Vijesti
27. 12. 2022.

Čiji su „žetončići“ oni koji se protive pomoći Ukrajini & zazivaju izvanredne parlamentarne izbore?

Andrej Plenković s međimurskim HDZ-om: Pitajte ih zašto nisu imali hrabrosti glasovati o EUMAM-u? Pod čijim su pritiskom bili? Vlada RH nastavlja raditi posao za koji je dobila povjerenje, a izbori će biti kada trebaju biti. Oni koji 'predviđaju' izvanredne izbore očito nas ni u 7. godini mandata nisu još dobro upoznali. Da nismo osigurali političku stabilnost, gdje bi Hrvatska danas bila? Bismo li ušli u Schengen i eurozonu, imali ponajveći rast u EU-u i rekordnu zaposlenost? Bismo li mogli očuvati radna mjesta i izdašnim mjerama zaštititi standard građana u krizama? Da, zadovoljni smo rejtingom od gotovo 31%, ali smo zadovoljni s razlogom. Pa nismo te uspjehe postigli slučajno, stjecajem okolnosti, a niti ih je ostvario netko drugi!

Nakon susreta sa županima koji su uključeni u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske, predsjednik naše stranke i naše Vlade u Čakovcu je održao sastanak i sa Županijskim odborom HDZ-a Međimurske županije.

Na teren nikad praznih ruku: 56 ugovora - 65.5 milijuna kuna za 5 sjevernih županija!

Uz Andreja Plenkovića bili su glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, eurozastupnica Sunčana Glavak i čak 5-ero ministara - Vili Beroš, Davor Filipović, Marin Piletić, Nataša Tramišak i Marija Vučković.

Donosimo ključne poruke iz Plenkovićeve izjave uoči sastanka s međimurskim HDZ-ovkama i HDZ-ovcima:

Čudne se teze bacaju u eter

U eter se zadnjih dana bacaju tri teze: o „prijevremenim izborima“, možebitnim „žetončićima“ i „smjenama u Vladi“.

Prvo: izbori će biti kada trebaju biti. Oni koji „predviđaju“ izvanredne izbore očito nas ni u 7. godini mandata nisu još dobro upoznali. Da nismo osigurali političku stabilnost, gdje bi Hrvatska danas bila?

Puni samopouzdanja, uz nove uspjehe koji tek slijede, idemo po povijesni, 3. uzastopni mandat! A onda na lokalnim izborima - Zagreb!

Politička stabilnost - preduvjet uspjeha

Bismo li spojili državni teritorij Pelješkim mostom, izgradili LNG terminal te ostvarili strateške uspjehe ulaska u Schengen i eurozonu - koje oporba nastoji predstaviti „pod normalno“?

Bismo li imali ponajveći gospodarski rast u cijeloj Europskoj uniji, najviši kreditni rejting u povijesti, rekordno visoku zaposlenost, a rekordno nisku nezaposlenost? Bismo li, po uzoru na uspješni Projekt „Slavonija“, mogli pokrenuti Projekt „Sjever“ - sukladno našoj politici ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Hrvatske?

Europodručje i Schengen nisu pali s neba, to je rezultat HDZ-ove politike!

Bismo li mogli izdašnim mjerama zaštititi gospodarstvo i standard građana u svim globalnim krizama? Ograničiti rast cijena energenata, očuvati radna mjesta, pomoći najugroženijima, spriječiti socijalnu frakturu?

Dominantni rejting unatoč svim izazovima

Vlada RH nastavlja raditi posao za koji je i dobila povjerenje sugrađana. Izražavamo zadovoljstvo jer na početku 8. kalendarske godine mandata HDZ ulazi s potporom od gotovo 31% - i to unatoč svim krizama s kojima se naša Vlada morala i mora nositi!

Da, zadovoljni smo, ali smo zadovoljni s razlogom. Pa nismo sva ova postignuća postigli slučajno, stjecajem okolnosti, a niti ih je ostvario netko drugi!

HDZ nastavlja rasti & s premoćnim rejtingom od gotovo 31% ulazi u 7. godinu mandata!

Zbog koga se oporba tako osramotila?

Drugo: pitajte čiji su „žetončići“ onih 54-ero zastupnika koji su u Hrvatskom saboru bili protiv toga da pomognemo Ukrajini, žrtvi svirepe agresije. Pokazali su bešćutnost i žrtvovali Ukrajince samo kako bi pokušali napakostiti HDZ-u.

Pitajte ih i zašto nisu imali hrabrosti glasovati? Pod čijim su pritiskom bili da su se na kraju tako osramotili?

Ruski režimski mediji, posve očekivano, slave Putinova igrača Milanovića!

Spekulacije o smjenama - već viđeno

Treće: svi involvirani ministri, ne samo Ivan Paladina, imaju zadaću da se dodatno angažiraju kako bi se u 2023. ubrzala obnova. Dakle, IMAJU zadaću, a ostalo su spekulacije s kojima smo se već i prije susretali, pa ih ne kanim komentirati. Moja primjedba o 'nestvarnoj sporosti' odnosila se isključivo na konstrukcijsku obnovu i zamjenske obiteljske kuće.

Da su oporbeni zastupnici nedavno bili s nama na Banovini, vidjeli bi učinkovitu izgradnju višestambenih zgrada sa 130 stanova, koji će biti gotovi ovog ljeta, vidjeli biste i da je nekonstrukcijski obnovljeno oko 5.000 kuća u kojima živi 15.000 ljudi. Ali, ponovit ću: u segmentu obnove kojim nismo zadovoljni učinit ćemo nužne iskorake. To je prioritet.

KOLAREK: Premijer je potvrdio da je Vladi stalo do razvoja Međimurja

Nedavno izabrani predsjednik međimurskog HDZ-a i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek na sastanku je istaknuo da je premijer Plenković svojim današnjim dolaskom potvrdio da je Vladi stalo do ubrzanog razvoja Međimurja i sjevera Hrvatske:

- Ono što vam s naše strane mogu obećati, predsjedniče, to su rad, rad i samo rad. A kada se marljivo radi, onda će zasigurno doći do rezultata.

Ljubomir Kolarek - novi predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije

A A A