Vijesti
17. 1. 2023.

Ljevica ni najmanje nije pridonijela ostvarenju strateških ciljeva, a osramotila se uskraćivanjem pomoći Ukrajini & neznanjem o europskim procesima!

(VIDEO) „AKTUALAC“. Andrej Plenković: Zastupniče Grbin, Vaš doprinos boljitku RH možemo svesti na veliku - nulu! Osim ako 'doprinosom' ne smatrate to što ste izbacili tisuće članova SDP-a i otjerali više od polovice saborskog kluba. * Zastupnice Glasovac, da, Schengen je golemi uspjeh, ali za to SDP-ova Vlada nije ni prstom mrdnula! A ništa niste pridonijeli ni iz oporbe. To je postignuće naše Vlade! * Zastupnice Benčić, i Vi ste odbili podržati Ukrajinu, čak ste htjeli vojnu misiju proglasiti civilnom, no pritom niste imali pojma da u EU-u već godinama postoji misija civilne pomoći toj državi. Toliko o Vašem znanju i upućenosti! * Zastupnice Peović, za koga Vi radite? To je pravo pitanje!

Aktualnim prijepodnevom započela je 15. sjednica Hrvatskog sabora. Članovi naše Vlade, predvođeni premijerom Andrejem Plenkovićem, oštro su i argumentirano odgovarali na plitke provokacije oporbenih destruktivaca.

Donosimo ključne naglaske iz Plenkovićevih odgovora ljevičarskim nevježama Peđi „Zero“ Grbinu, Sabini Glasovac (SDP), Katarini Peović (Kvislinška fronta) i Sandri „Nema Pojma“ Benčić (Ne Možemo):

Doprinos malog partijskog tiranina ravan - nuli!

Zastupniče Grbin, Vaš doprinos boljitku Hrvatske možemo svesti na veliku - nulu! Osim ako „doprinosom“ ne smatrate to što ste izbacili tisuće članova iz SDP-a, otjerali više od polovice svoga saborskog kluba i uništili zagrebačku organizaciju vlastite stranke.

Imali ste priliku podržati Ukrajinu kao žrtvu i reći NE agresoru, ali ste se teško osramotili - skupa s još 53-oje neodgovornih zastupnika. Demokratski se svijet zgraža i pita gdje su vam nestale solidarnost i ovacije kojima ste popratili govor Ruslana Stefanchuka u Hrvatskom saboru prije samo tri mjeseca.

Ukrajincima i Hrvatima jednako bolno zvone zvona Vukovara i Mariupolja, Buče i Škabrnje!

Za razliku od Vas, naša Vlada i dalje čvrsto stoji uz Ukrajinu, a i ostvarili smo strateške ciljeve ulaska u Schengen i europodručje - što su gigantski iskoraci za hrvatsko gospodarstvo, razvoj i pripadnost Europi kojoj težimo već 30 godina!

Za razliku od Vas, donijeli smo, samo lani, tri paketa mjera za zaštitu standarda hrvatskih građana - vrijedna 3.6 milijardi eura! Ograničili smo cijene struje, plina, naftnih derivata i ključnih prehrambenih proizvoda, smanjili PDV na hranu, pomogli vrtićima, školama, fakultetima, bolnicama, domovima za starije … svima! To je naš doprinos!

POSTIGNUĆA 2022. Rekordna zaposlenost, Pelješki most, LNG, Schengen, euro, paketi zaštitnih mjera, snažni gospodarski rast & najviši kreditni rejting u povijesti!

Ni prstom mrdnuli za Schengen & Ukrajinu

Zastupnice Glasovac, da, članstvo u Schengenu i europodručju golemi je uspjeh Hrvatske, ali za to Vaša, SDP-ova Vlada nije ni prstom mrdnula! A ništa niste pridonijeli ni iz oporbe. To je postignuće naše Vlade!

Europodručje i Schengen nisu pali s neba, to je rezultat HDZ-ove politike!

Također, ni Vi niste glasovali za pomoć Ukrajini, pokazavši na čijoj ste strani. Baš ste destruktivni. I hrvatski ljudi to vide.

Neka se Milanović i njegovi mališani pred demokratskim svijetom sami peru od svojih proruskih stavova & teza o „američkim robovima“!

I „kvislinzica“ Peović u klubu oporbenih plačljivaca

Zastupnice Peović, za koga Vi radite? To je pravo pitanje! Početkom 2022. u Saboru niste htjeli dati glas za Deklaraciju o Ukrajini, a nedavno ste odbili pomoći toj prijateljskoj državi - žrtvi ruske agresije. Pritom optužujete Vladu da je „kvislinška“, o nama govorite na najgori mogući način, ali kada Vam se malo čvršće odgovori, onda zaplačete skupa sa svim ovim plačljivcima iz oporbe.

Sramota će im zauvijek ostati upisana u povijesti! No to je njihov problem, neka žive s tom ljagom i svojim moralnim posrnućem...

Za razliku od Vas, mi mislimo i na radnike i na umirovljenike, i na poljoprivrednike i na ribare, i na nezaposlene! Za razliku od Vas, mislimo i na hrvatske branitelje! Što smo zorno pokazali i kroz tri paketa nezapamćenih zaštitnih mjera, i kroz povećanja mirovina i plaća u dijalogu sa socijalnim partnerima. Mi radimo za nacionalne interese i hrvatske ljude - a za koga Vi radite?

Nesolidarno NE Možemo & NE Znamo

Zastupnice Benčić, i Vi ste jedna od onih koja je odbila pomoći Ukrajini, čak ste bili među onima „najbistrijima“ koji su vojnu misiju htjeli proglasiti civilnom, no pritom niste imali pojma da u EU-u već godinama postoji misija civilne potpore Ukrajini. Toliko o Vašem znanju i praćenju europskih procesa!

Pa ste onda malo bili za Schengen, pa malo niste. Isto tako i za euro. Zbilja je teško razabrati koja je to linija i čiji to interes Vi zastupate. No nešto drugo je sigurno: referirate se uvijek na iste novine, na isti treš, na iste dezinformacije, koje onda doslovno pretvarate u svoja zastupnička pitanja. To je očito Vaš domet!

A A A