Vijesti
4. 3. 2023.

U žalosnoj priči o nezakonitom poskupljenju vode Tomašević je najmanje 5 puta lagao Zagrepčane!

Gulikoža na privremenom radu na mjestu gradonačelnika Zagreba najmanje je 5 puta, i to samo na pitanju cijena vode, pokušao prevariti sugrađane. Mislav Herman: I nije mu dovoljno to što svjesno i kontinuirano obmanjuje Zagrepčane te im neopravdanim poskupljenjem želi naplatiti vlastitu nesposobnost, nego još planira preimenovati ulice po doajenkama jugo-totalitarnog režima Milki Planinc i Anki Berus! Davor Filipović: Pozivam zagrebačku gradsku vlast da bude odgovorna i da svaki svoj problem NE rješava preko leđa građana. Nema nijednog razloga da voda poskupi!

LAŽ 1.

Tomašević je prvo htio podmetnuti da je „kriva Vlada RH“, da mora podići cijene zbog Uredbe o visini naknade za korištenje voda.

I premda je primjena te uredbe odgođena za godinu dana, Tomašević je ipak i ponovno ustvrdio da voda „mora odmah poskupjeti za 15%“. Hladno je to učinio bez obzira što je raskrinkan u muljanju i svaljivanju krivnje na druge.

Gradovi nemaju razloga, a više ni izliku za poskupljenje vode. Tako je nema ni Zagreb!

LAŽ 2.

Tvrdio je da mu novac treba za sufinanciranje projekta vodno-komunalnog gospodarstva iz europskih fondova, ali se pokazalo, međutim, da takav projekt NIJE prijavio.

LAŽ 3.

Ne samo da projekt nije prijavio, nego ga čak nije ni mogao prijaviti jer nije ispunio nijedan od četiri ključna preduvjeta: riješeni imovinsko-pravni odnosi, okolišna dokumentacija, studija izvodljivosti, građevinske dozvole.

LAŽ 4.

Osim što taj europski projekt nije prijavio (a to nije, ponavljamo, ni mogao), nastojeći opravdati poskupljenje lažno je navodio da Grad Zagreb mora osigurati 30% sredstava za taj isti „ne-projekt“.

Istina glasi da Grad sufinancira samo 10%. Ostalih 20% pokriva hrvatska država.

LAŽ 5.

Da je Tomašević sada ostvario svoj zlokobni naum, voda za poduzetnike i obrtnike ne bi poskupjela 15% - kako to najavljuje već dva mjeseca - nego gotovo dvostruko više, za 27.5%.

HERMAN: Znate li koliko je Tomašević izdvojio za zaštitu standarda? Ni centa!

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreb dr. sc. Mislav Herman istaknuo je da Tomašević svjesno i kontinuirano obmanjuje Zagrepčane te da im neopravdanim poskupljenjem vode želi naplatiti vlastitu nesposobnost:

- Istodobno, naša Vlada kroz pakete zaštitnih mjera izdvaja 15 milijuna eura (116 milijuna kuna) mjesečno samo za subvencioniranje struje u Zagrebu. A znate li koliko je Tomašević izdvojio za zaštitu standarda sugrađana? Nula, ni centa!

I nije mu to dovoljno, nego još planira preimenovati ulice po doajenkama jugo-totalitarnog režima Milki Planinc i Anki Berus, želi ideološki vratiti naš voljeni grad u nedemokratska vremena za koja smo mislili da su davno iz nas! - dodao je Herman.

Za Zagreb nema nikakve nade s Tomaševićem, retrogradnom Benčić, njihovim nedoraslim aktivistima & Milkom Planinc!

FILIPOVIĆ: Tomaševićeva odluka stavljena je izvan snage

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović pozvao je zagrebačku gradsku vlast da bude odgovorna i da svaki svoj problem NE rješava preko leđa građana:

- Budući da je utvrđen niz nepravilnosti, Tomaševićeva odluka o povećanju cijene vode stavljena je izvan snage. Nema nijednog razloga da voda poskupi u glavnom gradu Hrvatske.

Gospodarstvo raste, a inflacija - pada!

A A A