Vijesti
7. 11. 2022.

CRO DEMOSKOP: HDZ raste! SDP i dalje pada, a NE Možemo nastavlja - tonuti!

Što više posrnuli Peđa Grbin & komesarka Mirela Ahmetović nastupaju i nasrću na našu stranku, to je partiji rejting niži. Ali, prema istraživanju RTL-a, u još većem je problemu druga polovica regresivne ljevice - izgubljena družina Tomislava Tomaševića & Sandre „Wannabe“ Benčić. Centar prodavača magle Ivice Puljka i Dalije Orešković tavori na 2.2%. HDZ je uvjerljivo, premoćno, suvereno najsnažnija stranka.

RTL Danas donio je odgovor na pitanje tko bi bio pobjednik da su ovih dana održani parlamentarni izbori.

I odgovor je jednostavan, isti kao i svih mjeseci u nešto više od dvije godine (drugog) mandata naše Vlade RH, predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem - HDZ!

Fitch potvrdio najviši kreditni rejting u povijesti Hrvatske & gotovo udvostručio procjenu našeg gospodarskog rasta u 2022. - s 3.3% na 6.1%!

Regresivna ljevica

Unatoč upornim nasrtajima i podmetanjima udružene oporbe svih boja i zastava, naša stranka ponovno raste, a regresivna ljevica (SDP i NE Možemo) ustrajno - pada.

Rezultati RTL-ova istraživanja (Cro Demoskop) po tome su vrlo slični nedavnoj anketi na konkurentskoj Novoj TV (Crobarometar).

HDZ ponovno raste! „NE Možemo“ nastavlja padati, a SDP - propadati!

SDP - Stranka Demokratskog Potopa

HDZ s 24.7%, što je 0.3% više nego u listopadu, u velikoj je prednosti pred partijom posrnulog Peđe Grbina i komesarke Mirele Ahmetović.

SDP bilježi mjesečni pad od 0.2% i mora se u studenom zadovoljiti s rejtingom od 16.5%.

Oporba je ucviljena zbog novih anketa - Grbin bi se mogao zapitati zašto SDP-u uporno tone rejting!

Kekin gora čak i od Ahmetović

Još je gora situacija kod platforme NE Možemo: u prostoru i vremenu izgubljena družina Tomislava Tomaševića, Sandre „Wannabe“ Benčić & Ivane Kekin (pro)pala je u mjesec dana za 0.6%.

Pad joj je trenutačno zaustavljen na okruglih 10.0%.

Ambiciozni Puljak u - ništa

Na ljestvici političkih preferencija hrvatskih građana slijede MOST (9.5%) i Domovinski pokret (6.1%).

Centar prodavača magle Ivice Puljka i Dalije Orešković tavori na 2.2%. Zasad ništa od ostvarivanja njihovih nacionalnih hiperambicija.

Od 1.4 do 0.4%

U ostatku biračkog tijela grupirale su se dvije skupine stranaka: jedne su ispod 2 postotna boda podrške, a drugima rejting započinje s - nulom. Ništicom.

Dakle: Fokus (1.4%), Socijaldemokrati i HSS (po 1.3), Radnička fronta (1.2), Hrvatski suverenisti (1.1), IDS (1.0), Ključ Hrvatske (0.9), HSU (0.8), HNS (0.7), Reformisti i BM 365 (po 0.5) i HSLS (0.4).

Glasni bez glasova

Od GLAS-a Anke Mrak Taritaš ni glasa čuti nije.

Broj neodlučnih građana i dalje je visok - 17%.

Usvojen rebalans proračuna - Novi debakl udružene oporbe!

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija Promocija Plus za RTL od 2. do 4. studenog na uzorku od 1.300 ispitanika.

Standardna greška uzorka je +/- 2.77 posto uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

A A A