Vijesti
26. 10. 2022.

Oporba je ucviljena zbog novih anketa - Grbin bi se mogao zapitati zašto SDP-u uporno tone rejting!

Plenković: „HDZ je sam jači za blizu 10% od svih lijevih stranaka, pa one prebiru po starim notama kako bi se znalo da postoje. U optužnicama nema ništa novog, oporba već mjesecima 'živi' od te priče“. Bačić: „Pravosuđe je danas neovisno, a prisjetite se da su se Milanović i SDP hvalili da su znali za tajne izvide. Grbin je posljednji koji bi smio dijeliti lekcije“. Hrvatski premijer otvorio je radove na 1. dionici brze ceste do Koprivnice, a saborski Odbor za gospodarstvo, u kojem HDZ ima većinu, prihvatio je prijedlog oporbe da se ministar Filipović pozove na saslušanje o INA-i. „Nemamo što skrivati, no nismo ni mogli ni htjeli prihvatiti nezakoniti rad tzv. Antikorupcijskog vijeća“.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH iz Koprivničko-križevačke županije odgovorio je na nove oporbene nasrtaje. Podizanje optužnica protiv bivših članova Vlade poslužilo im je kao povod da po tko zna koji put zatraže „pad Vlade RH“.

Andrej Plenković je konstatirao da je oporba ucviljena nakon novog Crobarometra, prema kojem je sami HDZ jači je za blizu 10% od svih partija i platformi udružene ljevice:

- Pa sad prebiru po starim notama kako bi se znalo da postoji. U podignutim optužnicama nema ništa novog, oporba već mjesecima „živi“ od tih slučajeva.

HDZ ponovno raste! „NE Možemo“ nastavlja padati, a SDP - propadati!

Vlada ima svoj put i svoja postignuća

Pravosudna tijela u našem su mandatu neovisna, a Vlada RH ima svoj put i svoja postignuća - nastavio je predsjednik Plenković:

- Hrvatska ulazi u Schengen i europodručje, učvršćuje svoj međunarodni položaj, uvodi besplatni obrok za školarce i povećava zaposlenost, ima ponajveći gospodarski rast u cijeloj Europskoj uniji…

Uz odvažno & odgovorno vodstvo, Hrvatska ostvaruje svoje strateške i razvojne ciljeve. Ovo je godina isporuke!

„Danas smo tako otvorili radove na izgradnji dionice Križevci-Kloštar Vojakovački, duge 7.5 kilometara i u vrijednosti od 228 milijuna kuna, što je prva faza brze ceste do Koprivnice“ - zaključio je hrvatski premijer.

NEMA NEDODIRLJIVIH, ALI NEMA NI KOLEKTIVNE ODGOVORNOSTI

Na novu salvu oporbenih podmetanja reagirao je i predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić.

Istaknuo je da je podizanje optužnica još jedna potvrda da su u našem mandatu svi građani jednaki pred zakonom, da nema nedodirljivih:

- Pravosuđe i policija potpuno su neovisni, a prisjetite se da su se Milanović i SDP sami hvalili da su znali za sve tajne izvide, da je izvršna vlast utjecala na tijela progona. Stoga je Peđa Grbin posljednji koji bi smio dijeliti lekcije, no što drugo i očekivati s obzirom da se SDP-u pod njim nastavlja urušavati rejting, a HDZ-u ponovne raste.

Neka se Grbin pogleda u ogledalo

„Možda da se Grbin pogleda u ogledalo i zapita zašto iz mjeseca u mjesec njegova stranka tone i propada“ - podcrtao je Bačić te ponovio jasno stajalište HDZ-a:

- Ne prihvaćamo nametanje kolektivne odgovornosti za djela pojedinaca.

Da smo mi učinili ono što čini SDP, proglasili bi nas tiranima!

SASLUŠANJE MINISTRA FILIPOVIĆA

Odbor za gospodarstvo Hrvatskog sabora, u kojem HDZ ima većinu, jednoglasno je prihvatio prijedlog oporbenih zastupnika da se ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović pozove na javno saslušanje o INA-i.

Branko Bačić je naglasio da naša stranka nema što skrivati, da je rasprava o INA-i u našem interesu, ali da nismo ni mogli ni htjeli prihvatiti protuzakonite poteze tzv. Antikorupcijskog vijeća:

- Oporba je zloupotrebljava to vijeće kako bi sipala uvrede na račun Vlade RH i obračunavala se s njom u igrokazu s namještenim pitanjima i unaprijed pripremljenim odgovorima. Od prvog dana naglašavamo da saslušanje, prema saborskom poslovniku, može provoditi isključivo matično radno tijelo.

Oporba je tražila da Vlada podnese ostavku zbog uhićenja Dragana Kovačevića, a sada im služi kao „ključni svjedok”!?

A A A