Vijesti
4. 11. 2022.

Usvojen rebalans proračuna - Novi debakl udružene oporbe!

Oporba je po tko zna koji put na glasovanju petkom u Hrvatskom saboru demonstrirala neozbiljnost i nemoć. Prikupila je samo 46 ruku „protiv“ rebalansa i ponovno si priredila - blamažu! Čak trećina oporbenih zastupnika nije došla na posao, čime su još jednom pokazali da ih nije briga za interese građana. Marko Pavić: „Oporba nikako ne želi prihvatiti istinu o ekonomskim postignućima naše Vlade, ali brojke ne lažu. Osigurali smo i energetsku neovisnost RH, što se ne bi uspjelo da je kojim slučajem na vlasti SDP - koji je svim silama želio blokirati LNG terminal na Krku“.

Za razliku od destruktivne, a nemoćne oporbe, parlamentarna većina - predvođena HDZ-om - potvrdila je svoju čvrstoću i odgovornost: sa 77 glasova ZA donijela je izmjene Državnog proračuna.

HDZ ponovno raste! „NE Možemo“ nastavlja padati, a SDP - propadati!

U stvari, više i nije vijest da se izrazito glasna, a nesposobna oporba osramotila u Hrvatskom saboru.

Prihvaćeno Godišnje izvješće o radu Vlade RH - Još jedna blamaža jalove oporbe!

PAVIĆ: POSRNULI SDP POKUŠAO JE BLOKIRATI LNG

Saborski zastupnik Marko Pavić u ime Kluba HDZ-a osvrnuo se na minuli rad Vlade i naglasio važnost strateškog ulaganja u LNG terminal, pogotovo u ovim okolnostima:

- U godini isporuke otvorili smo Pelješki most, ostvarili rekordnu turističku sezonu, osigurali 25 milijardi eura za razvoj Hrvatske i 26 milijardi kuna vrijedne pakete zaštitnih mjera, a uskoro ulazimo u europodručje i Schengen.

Istodobni ulazak 1. siječnja u Schengen i eurozonu Hrvatskoj donosi globalni politički i ekonomski kredibilitet & kvalitetniji život!

„Također, osigurali smo i energetsku neovisnost, što se nikada ne bi dogodilo da je kojim slučajem na vlasti SDP, koji je svim silama pokušao blokirati projekt LNG terminala na Krku. Oporba nikako ne može prihvatiti ova postignuća Vlade, ali brojke ne lažu“ - istaknuo je Pavić.

SDP-ova komesarka mogla bi opet skakati pred bagere

Potvrda kvalitetnog rada Vlade

Svjetska agencija Fitch Hrvatskoj je potvrdila najviši kreditni rejting u povijesti.

Fitch potvrdio najviši kreditni rejting u povijesti Hrvatske & gotovo udvostručio procjenu našeg gospodarskog rasta u 2022. - s 3.3% na 6.1%!

Osim toga, dala je i izrazito pozitivne prognoze rasta gospodarstva kako za ovu, tako i za iduću godinu - također je naglasio naš zastupnik Pavić:

- Na žalost oporbe, to su rezultati kvalitetnog rada Vlade RH i provođenja politike modernog suverenizma! To nikako nije „slučajno“. Približavamo se standardu starijih i razvijenijih članica EU-a, osiguravajući hrvatskim građanima bolji život i socijalnu zaštitu!

Kada smo krenuli prije 6 godina, Hrvatska je bila na 61% prosjeka razvoja Europske unije. Sad smo već na - 70%!

A A A