Vijesti
22. 10. 2022.

Gotovo je nestvarno da itko u Hrvatskoj, koja je i sama bila žrtva svirepe agresije, dovodi u pitanje pomoć u obuci ukrajinskih vojnika

Tomo Medved: I HV je uz pomoć saveznika podizao borbenu sposobnost kako bi oslobodio zemlju. Vlada RH nastavlja s dosljednom podrškom Ukrajini u borbi za slobodu i vrijednosti koje dijelimo! Davor Božinović: RH pomaže i pomagat će Ukrajinu i zbog sebe. Da je Kijev pokleknuo, pitanje bi glasilo - Tko je idući? Neki 'zaboravljaju' koliko nam je u velikosrpskoj agresiji bila važna svaka gesta solidarnosti iz međunarodne zajednice. Ante Deur: Milanović bi mogao pitati Kotromanovića kako je i od koga HV bio pripreman za Oluju. Neshvatljivo mi je to što čine njegovi igrači u Hrvatskom saboru. Cijeli demokratski svijet pomaže Ukrajinu - to je svjetlo. A tko god podupire Kremlj - to je mrak!

Nastavlja se val čuđenja, nevjerice, zgražanja nad Milanovićevom prijetnjom da će se suprotstaviti jedinstvenoj odluci država članica Europske unije te „zabraniti“ da Hrvatska pomogne u obuci ukrajinskih vojnika.

Zgranuti smo Milanovićevim protuukrajinskim stavovima & njegovom upornom zaštitom interesa autokratskog ruskog režima!

Reagirali su, među ostalima, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, PPVRH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te naš saborski zastupnik i jedan od heroja obrane Vukovara Ante Deur.

MEDVED: Hrvatska je spremna pomoći!

Gotovo je nestvarno da itko u Hrvatskoj, koja je i sama bila žrtva svirepe agresije, dovodi u pitanje pomoć u obuci ukrajinskih vojnika. I naša je Hrvatska vojska uz potporu prijatelja i saveznika podizala borbenu sposobnost kako bi oslobodila zemlju.

Milanović ustrajno štiti interese Kremlja. Glavna je zvijezda u Putinovim medijima, a izoliran u demokratskom svijetu

Za razliku od Milanovića

Za razliku od onog što tvrdi Milanović, pobjednički HV - koji se dokazao ne samo u Domovinskom ratu, nego i u nizu međunarodnih operacija i misija - itekako ima što pružiti ukrajinskim prijateljima. Hrvatska je spremna pomoći!

Vlada RH nastavlja s dosljednom, čvrstom potporom Ukrajini u borbi za slobodu i demokratske vrijednosti!

BOŽINOVIĆ: Diktatori se sami neće zaustaviti - takvi moraju biti zaustavljeni!

Milanović? Hrvatska pomaže i pomagat će Ukrajinu i zbog sebe. Da je Ukrajina pokleknula, pitanje bi glasilo - Tko je sljedeći?

Diktatori se sami neće zaustaviti, to je takav mentalni sklop, a niti mogu, ako stanu, ponuditi bolji život svojim građanima. Oni se održavaju na vlasti samo ako idu naprijed - takvi moraju biti zaustavljeni. Uostalom, Hrvatska graniči s BiH i sa Srbijom.

Štitimo iste demokratske i civilizacijske vrijednosti

Što se moralne strane tiče, čini mi se da neki „zaboravljaju“ da je i Hrvatska bila žrtva brutalne agresije te koliko nam je tada bila važna svaka gesta solidarnosti, svaka podrška međunarodne zajednice.

Osim toga, ušli smo u Europsku uniju i NATO kako bismo bili skupa s onima koji su spremni braniti iste demokratske i civilizacijske vrijednosti, štititi našu slobodu i način života.

Postigli smo dogovor o zajedničkoj nabavi & nižoj cijeni plina! Milanović? Neka sam objasni svijetu zašto je protiv pomoći Ukrajini

DEUR: Mrak i zlo napadaju Ukrajinu, kao što su napadali i hrvatski narod!

Milanović bi mogao pitati svog ministra Kotromanovića na koji je način i od koga Hrvatska vojska bila pripremana i obučavana za Oluju. A i trebao bi imati bar malo empatije za Ukrajinu - jer mrak i zlo napadaju ukrajinski narod, kao što su mrak i zlo napadali i hrvatski narod!

Mogli bi pokazati bar malo empatije

Upravo smo mi Hrvati prošli ono što sada prolaze Ukrajinci. Cijeli demokratski i civilizirani svijet pomaže Ukrajinu, iskazuje solidarnost. To je svjetlo. I tko god podupire ili relativizira svirepu rusku agresiju - to je mrak! Neshvatljivo mi je ovo što čine Milanović i njegovi zastupnici u Hrvatskom saboru…

Raskrinkan kao pripadnik sekte koja veliča Putina, Raspušenko se znoji kao prisilno mobilizirani Rus prije slanja u okruženi Herson!

I, za kraj, činjenica za koju oni ne znaju ili ne žele znati: ako bi na obuku ili vježbu u HR došao samo vod, onda po zakonu to može odobriti ministar obrane, nije potrebna suglasnost predsjednika RH. Potrebna je ako je riječ o satniji ili bojni.

A A A