Vijesti
7. 3. 2023.

MOST/SDP revolucionari iznenađeni & razočarani: Dobronić naglasio da je presumpcija nevinosti temeljno ljudsko pravo i načelo pravne države!

„Ne smije se prejudicirati krivnja nijedne osobe i prikazivati je kao unaprijed osuđenu! Nije normalno da novinari budu prisutni kad policija nekog privodi u subotu ujutro. To je vrijeđanje dostojanstva tih ljudi. Ponekad se čovjek toliko ocrni da je sucima teško donositi odluku“ - tim je riječima predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić na sjednici Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora odgovorio na pitanje našeg zastupnika i glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića o curenjima (dez)informacija, ali i o presumpciji nevinosti, toliko mrskoj Peđi Grbinu i Nikoli Grmoji.

Udruženi osvetnici Grmoja & Grbin ostali su u šoku i nevjerici.

Oni bi htjeli, kršeći sve postulate vladavine prava i načela pravne države, da njihove partije istodobno i hapse i isljeđuju i optužuju i presuđuju. A da sami pritom po mogućnosti budu i krvnici.

Oporba i tuži i presuđuje, uzima si za pravo određivati tko bi trebao, a tko ne u zatvor. To nije pravna država. To je totalitarni koncept!

Predsjednik Vrhovnog suda, međutim, spustio ih je na zemlju. Razočarao ih je. Stao je u zaštitu toliko im mrske presumpcije nevinosti, a osudio curenje (dez)informacija iz kaznenih postupaka.

Htjeli bi nas vratiti u totalitarna vremena

SDP & MOST morat će podršku za svoje totalitarističke ambicije i za svoj koncept revolucionarnog prava - u kojem politika vlada pravosuđem - potražiti na nekome drugom mjestu.

Nikola Grmoja, prijatelj masovnog ubojice, u dogovoru s Peđom Grbinom nasrće čak i na EPPO jer ne ispunjava njihove naredbe!

MALA ŠKOLA O VLADAVINI PRAVA & DEMOKRACIJI

Na sljedeće se riječi Radovana Dobronića sa sjednice Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora sijamski blizanci Grbin & Grmoja zasigurno neće pozivati:

Curenje informacija nije dobro & nije dopušteno

 „Sigurno nije dobro da cure informacije i nije normalno da novinari budu prisutni kad policija nekog privodi u subotu ujutro. To je vrijeđanje dostojanstva tih ljudi. Curenje informacija nije dobro i nije dopušteno. Treba provjeriti praksu, provesti ozbiljnije istraživanje, tko to tako radi, gdje informacije cure i zaoštriti disciplinu. To je neprofesionalno, toga ne smije biti. A ako se ustanovi kako bi izmjenom ZKP-a mogao biti bolji rezultat, zakonske izmjene ne treba raditi samo zbog toga jednog pitanja“.

Prejudiciranje krivnje - glavni problem

„Za sve koji su pod istragama vrijedi presumpcija nevinosti. Nije problem objava samih informacija, nego način na koji se to prikazuje. Tu bi mediji trebali biti puno profesionalniji. Ako im netko pokloni informaciju, njihovo je pravo da to objave, samo moraju to raditi da se ne prejudicira krivnja i ne prikazuje tu osobu kao unaprijed osuđenu. To je sad glavni problem. Dijelom se nalazimo u situaciji kad se toliko ocrni čovjeka da je sucima teško donositi odluku“.

Hoće li oporba i riječ izustiti o uhićenju bliskih suradnika župana Marka Jelića? Ili o novoj aferi sisačke gradonačelnice? Naravno da - neće!

A A A