Vijesti
22. 9. 2023.

O ZAŠTITI GRANICE: MOST-ovi provokatori & rigidni ljevičari - teško je reći tko je od njih gori & štetniji!

PVRH Andrej Plenković: Nema vojske na granicama, Hrvatska nije u ratu! Jednako tako, nećemo podići bodljikavu žicu prema Hrvatima u BiH. 6.500 dobro opremljenih hrvatskih policajaca čvrsto i odlučno štiti državnu granicu, koja je ujedno vanjska granica EU-a i Schengena. I za to dobivaju sve pohvale izvršnih EU institucija! S druge strane, SDP je orkestrirao talijanske socijaliste iz Europskog parlamenta da nam fabriciraju incidente na granici, nastojeći isprovocirati prekomjernu reakciju policije dok su se donosile finalne odluke o ulasku Hrvatske u Schengen. A neka javnost zna da su i možemosi htjeli spriječiti naš ulazak!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a komentirao je „zahtjev“ MOST-ovih provokatora da se uslijed migrantskih pritisaka Hrvatska vojska pošalje na državnu granicu:

- Tko to traži? MOST? Auuuu… njihove nebuloze najbolje je ignorirati. Nema vojske na granicama, Hrvatska nije u ratu! Jednako tako, nećemo podići bodljikavu žicu ili zidove prema Hrvatima u BiH! Ilegalne migracije ozbiljan su, globalan problem, no u nas je daleko manji nego u mnogim drugim zemljama. Pogledajte Španjolsku, Italiju, Francusku, Grčku, Njemačku...

Istaknuo je da 6.500 dobro opremljenih i uvježbanih hrvatskih policajaca čvrsto i odlučno štiti državnu granicu, koja je ujedno vanjska granica Europske unije i Schengen:

- I za to dobivaju sve pohvale izvršnih europskih institucija! Pritom Hrvatska od BiH policije očekuje da bolje kontrolira izlaske iz svoje zemlje.

Država smo koja je najviše investirala u zaštitu svoje granice - Iz Schengenskog fonda povukli smo 270 milijuna €!

To je partija, to je platforma!

Andrej Plenković se potom u izjavi osvrnuo na štetočinsko djelovanje regresivne ljevice (također) kada je u pitanju zaštita granice:

- S druge strane, ovi s ljevice, Možemo i SDP, što oni rade? SDP je orkestrirao talijanske socijaliste iz Europskog parlamenta da nam fabriciraju incidente na granici, telefonski su s nevladinim udrugama dogovarali njihov ilegalni prelazak. Cilj? Nastojali su isprovocirati prekomjernu reakciju naše policije dok su se donosile finalne odluke o ulasku Hrvatske u Schengen.

Zašto su SDP-ovci u Europskom parlamentu bili protiv toga da Hrvatska dobije europski novac za zaštitu granica? A pritom još i besramno lažu!

Imamo dokaze, sve su snimili dronovi. Mi o tome više nećemo šutjeti! Razumijete? To je SDP - nastavio je hrvatski premijer:

- O tome sam razgovarao s pokojnim predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem. Rekao mi je „Andrej oprosti“.

Uloga Centra za mirovne studije

Dodao je da javnost mora znati da su i možemosi htjeli spriječiti ulazak RH u Schengenski prostor:

- To su činili preko svojih partnera u EP-u i preko svojih udruga, osobito Centra za mirovne studije, iz kojeg je Možemo i nastalo. Osim ovakvih provokacija, lijeva je oporba i aktivno lobirala kako Hrvatska ne bi postala članicom Schengena. To treba reći!

„Oni će nama lijepiti etikete o korupciji, izdajnicima i velezdaji, a radili su na tome da Hrvatska ne uđe u Schengen!? Raskrinkat ćemo ih do kraja!“ - zaključio je predsjednik Plenković.

KLEVETNICI & SABOTERI NA LJEVICI

O svemu se očitovao i naš eurozastupnik dr. sc. Tomislav Sokol, inače docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu:

- Ne samo da su se platforma MOŽEMO i partija SDP silno trudile diskreditirati međunarodni ugled RH i sabotirati naš ulazak u Schengen, nego su i njihovi članovi godinama podmuklo klevetali hrvatske policajce koji svakodnevno riskiraju svoje živote čuvajući državnu granicu i suzbijajući nezakonite migracije. Takve političke opcije i njihovi posrnuli kandidati doživjet će novi poraz!

MOST „MUDRO“ PREŠUTIO SDP-ovu PROVOKACIJU

Stranka europskih socijalista (PES), čiji je SDP punopravni član, brzo je reagirala na Plenkovićevu izjavu. Nazvala ju je „fake news“. Partija je pak još brže prenijela taj „demantij“.

Stranka europskih socijalista: Neutemeljene su izjave premijera Plenkovića o europskim socijalistima i Schengenu

U ovoj su priči, međutim, jedini fejkeri eurosocijalisti, koji su brže-bolje, bez provjere, napali Plenkovića. Valjda na zahtjev SDP-a. O incidentu talijanskih socijalista na našoj granici, na koji se i referirao hrvatski premijer, naširoko smo pisali na ovom webu.

Za čije to interese radi SDP? Nastavit ćemo čvrsto štititi državnu i EU granicu od ilegalnih migracija - to je naš nacionalni interes!

Znate li tko je posve prešutio taj događaj? MOST! Ti isti koji sada „zabrinuto“ traže da Hrvatska vojska dođe na granicu. Nisu se „šteli zameriti“ SDP-u. Ideološki moratorij na djelu.

A A A