Vijesti
9. 9. 2023.

Neradna nedjelja & Zakon o hrvatskom jeziku? Nećemo ni za korak ustuknuti pred lobijima & politikantima!

(VIDEO) Plenković na Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a: Usidreni smo u desnom centru, ondje gdje nas je i postavio dr. Tuđman! Iduće će godine Rafalei čuvati hrvatsko nebo, Pelješkim mostom spojili smo teritorij Lijepe Naše! Vratili smo Dan državnosti na 30. svibnja, vratili pobjednički HV u Vukovar, proglasili 18. studenog neradnim danom! Pravedno smo regulirali rad nedjeljom, a u Zakon o hrvatskom jeziku ugradili zlatnu formulu hrvatskog jezika - ča, kaj, što! Vodeći računa o demografiji, izmijenit ćemo Zakon o dječjem doplatku, a novim zaštitnim mjerama opet čvrsto stati uz hrvatske obitelji.

U govoru na Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a i obilježavanju 33. obljetnice utemeljenja našega stranačkog pomlatka predsjednik HDZ-a i Vlade RH naglasio je da smo i dandanas uvjerljivo, suvereno najjača stranka u Hrvatskoj:

- Usidreni smo u desnom centru, ondje gdje nas je i postavio dr. Franjo Tuđman! Upravo zbog čvrstog oslonca u Tuđmanovoj baštini, svjesni smo da su se svi pokušaji koji su vukli stranku prema krajnjim polovima političkog spektra pokazali promašajima.

U cijelosti možete pogledati i poslušati obraćanje Andreja Plenkovića na skupu koji je održan u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, a u nastavku donosimo ostale njegove ključne poruke:

Suverenistička, domovinska postignuća

Ovo je prilika da zajedno rezimiramo i kontekst u kojem politički djelujemo i naša postignuća, ali i ono najvažnije - naše planove i prioritete za budućnost Hrvatske.

Pelješkim mostom spojili smo teritorij Lijepe Naše, a do kraja travnja iduće godine borbeni avioni Rafale čuvat će hrvatsko nebo! Hrvatska će imati najsnažnije ratno zrakoplovstvo na prostoru između Grčke i Njemačke!

Na prostoru od Njemačke do Grčke nijedna zemlja neće imati takvu sposobnost borbenog zrakoplovstva!

Izgradili smo LNG terminal na Krku, vratili Dan državnosti na 30. svibnja, vratili pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar, Ploče, Sinj, Varaždin i Istru, donijeli jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja, proglasili 18. studenog neradnim danom, a Grad Heroj mjestom posebnog pijeteta!

Ne osvrćemo se na podmetačke kampanje

Pravedno smo regulirali rad nedjeljom, a u Zakon o hrvatskom jeziku, koji ćemo uskoro donijeti, ugradili smo zlatnu formulu hrvatskog jezika - ča, kaj, što!

Nećemo popustiti ni pred kakvim lobijima, ni pred kakvim difamacijskim kampanjama!

Reguliramo rad nedjeljom - Ostvarujemo Izborni program „Sigurna Hrvatska“ & Program rada Vlade RH!

Demografska revitalizacija - prioritet

Nakon što smo ostvarili vanjskopolitičke strateške ciljeve ulaska u Schengen i eurozonu, budući prioriteti Hrvatske su demografska revitalizacija, dekarbonizacija i digitalizacija.

Vodeći računa o demografiji, izmijenit ćemo Zakon o dječjem doplatku, a novim zaštitnim mjerama ponovno ćemo čvrsto stati uz hrvatske obitelji. Demografska situacija jest zabrinjavajuća i bez zaustavljanja negativnih trendova sve što uspijemo bit će manje uspješno.

S novim zaštitnim mjerama opet ćemo čvrsto stati uz hrvatske ljude! Donosimo ih već idućeg tjedna!

Svjesni velike tradicije HDZ-a

Znamo tko smo i što smo, svjesni velike tradicije HDZ-a i njegovih temeljnih načela - državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo i domoljublje.

S čvrstim osloncem u Tuđmanovoj i Šuškovoj baštini te narodnjačkim i domoljubnim vrijednostima, istodobno smo okrenuti budućnosti i suvremenim izazovima!

No way!

Ne možete, međutim, koalirati s onima koji vas ucjenjuju, kao što su to činili MOST i Domovinski pokret. Stožernu stranku hrvatskog naroda neće ucjenjivati netko tko je manji od nas, netko tko je derivat otpalih političara iz HDZ-a.

Ucjenjivati nas neće nitko! No way.

A A A