Vijesti
17. 3. 2023.

Neću se družiti s Milanovićem, s njim se ne žele sastati ni strani državnici. Vlada RH neće legitimirati njegove proruske stavove!

Međunarodna zajednica stvorila je sanitarni koridor oko Milanovića. To je, nažalost, realnost. Zar mislite da se on s nama 'konzultira' i 'surađuje' dok širi kremljansku propagandu? Osim toga, krši Ustav i stalno radi politički pritisak na pravosuđe, ponavlja laži o 'HDZ-ovoj šapi', želi određivati koga treba hapsiti, a koga ne. I usto nas 'časti' da smo 'nacisti', 'udbaši', 'banda'... Sastanak s odgovornim osobama - da. S divljaštvom i nekulturom - ne dolazi u obzir! Milanović dobiva tretman koji zaslužuje. Nije ovo psihoterapija - da jedan dan slušamo proruske izljeve, budalaštine i najgore uvrede, a drugi dan se družimo. Sva imenovanja i razrješenja koja traže supotpis mogu se riješiti korespondencijom.

I danas iz Pule, tijekom obilaska Istarske županije, i jučer iz Banskih dvora predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković reagirao je na nove salve laži, uvreda i totalitarnog mahnitanja Štetočine s Pantovčaka kodnog imena Kremljenko. Ili Titov gardist, ako vam je draže.

Donosimo, objedinjeno, ključne naglaske iz Plenkovićevih izjava i njegovih odgovora na novinarska pitanja:

Uvijek protiv EU-a, NATO-a i Ukrajine

Neću se družiti s Milanovićem, s njim se ne žele sastati ni strani državnici. Vlada RH neće legitimirati njegove proruske stavove - koji su suprotni svemu onome što je prirodna pozicija Hrvatske kao članice EU-a i NATO-a, kao zemlje koja nije ni neutralna ni nesvrstana te koja pruža potporu Ukrajini. Zar mislite da se s nama „konzultira“ i „surađuje“ dok širi kremljansku propagandu?

S kim je Milanović „usklađivao“ svoje proruske stavove & uvrede na račun demokratskog Zapada?

Izbjegavaju Milanovića u širokom luku

Premda su došli u posjet Hrvatskoj, s Milanovićem se nisu sastali španjolski premijer Pedro Sanchez, danska premijerka Mette Frederiksen …

Nakon LNG terminala, s kojim je stavljena na energetsku kartu Europe, Hrvatska će s projektom Rijeka Gateway dospjeti i na prometnu i gospodarsku mapu svijeta!

… predsjednik Senata Kanade George Furey, potpredsjednik Vlade Italije Antonio Tajani... Naši saveznici i partneri šalju mu poruku da više nije sugovornik nakon svega što je izrekao. To je, nažalost, realnost. Međunarodna zajednica stvorila je sanitarni koridor oko Milanovića.

Ponovno ću podsjetiti da je Milanović lakonski odbio moj prijedlog da održimo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog ruske agresije na Ukrajinu. Ako je postojao ijedan trenutak kada smo se trebali sastati zbog sigurnosne ugroze, to je bio taj. Ali od njega ni pisma ni razglednice.

Od prijetnji „novim svjetskim ratom“ ako se Ukrajinci nastave braniti & vrijeđanja Njemačke zbog slanja tenkova do „aneksije Kosova“

Samo s normalnim & odgovornim osobama

I još nešto: nema šansi da se družimo s onim koji nas „časti“ da smo „nacisti“, „udbaši“, „lopovska organizacija“, „banda“... Sva imenovanja i razrješenja koja traže dva supotpisa mogu se riješiti korespondencijom.

Sastanak s odgovornim osobama - da. S divljaštvom, nekulturom i proruskom politikom - ne dolazi u obzir! On izrijekom ističe da se bori protiv vladajuće stranke. E, ako je tako, onda se bori!

Ovo s Milanovićem postalo je opasno: truje društvo, sramoti Hrvatsku, gubi samokontrolu, hapsio bi neistomišljenike. Uživao bi da je šef zatvora!

Da se „štiti Dekanić“, ne bi bio uhapšen

A Milanovićeve lažne optužbe o „HDZ-ovu pravosuđu“? Da su tijela kaznenog progona htjela „štititi Dekanića“, vjerojatno ne bi bio uhapšen. Pa jučerašnju su akciju ta ista tijela i poduzela na temelju saznanja koja su prikupljala - o čemu ne znam ništa više od onog što se može pročitati u medijima.

Pravosudne su institucije neovisne. U našem mandatu one rade bez pritisaka Vlade RH. Na njima je da rasvijetle svaki detalj u ovom slučaju, da utvrde o čemu se stvarno radi, a na Dekaniću je da govori istinu. Sud časti vukovarsko-srijemskog HDZ-a odmah je suspendirao njegovo članstvo u stranci do okončanja postupka.

Milanović te tuži - Milanović ti sudi

Osim što Milanović stalno radi politički pritisak na pravosuđe, uzima si za pravo određivati tko bi trebao biti gonjen, a tko ne, on ujedno krši Ustav. On djeluje protuustavno i protuzakonito. Zadaća je predsjednika Republike voditi brigu o usklađenosti državnih institucija, a ne pokušavati, i to stalno, srušiti Vladu i vladajuću stranku.

MOST/SDP revolucionari iznenađeni & razočarani: Dobronić naglasio da je presumpcija nevinosti temeljno ljudsko pravo i načelo pravne države!

S obzirom da se tako ponaša, on i dobiva - ponovit ću - tretman koji zaslužuje. A to je da se s njim bespredmetno voditi bilo kakav ozbiljan politički dijalog.

Nije ovo psihoterapija!

Ustav nas obvezuje na suradnju u normalnim okolnostima i s normalnim ljudima... Nijedan se predsjednik Republike do sada nije ponašao kao Milanović.

Nije ovo psihoterapija - da jedan dan slušamo izljeve ruske propagande, budalaština i najgorih uvreda, a drugi dan se družimo.

A A A