Vijesti
17. 5. 2023.

Hrvati u BiH imaju bezuvjetnu podršku Hrvatskog sabora & Vlade RH. Pomagat ćemo im kao i do sada!

MVEP Gordan Grlić Radman te zastupnici Radoje Vidović i Nevenko Barbarić, izabrani s HDZ-ove liste za Hrvate izvan RH (XI. izborna jedinica), sastali su se na Markovu trgu s predstavnicima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije. Osobito pozitivnom ocijenjena je suradnja sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a kao najvažniji projekt izdvojen je dovršetak Hrvatskog kulturnog centra u Tuzli - koji se uspio realizirati uz znatnu financijsku potporu Vlade RH. Naglašeno je da Hrvati u BiH imaju puno razumijevanje premijera Plenkovića za sve probleme koji ih muče.

Nadamo se da će i Generalni konzulat u Tuzli biti dio ukupnog sadržaja Hrvatskog kulturnog centra u Tuzli - poručili su Hrvati iz Tuzlanske županije na sastanku u Hrvatskom saboru.

Također su izrazili želju za intenzivnijim posjetima izaslanstava Republike Hrvatske na svim razinama kako bi se na terenu još bolje upoznala sa situacijom u kojoj se nalazi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Pozdravljamo formiranje Vlade Federacije BiH. Potrebno je žurno nastaviti razgovore o izbornoj reformi kako bi Hrvati postigli punu ravnopravnost!

VIDOVIĆ: Razvojno-socijalni projekti & očuvanje identiteta

Radoje Vidović izrazio je zadovoljstvo zbog posjeta predstavnika Hrvata iz Tuzlanske županije, napomenuvši kako bi takvih posjeta u proteklom razdoblju zacijelo bilo i više da nije bilo ograničenja uslijed pandemije:

- Kao zastupnik XI. izborne jedinice upoznat sam s glavnim problemima Hrvata na tuzlanskom području. Hrvatska će im i dalje pružati podršku i potrebnu pomoć radi ostvarivanja razvojno-socijalnih projekata i očuvanja nacionalnog identiteta.

Sramotnim komentarom o zastupnicima Vidoviću i Barbariću MOST-ovac Troskot grubo uvrijedio hrvatski narod u BiH!

BARBARIĆ: Predani angažman i na međunarodnoj razini

Nevenko Barbarić naglasio je da Hrvati u BiH imaju bezuvjetnu podršku predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića i njegovo razumijevanje za sva otvorena pitanja:

- Hrvatska država pomagat će vam kao i do sada, što uključuje i predani angažman na međunarodnoj razini!

Kao i do sada, Hrvatska će biti najangažiraniji odvjetnik Bosne i Hercegovine na putu u Europsku uniju

ČLANOVI IZASLANSTVA IZ TUZLE

Članovi izaslanstva Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga te institucija Tuzlanske županije na sastanku u Hrvatskom saboru: član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH Danijel Nikolić, dekan Tuzlanskog dekanata vlč. Marinko Mrkonjić, gvardijan samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli fra Željko Nikolić, predsjednik glavne tuzlanske podružnice HKD Napredak Ivica Kovačević, predsjedavajući Gradskog vijeća Srebrenik Mato Matijević (HDZ BiH), predsjedavajući Kluba vijećnika HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Tuzle Nikica Vidović, predstavnik Koordinacije braniteljskih udruga HVO-a Tuzlanske županije Mijo Čajić, član Udruge mladih Drijenča Vinko Pavlović, član Udruge mladih Par Selo-Dubrave Željko Tomić, Dražan Divković iz Katoličkog školskog centra svetog Franje, predsjednik KUD-a Društvo Breščana Mato Mrkonjić i član Udruge Ponori iz Gornjih Hrgova Slobodan Babić.

A A A