Vijesti
14. 6. 2023.

Podsjetnik & mala škola matematike i logike za nesposobne gradonačelnike

Andrej Plenković: Podsjećam one 'zaboravne' da su u 5 godina ove Vlade prihodi jedinica lokalne i područne samouprave porasli za milijardu eura. To onda znači da SVI gradonačelnici na raspolaganju imaju više novca za projekte s kojima su izišli pred birače. Osim toga, 'zaboravljaju' i na pakete zaštitnih mjera, kojima smo pomogli i lokalnim jedinicama. Porezne izmjene kontinuitet su naše politike fiskalne decentralizacije. Čelnici gradova i općina mogu svojim odlukama, sposobnošću i znanjem pridonijeti povećanju plaća sugrađana, a sredine koje vode učiniti konkurentnijima i atraktivnijima za život. Novi krug reforme radili smo na temelju egzaktnih podataka, teze da će nekome nešto „uzimamo“ matematički ne stoje.

Nakon sastanka sa županima te predstavnicima Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina u Slavonskom Brodu, predsjednik naše Vlade i naše stranke stao je pred novinare te komentirao, prvenstveno, 6. krug porezne reforme - kojim će se hrvatskim građanima iznova povećati plaće.

Povećanje plaća, prepuštanje nekretnina u vlasništvu države, jačanje autonomije gradova i općina & upravljanje kriznim situacijama!

Donosimo ključne poruke iz izjave Andreja Plenkovića:

Svoju nesposobnost prikrivaju kuknjavom i lažima

Podsjećam one „zaboravne“ da su u pet godina ove Vlade RH prihodi jedinica lokalne i područne samouprave porasli za milijardu eura. To onda znači da SVI (grado)načelnici imaju na raspolaganju više novca ZA projekte s kojima su izišli pred birače.

Najnesposobniji gradonačelnici & notorni provokatori najglasnije se protive povećanju neto plaća vlastitih sugrađana!

Porezne izmjene kontinuitet su naše politike fiskalne decentralizacije, lokalnim se jedinicama daju veće ovlasti u određivanju poreza. Čelnici gradova i općina na taj način mogu svojim odlukama, znanjem i sposobnošću pridonijeti povećanju plaća sugrađana, a sredine koje vode učiniti konkurentnijima i atraktivnijima za život.

Licemjeri se kite tuđim perjem

Izdvojimo četiri najveća grada u Hrvatskoj: Zagreb ima porast prihoda od 39%, Rijeka od 32%, Osijek od 57%, a Split od čak 58%! I još jedan podatak za Zagreb: sve su škole obnovljene sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije, a njih je također osigurala - Vlada RH!

U potpunosti iskorištena bespovratna europska sredstva i za zagrebački i za petrinjski potres!

Novi krug reforme radili smo na temelju egzaktnih podataka, a ne dojma, teze da će nekome nešto faliti matematički ne stoje.

Dvostruki kriteriji

Ne prihvaćamo „logiku“ pojedinih oporbenjaka. Kada država u krizama zamrzne cijene struje i plina, pojeftini naftne derivate i distribuira 6.8 milijardi eura pomoći, onda tvrde da to ne daje Vlada, nego je to novac poreznih obveznika. No kada nastavljamo s decentralizacijom, onda se to „uzima od gradonačelnika“!?

11 PUTA SNAŽNIJI RAST NEGO U MANDATU SDP-a

Na upit novinara, predsjednik Vlade RH i HDZ-a izdvojio je da je u SDP-ovu mandatu u Banskim dvorima (2011.-2015.) zabilježen rast BDP-a od dvije milijarde eura:

- A u našem mandatu (2016.-2022.) rast iznosi 22 milijarde! Dakle, 11 puta više! Pritom smo za ovo desetljeće razvoja još osigurali 25 milijardi eura europskih sredstava, što je praktički cijeli jedan godišnji državni proračun ekstra novca za javna ulaganja. 

Dodajmo na ove Plenkovićeve riječi: SDP-ovci, poklopite se ušima!

JASAN TREND: Hrvatsko gospodarstvo kontinuirano raste, a inflacija pada već 6. mjesec zaredom!

A A A