Vijesti
11. 10. 2022.

Iz oporbe su veličali Putina, divili se Rusiji, napadali Vladu zbog dosljedne podrške Ukrajini, a sada nas ti isti optuže da smo - 'kvislinzi'!?

„ROKAJ, BARBA PUTINE!“ Branko Bačić: RH se na međunarodnoj sceni potvrdila kao pouzdani saveznik, no prokazuju nas kao 'veleizdajnike' ili proglašavaju 'nacistima'. Premijer Plenković apostrofirao je upravo tu nekonzistentnost koju oporba demonstrira, posebno otkad je krenula ruska agresija. Damir Habijan: Pojedinci su se, čini se, prepoznali. Na štetu hrvatskih nacionalnih interesa tvrdili su da je Moskva 'izazvana', širili spinove o 'nepobjedivosti ruske vojske', odugovlačili s ratifikacijom Deklaracije o Ukrajini, zazivali blokadu ulaska Švedske i Finske u NATO…

I predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić (nakon sastanka parlamentarne većine) i naš saborski zastupnik Damir Habijan (u zasebnoj izjavi za medije) komentirali su nervozu koja je zavladala među nekim političkim akterima nakon što je premijer Andrej Plenković postavio pitanje „koliko je unutarnja, a koliko vanjska“ ova operacija koju oporba upravo vodi protiv Vlade RH.

Udružena oporba pjeva pjesmice & pokušava srušiti Vladu. Pitanje je samo koliko je ta orkestrirana operacija unutarnja, a koliko vanjska

BAČIĆ: U javnosti očito postoje različita mjerila

Nema potrebe citirati sve one iz oporbe koji su, na štetu hrvatskih nacionalnih interesa, veličali Putina i podržavali teze o 'nepobjedivosti RUS vojske'. Dobro se zna o kome je riječ. Čak su nas i napadali jer smo dosljedno, od prvog dana agresije, podržavali Ukrajinu - čime se na međunarodnoj sceni Hrvatska potvrdila kao pouzdani partner i saveznik. I onda nas ti i takvi optuže da smo 'kvislinzi'!?

Naša politika traženja saveznika urodila je plodom! Nastavljamo sa snažnim međunarodnim angažmanom na dobrobit Hrvata u BiH!

U javnosti se sad podigla bura zato jer je premijer Andrej Plenković otvorio pitanje o mogućem izvanjskom utjecaju na dio oporbe, nikog ne kvalificirajući, no ne zamjećujemo takvu 'tankoćutnost' dok oporba svakodnevno i izravno prokazuje dužnosnike Vlade RH i HDZ-a kao 'veleizdajnike' ili nas proglašava 'nacistima'. Očito ne postoje ista mjerila.

Pravosudna tijela i državne službe rade samostalno

Za razliku od nekih prijašnjih vremena, u našem mandatu pravosudna tijela i državne službe rade samostalno, neovisno, bez ikakve instrumentalizacije. I tako će biti dokle god smo odgovorni za upravljanje zemljom.

Premijer nije najavio nikakve 'istrage', kako to oporba zlonamjerno tvrdi, nego je apostrofirao nekonzistentnost koju oporba demonstrira cijelo vrijeme, a posebno otkad je krenula ruska agresija na Ukrajinu.

Protuzakonita saslušanja

Tzv. Antikorupcijsko vijeće - koje se uopće ne bavi korupcijom i plinskom aferom u Ini - postalo je poligon za optužbe bez dokaza i lijepljenje etiketa HDZ-u, pozornica za obračun s političkom konkurencijom. Iako ih nećemo ni na koji način sprječavati, niti tražiti da se to sankcionira, dužni smo ponoviti da su saslušanja - protuzakonita.

Svima koji poštuju pravnu državu jasan je to signal da će, ako prihvate poziv na saslušanje, sudjelovati u nečemu što nije zakonito i što nije u skladu s Poslovnikom Hrvatskog sabora. Nitko se ne mora odazvati, i za to ne može trpjeti nikakve posljedice.

Oporba je tražila da Vlada podnese ostavku zbog uhićenja Dragana Kovačevića, a sada im služi kao „ključni svjedok”!?

HABIJAN: Oporba se jedino bavi lažima u cilju rušenja Vlade

Narod ima pravo znati djeluje li dio oporbe na daljinski upravljač s istoka te prima li novac iz tih centara moći! Znakovita je nervoza koja je zavladala među nekim oporbenim čelnicima nakon što je premijer Plenković postavio pitanje 'koliko je unutarnja, a koliko vanjska' ova operacija protiv Vlade RH. Pojedinci su se, čini se, prepoznali.

Prisjetimo se, dio oporbe je optuživao Kijev da je 'izazvao Rusiju', javno se divio Putinu, u Hrvatskom saboru odugovlačio s ratifikacijom Deklaracije o Ukrajini, zazivao blokadu ulaska Švedske i Finske u NATO… Oporba ne nudi nijedno rješenje za izazove s kojima se Hrvatska suočava, bavi se jedino lažima i podmetanjima u cilju rušenja Vlade RH.

Grbin - posrnuli tiranin

Peđa Grbin? Pa on je posljednji koji može govoriti o 'represiji', 'tiraniji'! Čovjek je iz stranke izbacio više od polovice SDP-ovih zastupnika i izbrisao partijsku organizaciju u Zagrebu jer se boji samostalnog nastupa na izborima!

Dok „progresivni“ SDP isključuje tisuće članova, ova „opasna“ Vlada podiže zaposlenost i plaće, a u Ini se bori s posljedicama loših odluka iz prijašnjih mandata!

A A A