Vijesti
7. 11. 2020.

Opozivi & interpelacije? SDP i Škoro skupa su krenuli u vježbu destabiliziranja Vlade. Izborni gubitnici moraju pokazati da su živi

Andrej Plenković: Vjetroelektrana Krš-Pađene? Projekt traje već 17 godina, uključene su bile sve vlade u tom razdoblju, a ključna odluka o statusu povlaštenog dobavljača donijeta je baš za vrijeme Milanovićeva premijerskog mandata. Neka o tome slobodno raspravljaju u Hrvatskom saboru.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH odgovarao je - nakon sastanka Znanstvenog vijeća - i na novinarska pitanja o aktualnim političkim događajima.

Moguće je dodatno pooštravanje mjera, ali lockdowna i policijskog sata neće biti

Donosimo Plenkovićeve ključne poruke:

O ZAHTJEVIMA ZA OPOZIV & INTERPELACIJAMA

Scenarij je više nego jasan. Oni koji nisu dobili povjerenje hrvatskih građana moraju pokazati da su živi. Imate nesretni SDP, imate Škoru, koji su skupa krenuli u vježbu destabiliziranja naše Vlade.

Vjetroelektrana Krš-Pađene? Vlada je već odgovorila i odbacila interpelaciju. Projekt traje već 17 godina, uključene su bile sve Vlade u tom razdoblju, a ključna odluka o statusu povlaštenog dobavljača donijeta je baš za vrijeme Milanovićeva premijerskog mandata. Neka o tome slobodno raspravljaju u Hrvatskom saboru.

Ako oporba već traži opoziv ministra Ćorića, zašto ne pokrene i impeachment predsjednika Republike!?!

"Inicijativa“ za opoziv ministra Tomislava Ćorića? Malo će se oporba igrati sa svim tim instrumentima, sigurno će ići i na interpelaciju o stanju u zdravstva i na pokušaj opoziva ministra Vilija Beroša. Navikli smo…

Građani će kroz veća primanja osjetiti 5. krug porezne reforme, a poduzetnicima će ostati više sredstava za ulaganja!

O SASTANKU VNS-a

Slijedom zaključka sa sjednice Vlade RH, Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti izradila je set mjera radi suzbijanja radikalizacije u hrvatskom društvu, koji će poslužiti kao podloga za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost. Prijedlog je upućen Uredu predsjednika Republike Hrvatske - s nekoliko mogućih termina. Sastanak će biti prigoda da raspravimo - ako se u međuvremenu izrade - i smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija.

Penava nastavlja suludo opravdavati teroristički čin na Markovu trgu. Za njega je to “dječja igra, šala, pošalica“!?

Tvrdnje iz Ureda PRH da radimo mimo zakona? Vlada je imala, ima i imat će ovlasti sazivati sjednice Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

O VELEDROGERIJAMA

Čim Hrvatski sabor usvoji rebalans proračuna, veledrogerijama ćemo na ime dugova isplatiti daljnja sredstva. To će se dogoditi, dakle, u idućih 10 dana. Ako postoji nestašica u pojedinim ustanovama, lijekovi će biti osigurani! Problemi su iznimka, a ne pravilo. Osigurat ćemo i kvalitetnu skrb za sve pacijente.

A A A