. Sami su, među rijetkima, došli na nj, ali sad bježe od svake odgovornosti za nedopustive postupke radikaliziranih, naoružanih mladih osoba i ugrožavanje sigurnosti drugih ljudi. No od odgovornosti ne mogu pobjeći, ni za fijasko prosvjeda ni za izgrede osoba koje su htjele koristiti eksplozivne naprave i silu.

Na prosvjedu smo vidjeli tko je „alternativa“ HDZ-u zdesna, a sukobi SDP/Možemo pokazali su kako izgleda „alternativa“ slijeva!

Sigurnosno-obavještajni sustav kontinuirano prati sve aktivnosti sigurnosno rizičnih skupina i osoba koje pozivaju na nasilje te šalju ekstremističke poruke. Nakon ovog prosvjeda, to će činiti još intenzivnije.

Građani će imati mirnu jesen i zimu

Predstavnici parlamentarne većine snažno su pozdravili golemi, 21 milijardu kuna vrijedni, pravedni i solidarni paket mjera za ublažavanje posljedica globalne energetske krize koju je prouzročila ruska agresija na Ukrajinu.

Vladin paket zaštitnih mjera, „težak“ 21 milijardu kuna - sveobuhvatan, pravedan i snažan!

Stranke članice vladajuće koalicije pružile su, također, jedinstvenu potporu političkoj stabilnosti zemlje te Vladi RH, kao i njenim daljnjim aktivnostima u cilju zaštite standarda hrvatskih građana i pomoći gospodarstvu te javnom i civilnom sektoru.

Paketom su obuhvaćeni svi, nitko nije ostavljen po strani - građanima je poslana poruka da će imati mirnu, predvidljivu jesen i zimu. Svi akteri sada znaju kakvi će im biti troškovi i na koji će način moći funkcionirati.

Vladine su mjere primjerene, adekvatne globalnoj krizi. Svi moramo dati svoj doprinos

O sukobu na regresivnoj ljevici

Sukobi između Možemo i SDP-a te unutar SDP-a? I s lijevog su političkog spektra huškali, sijali mržnju i upućivali uvrede na račun HDZ-a i Vlade, predstavljajući se pritom kao nekakva alternativa.

A o kakvoj se „alternativi“ radi, mogu zaključiti svi građani prateći odnos odavno kompromitiranog Peđe Grbina prema zagrebačkoj organizaciji SDP-a i svjedočeći stupnju „demokracije“ u toj partiji.

Od SDP-a nas više ništa ne čudi. Kako smo u COVID krizi spriječili njihov naum o 400.000 otkaza, tako će se i sada naša Vlada odlučno suočiti sa svim izazovima

A A A