Vijesti
4. 11. 2022.

Nastavak suradnje na projektima i snažnog zauzimanja za punu ravnopravnost Hrvata u BiH & zahvale predsjedniku Plenkoviću!

(VIDEO) U Zagrebu održana resorna koordinacija HDZ-a i HDZ-a BiH. PVRH/PHDZ Andrej Plenković: Dajemo punu podršku formiranju nove državne i federalne vlasti u BiH, u kojoj treba poštovati ravnopravnost triju konstitutivnih naroda! PHDZ BiH Dragan Čović: Da nije bilo HDZ-a i premijera Plenkovića, teško da bismo danas mogli biti ponosni na rezultate koje smo ostvarili na općim izborima. Zajedno smo jači! MVEP Gordan Grlić Radman: RH će nastaviti koristiti poluge vanjske politike i svoj nikad čvršći međunarodni položaj u cilju osvješćivanja i internacionalizacije hrvatskog pitanja, prije svega u EU-u i SAD-u.

Sudjelujući na koordinaciji dviju sestrinskih stranaka, predsjednik Vlade RH i HDZ-a čestitao je, još jednom, HDZ-u BiH i svim strankama Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS) na odličnim izbornim rezultatima:

- Zahvaljujući intervenciji visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Schmidta, osigurano je sudjelovanje legitimnih političkih predstavnika Hrvata u izvršnoj vlasti u BiH. Dajemo podršku dovršetku formiranja nove državne i federalne vlasti u BiH, u kojoj treba poštovati ravnopravnost triju konstitutivnih naroda!

Čestitke Hrvatskom narodnom saboru BiH na plebiscitarnoj pobjedi među Hrvatima & podrška intervenciji visokog predstavnika

Nastavljamo dijalog i uspješnu suradnju na svim projektima i temama od posebnog interesa za naše sunarodnjake u BiH! - zaključio je Andrej Plenković.

Nepokolebljiva potpora Vlade RH

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović naglasio je da rezultati ove koordinacije, na kojoj dvije stranke intenzivno rade već punih šest godina, svima mogu biti na ponos:

- Pokrivamo sva područja života hrvatskog naroda u BiH i razmatramo kako da tu iskrenu suradnju podignemo na još višu razinu. Ponosni smo i na šest godina mandata Vlade RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem. Uvelike nam je pomogla u pregovaračkim procesima koje vodimo zadnje dvije godine.

Pozdravljamo odluke visokog predstavnika - one su prvi korak u pravednoj izbornoj reformi kao preduvjetu euroatlantskog puta BiH!

Da nije bilo HDZ-a i predsjednika Plenkovića, teško da bismo danas mogli biti ponosni na pobjede koje smo ostvarili na općim izborima! Zajedno smo jači! - podcrtao je Čović.

Podrška reformskom i europskom putu BiH

Ministar vanjskih i europskih poslova (i predsjednik Odbora HDZ-a za vanjske i europske poslove) Gordan Grlić Radman poručio je pak da Hrvatska daje snažnu potporu kandidacijskom statusu BiH za članstvo u Europskoj uniji:

- Na koordinaciji pružamo resornu potporu svim tijelima i ustanovama koji brinu o očuvanju položaja hrvatskog naroda, ali želimo i susjednu nam i prijateljsku BiH još više približiti Hrvatskoj. Naravno, bez Komšića u bilo kakvom obliku dijaloga.

Uzurpator Željko Komšić neprestano vodi politiku protiv Hrvatske i hrvatskog naroda u BiH

Dragocjene odluke visokog predstavnika

Još jednom je pozdravio odluku visokog predstavnika Schmidta da iskoristi bonske ovlasti u smjeru deblokade i očuvanja BiH te ravnomjerne podjele vlasti unutar zemlje:

- Tako da će BiH uskoro imati novo Vijeće ministara. Hrvatska će nastaviti koristiti poluge vanjske politike i svoj nikad čvršći međunarodni položaj u cilju osvješćivanja i internacionalizacije hrvatskog pitanja, prije svega u EU-u i SAD-u.

Schmidtove odluke veliki su uspjeh naše Vlade! Milanović & Most? Pomogli su Komšiću & činili sve da visoki predstavnik NE intervenira u korist Hrvata!

A A A