Vijesti
23. 9. 2023.

Uveli smo Hrvatsku u Schengen ne uz pomoć oporbe, nego unatoč njoj!

PPVRH/MUP Davor Božinović: Grbin i Borzan najoštrije su napali našu policiju zato što je na granici s BiH spriječila socijalističke eurozastupnike u očitom pokušaju diskreditacije RH, i to u najosjetljivijoj fazi ispunjavanja uvjeta za ulazak u Schengen. Najveći broj lažnih optužbi o „nezakonitom postupanju policije“ pri zaštiti granice od ilegalnih migracija dolazio je iz nevladinih udruga, uz koordiniranu političku podršku čelnika platforme „Možemo“. Nacionalne interese štitit ćemo kao i do sada, učinkovito i dosljedno, ne prepuštajući aktivistima i avanturistima da nas odvedu u slijepu ulicu.

Odgovarajući na pitanje o SDP-ovoj Aferi „Granica“, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova kazao je za Hinu da je Hrvatska ušla u Schengenski prostor bez stvarne potpore ljevice:

- Na putu do Schengena prošli smo težak put. Ispočetka nam nisu davane velike šanse, ali smo za razliku od Bugarske i Rumunjske uspjeli, i to unatoč svim opstrukcijama, kojih je bilo i unutar Hrvatske.

Za čije to interese radi SDP? Nastavit ćemo čvrsto štititi državnu i EU granicu od ilegalnih migracija - to je naš nacionalni interes!

SDP-ova podmukla rabota

Kao primjer je Davor Božinović naveo upravo skandalozni događaj iz siječnja 2021. (v. gornji link) kad je policija zaustavila grupu socijalističkih europarlamentaraca iz Italije, a koji su se trebali na granici između RH i Bosne i Hercegovine, izvan službenog graničnog prijelaza, susresti s migrantima - koje je u isto vrijeme iz smjera BiH prema granici vodila talijanska novinarka:

- Nakon što je policija spriječila taj očiti pokušaj diskreditacije hrvatske države u najosjetljivijoj fazi ispunjavanja uvjeta za ulazak u Schengen, Peđa Grbin i Biljana Borzan uputili su priopćenje u kojem su najoštrije prosvjedovali protiv tog postupka policije, a da se kao čelnici jedne hrvatske stranke nisu obratili hrvatskim institucijama, prije svega MUP-u.

SDP-ovci, na svoje žaljenje, nisu uspjeli diskreditirati Hrvatsku & spriječiti povijesni uspjeh - ulazak u Schengen!

Nasrnuli su na policiju, MUP i Vladu RH uopće ne mareći za činjenice, da nisu ni pitali što se zapravo dogodilo - podcrtao je Božinović.

I možemosi protiv ulaska u Schengen

Dodao je da je općepoznato da smo u cijelom mandatu ove Vlade „bili suočeni s optužbama zbog navodno nezakonitog djelovanja hrvatske policije pri zaštiti granice od ilegalnih migracija“:

- Na sve smo te optužbe brzo, dosljedno i detaljno odgovarali, a najveći broj njih dolazio je iz domaćih izvora, ponajviše iz raznih nevladinih udruga, uz koordiniranu političku podršku predvodnika platforme Možemo, koji su i potekli iz njihovih redova.

Cilj - podmetnuti Vladi RH

Usprkos tome, Hrvatska je zahvaljujući diplomatskim i političkim aktivnostima te velikim naporima upravo u zaštiti vanjske granice EU-a uspjela ući u Schengen, ispunivši sve zahtjevne kriterije - nastavio je:

- Kada se, kao i sve ostale države na vanjskim granicama EU-a, suočavamo s pojačanim pritiskom ilegalnih migracija, onda ljevica uglavnom prepušta prostor krajnje desnim opcijama koje također napadaju Vladu, ali s drugih ideoloških pozicija. Cilj im nisu hrvatski interesi, već kako otežati položaj Vladi.

O ZAŠTITI GRANICE: MOST-ovi provokatori & rigidni ljevičari - teško je reći tko je od njih gori & štetniji!

 „Hrvatsku u Schengen ne uz pomoć oporbe, nego unatoč njoj! Nacionalne interese štitit ćemo kao i dosad, na racionalan način, učinkovito i dosljedno, ne prepuštajući raznoraznim aktivistima i avanturistima da nas odvedu u slijepu ulicu“ - zaključno je poručio potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Država smo koja je najviše investirala u zaštitu svoje granice - Iz Schengenskog fonda povukli smo 270 milijuna €!

A A A