Vijesti
4. 6. 2024.

Pripadnost europskom desnom centru, konkurentno gospodarstvo i zaštita potrošača & održiva poljoprivreda i razvoj ribarstva

Predsjednik Andrej Plenković nastavio je s programskim objavama na svojim kanalima. Ni balkanština Kršitelja Ustava, ni Milanovićev totalitarni refleks i jugoslavenske zastave njegovih sljedbenika, ni SDP-ovo bezakonje i partijsko revolucionarno pravo, ni istočnjački nedemokratski, autoritarni režimi, ni ljevičarske protuobiteljske i proturazvojne agende, nego Hrvatska koja pripada europskoj civilizaciji utemeljenoj na kršćanstvu. Hrvatska koja raste i razvija se u najužoj jezgri EU-a i demokratskog Zapada!

Nakon prve dvije, u cijelosti prenosimo i tri nove programske objave predsjednika HDZ-a i Vlade RH.

VIDEO SPOT: U Europsku uniju ušli smo među zadnjima, a danas je Hrvatska po rastu među prvima!

KVALITETNIJI ŽIVOT: SOLIDARNOST & ZAŠTITA GRAĐANA

Osnaživanje demokracije i očuvanje našeg europskog načina života također je jedan od HDZ-ovih prioriteta.

Kao stranka desnog centra i članica Europske pučke stranke (EPP) koja njeguje domoljubne, demokršćanske i obiteljske vrijednosti, vjerujemo u Europu koja štiti svoje građane i zalaže se za socijalno-tržišno gospodarstvo.

Narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra - brana pred radikalizmom i slijeva i zdesna!

Očuvanje socijalne kohezije

U svim krizama do sada očuvali smo socijalnu koheziju i osigurali pomoć najranjivijim skupinama društva, a istodobno stvorili pretpostavke za brzi i snažni gospodarski oporavak i rast.

Poštujući načelo supsidijarnosti, potrebno je osigurati sinergiju svih razina vlasti te donositi rješenja za kvalitetniji život i sigurnu perspektivu za sve građane.

SMANJIVANJE OPTEREĆENJA, DIGITALIZACIJA & INOVACIJE

U narednom razdoblju zauzimat ćemo se za daljnje produbljivanje unutarnjeg tržišta, kao i za politike koje će pridonijeti osnaživanju pozicije Europske unije na globalnoj razini.

Posebno ćemo se usredotočiti na smanjivanje administrativnog i regulatornog opterećenja gospodarstva te podizanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.

Prilika za državu i društvo

Zelena i digitalna tranzicija prilika su za državu i društvo koju znamo iskoristiti, a uz pomoć EU fondova ulažemo u inovacije i razvoj te pridonosimo izvoznoj orijentaciji hrvatskog gospodarstva!

Korištenjem europskih sredstava & ulaganjem u istraživanje i razvoj novih tehnologija hvatamo korak s najrazvijenijim zemljama!

Posebni prioritet nam je zaštita potrošača za kvalitetnije proizvode i usluge.

SIGURNOST HRANE, RAZVOJ SELA & VIŠE SREDSTAVA ZA POLJOPRIVREDU

Razvoj poljoprivrede i ribarstva kao strateških gospodarskih sektora nacionalni je i europski prioritet. Održivost je ključna za budućnost poljoprivrede i ribarstva te ćemo se zalagati za taj smjer razvoja radi dugoročne isplativosti i zaštite bioraznolikosti.

Za razliku od štetočinske ljevice, borimo se ZA naše ribare! ZA razvoj otoka & još europskog novca za ravnomjerni razvoj svih dijelova Hrvatske!

Zelene politike želimo provoditi u suradnji i partnerstvu s poljoprivrednicima na njihovu korist, i nikako na njihov teret.

Snažni glas hrvatskih poljoprivrednika

U Europskom parlamentu nastavit ćemo biti snažni glas hrvatskih poljoprivrednika te jasni pobornik pravednije preraspodjele europskog novca za Zajedničku poljoprivrednu politiku.

Sigurnost hrane, razvoj hrvatskog sela i povećanje proizvodnje, zaštita hrvatskih proizvoda i očuvanje tradicionalnih sektora gospodarstva prioriteti su koji će se ostvariti u sinergiji nacionalne i europske razine.

A A A