Vijesti
21. 4. 2023.

Zašto su SDP-ovci u Europskom parlamentu bili protiv toga da Hrvatska dobije europski novac za zaštitu granica? A pritom još i besramno lažu!

SDP-ovi eurozastupnici digli su ruke protiv smjernica koje bi obvezale Europsku komisiju da „mobilizira dodatna sredstva za potporu državama članicama u jačanju kapaciteta i infrastrukture za zaštitu granica“. Ni ta im sramota, međutim, nije bila dovoljna, nego su i lagali na službenom partijskom Twitteru da je „HDZ glasovao za žicu na vanjskoj granici EU-a“. Za „žicu“ koja se u dokumentu nigdje ne spominje. Karlo Ressler: Neshvatljiva je ovakva razina destruktivne neodgovornosti. Granicu možemo čuvati bez žice upravo zahvaljujući EU sredstvima koja se ulažu u modernu opremu. Ideološku zaslijepljenost SDP-ovci sada žele prikriti suludim manipulacijama. No nije im to prvi put...

„Europski parlament poziva Europsku komisiju da odmah mobilizira znatna financijska i druga sredstva Europske unije za potporu državama članicama u jačanju kapaciteta i infrastrukture za zaštitu granica; (…) podsjeća da je potrebno poštovati temeljna prava migranata“.

Evo, to crno na bijelo piše u smjernicama proračuna EU-a protiv kojih su glasovali SDP-ovi eurozastupnici.

Čista izmišljotina

Kako bi, međutim, pokušali skrenuti pažnju s činjenice da ugrožavaju nacionalne interese i sigurnost Hrvatske, SDP-ovci su jednostavno izmislili da je „HDZ glasovao za žicu na vanjskoj granici EU-a“. Za „žicu“ koja se nigdje ne spominje u predloženom dokumentu (v. Izmjenu).

Ni to im onako lažljivima, međutim, nije bilo dovoljno, pa su i nadogradili tu izmišljotinu: „Time su /HDZ-ovi zastupnici/ još jednom zabili nož u leđa svome ćaći Plenkoviću koji je nedavno rekao da žice prema BiH neće biti“.

RESSLER O SDP-ovim ŠTETOČINAMA

SDP-ove lažljive štetočine efektno je, predočivši dokument o kojem se glasovalo u Europskom parlamentu, raskrinkao naš zastupnik Karlo Ressler:

- Ideološku zaslijepljenost sada žele prikriti suludim manipulacijama. Granicu s BiH možemo čuvati bez žice upravo zahvaljujući EU sredstvima, a koja se ulažu u modernu i sofisticiranu opremu. SDP-ovci, koji su i prije višekratno podržavali orkestrirano blaćenje hrvatske policije, ponovno su jeftine ideološke hirove stavili ispred sigurnosti hrvatskog teritorija.

Podilaženje ekstremnim ljevičarskim skupinama

Napomenuo je da su „radi podilaženja ekstremnim skupinama koje bi 'definancirale' policiju SDP-ovci glasovali za rušenje smjernica EU proračuna s fokusom na sigurnost i razvoj Europe“:

- I to u trenucima ruske agresije na Ukrajinu i rastućeg migrantskog pritiska na granice, u vrijeme kada različiti režimi manipuliraju ljudskim sudbinama radi pritiska na Hrvatsku i EU granicu. Neshvatljiva je ovakva razina destruktivne neodgovornosti.

Iz Bruxellesa jedinstvena poruka: Europa je odlučna štititi svoje vanjske granice - Nema poziva dobrodošlice!

PARTIJI TO NIJE PRVI PUT

SDP-u to nije prvi put - kako je i upozorio Ressler - da podržava orkestrirano blaćenje policije i provokacije kojima euroljevica pokušava rušiti integritet hrvatske države i spriječiti je da štiti svoju granicu od ilegalnih migracija.

Naši eurozastupnici uglas odbacili lažne ljevičarske optužbe o „nehumanosti“ prema migrantima. SDP-ovci „mudro“ šutjeli!

Pod ruku s provokatorima

Godine 2021. podržali su, naime, talijanske socijaliste koji su tijekom privatnog, neslužbenog posjeta Hrvatskoj - u očitoj namjeri provokacije - htjeli ilegalno prijeći granicu između Hrvatske i BiH na mjestu gdje nema službenog graničnog prijelaza.

O tome smo već pisali. Vrijedi pročitati!

Za čije to interese radi SDP? Nastavit ćemo čvrsto štititi državnu i EU granicu od ilegalnih migracija - to je naš nacionalni interes!

A A A