Vijesti
15. 4. 2024.

U sljedećem mandatu ispunit ćemo i više od onog što najavljujemo. Obećaj manje, isporuči više - to je bio naš način rada i u proteklih 8 godina!

(VIDEO) Završna konferencija za medije. PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Nikada nisam bio relaksiraniji u kampanji. Na temelju dosadašnjih postignuća Vlade RH, sjajnih reakcija na terenu na Izborni program „Za sve izazove“ i naše jasne vizije budućnosti Hrvatske čvrsto sam uvjeren u pobjedu na izborima. Već sad sa sigurnošću mogu reći da će u idućem mandatu prosječna plaća porasti i više od najavljenih 1.600 €. I dalje ćemo - pouzdano, kontinuirano i stabilno - povećavati i BDP, roditeljske naknade, mirovine, dječji doplatak, zaposlenost... 

Hrvatska se neće vratiti na staro i loše, na SDP-ovu agoniju i Milanovićevu spaljenu zemlju! - također je poručio predsjednik naše stranke i naše Vlade:

- I još nešto: ti i takvi neće uspjeti izazvati kaos, baciti Hrvatsku u međunarodnu izolaciju i odvući je u ruski svijet!

Vizija daljnjeg rasta i razvoja zemlje 

Naš su postignuća respektabilna, a Izborni program „Za sve izazove“ - dodao je - vizija je uspješne, vitalne, pravedne, održive i suverene Hrvatske:

- To je vizija daljnjeg rasta i razvoja zemlje, koja je potpuno drukčija od onog što Milanović i njegovi jataci nude. A to je povratak na pustinju zvanu SDP, na najnesposobniju Vladu i najgoreg premijera u povijesti.

Iz Splita: Hrvatskoj ne treba lažna “Vlada spasa”, Hrvatsku treba spasiti od Milanovića!

GLAS ZA DP - GLAS ZA SDP

Na završnoj konferenciji za medije Andrej Plenković još jednom je pozvao simpatizere DP-a da se vrate HDZ-u, „svojoj matici“:
- Poštujemo ih i cijenimo njihove vrijednosti. Neka se zapitaju hoće li ih pojedinci iz vodstva DP-a ponovno prevariti i njihov glas iskoristiti da opet dovedu SDP i ljevicu na vlast - kao što su to već jednom napravili omogućivši Milanoviću da pobijedi gđu Kolindu Grabar Kitarović. 

Pritom je izdvojio jedan posebno ružni postupak Ivana Penave u sklopu (ionako) prljave DP-ove kampanje:

- Itekako sam mu pomogao da 2014. porazi kandidata SDP-a i postane gradonačelnik Vukovara, a sada me na predizbornom plakatu prikazuje kao „četnika“ koji se raduje padu Grada Heroja - za koji je upravo naša Vlada toliko toga napravila, od proglašavanja 18. studenog blagdanom do financiranja svakog većeg razvojno-socijalnog projekta. 

„HDZ štiti nacionalne interese i vodi računa o identitetskim pitanjima hrvatskog naroda“ - zaključio je.

Zaljubljeni Penava

Na ove riječi predsjednika Plenkovića dodajmo da se na Penavino licemjerje i njegovu zaljubljenost u Zorana „Lex Perković“ Milanovića nedavno osvrnuo i vukovarski HDZ. Vrijedi ponoviti tu objavu:

VRHOVNI PRIMITIVAC NAŠTETIO SDP-u

Plenković je izrazio zadovoljstvo pozitivnom kampanjom HDZ-a te konstatirao da je Milanovićev „prasak“ - nestao:

- Ispuhao se kao balon. Štoviše, Kršitelj Ustava nanio je štetu vlastitoj partiji: svojim primitivizmom i prijetnjama da će uhapsiti svakog tko mu se ne klanja potpuno je poništio kampanju SDP-a i tih nekoliko stranaka koje su ostale s njima. Kao da ne postoje. 

A Peđa Grbin? - upitali su novinari:

- On je već sada bivši partijski predsjednik. Skupa s Milanovićem napravio je kupus od izborne utrke. Učinili su sramotnu diverziju, političku sabotažu. Pozivam građane da ih brutalno kazne 17. travnja. Da shvate da se ne mogu poigravati s Ustavom i kršiti temeljna načela vladavine prava.

ŠTO VLADA DAJE - TOMAŠEVIĆ OTIMA 

Kao nositelj liste HDZ-a i partnera u prvoj izbornoj jedinici izdvojio je da su u Zagrebu najveći problemi gospodarenje otpadom, prometni kolaps i nabijanje maksimalnog poreza na plaće:

- Premda Grad Zagreb bilježi rekordne prihode, Tomašević i njegovi nesposobni možemosi nametnuli su Zagrepčanima najvišu stopu poreza na dohodak. Svi naši sugrađani mogli su imati veće plaće. 

Naša je Vlada Zagrepčanima smanjila poreze & povećala plaće, a Tomašević i Benčić povećali su im poreze & smanjili plaće!

Aktivistički diletanti

Kazao je i da bi prometne gužve riješio na suprotan način od onog na koji ga „rješava“ trenutačna gradska vlast. 

Mi smo našem Zagrebu, mome rodnom gradu, pomogli s više golemih paketa zaštitnih mjera - završno je poručio predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- Sve što se u Zagrebu obnavlja, to je Vladina zasluga.

Google poklopio zlonamjerne aktivističke diletante: Riječ je o našoj tehničkoj pogrešci - koja nema veze s HDZ-om!

A A A