Vodstvo
9. 6. 2022.

Milanović već pola godine zastupa stavove Moskve i sramoti Hrvatsku. No nije jedini, u oporbi ima sličnih saborskih zastupnika…

U svojim tiradama stalno nastoji relativizirati rusku agresiju na Ukrajinu, to je jasno kao dan. Prema njemu, svijet bi trebao pustiti Kremlj da radi što hoće. Osim toga, snizio je kulturu političkog dijaloga, a sad kad je odjednom otkrio Hrvate u BiH, neodgovornom retorikom i njima nanosi štetu. Agresivno je izvrijeđao gotovo svakog tko im je mogao pomoći, rastjerao sve moguće saveznike. Milanović samo hini da se zauzima za Hrvate u BiH. Te uvrede, to ucjenjivanje, to ne može proći nigdje, ni na kavi, a kamoli u međunarodnim odnosima.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon Središnjeg odbora HDZ-a, predsjednik HDZ-a i Vlade RH komentirao je novi Milanovićev proruski izgred te odbacio srbijanske optužnice protiv hrvatskih pilota iz Oluje i opravdanost sankcija protiv predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Opći sabor HDZ-a - novi zamah za aktivnosti Vlade RH i Hrvatskog sabora u preostale dvije godine ovog mandata

Donosimo ključne poruke Andreja Plenkovića:

Ruski prijatelj s Pantovčaka

Milanović već pola godine zastupa stavove Moskve i sramoti Hrvatsku. U svojim tiradama stalno nastoji relativizirati rusku agresiju na Ukrajinu, to je jasno kao dan. Tu se ne slažemo ni milimetra. Prema njemu, svijet bi trebao pustiti Kremlj da radi što hoće. No nije on jedini, u oporbi ima sličnih saborskih zastupnika…

Koliko god se zbog interesa Kremlja Milanović tome protivio, Hrvatska neće propustiti priliku da postane energetsko čvorište!

Rastjerao sve moguće saveznike Hrvata u BiH

Osim toga, snizio je kulturu političkog dijaloga, a sada kada je odjednom otkrio Hrvate u BiH, svojom neodgovornom retorikom i njima nanosi štetu. Agresivno je izvrijeđao gotovo svakog aktera koji im je mogao pomoći, rastjerao sve moguće saveznike.

Kako možeš pomoći svom narodu ako sve okrećeš protiv sebe?

 Dok Vlada RH čini sve u svojoj moći kako bi zaštitila Hrvate u BiH, Milanović samo hini da se zauzima za njih. Te uvrede, to ucjenjivanje, to ne može proći nigdje, ni na kavi, a kamoli u međunarodnim odnosima. Gdje je bio prije? Tko trpi kritike kad Vlada RH financira HNK u Mostaru, bolnice, sveučilište?

Rezolucija Europske pučke stranke o izbornoj reformi u BiH & ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda

Hrvatska uz Čavaru

Sankcije Ministarstva financija SAD-a protiv predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare smatram neutemeljenima, promašenima, čudnovatima. On svu imovinu ima u BiH i nije mi jasno što se time htjelo postići osim da mu se reputacijski našteti.

Danas sam telefonski razgovarao s Čavarom i poručio mu da Hrvatska stoji uz njega.

Milanović opet laže

Milanović je, u svom stilu, optužio Vladu RH da „šuti“ o Čavarinu slučaju, no sankcijama se prvi usprotivio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. I to prije njega - dragog prijatelja Moskve.

Prijedlog rezolucije o BiH u njemačkom parlamentu ne može pridonijeti stabilnosti BiH!

Sorry, upristoji se

Dijalog je moguć kada Milanović postane kulturan, pristojan, kad se smiri. Ali dok nas god naziva „izdajnicima“ i „udbašima“, sorry, nema dijaloga. U njegovim tiradama nema ničega normalnog, one su izvan svih okvira i načina komunikacije.

Zaštitit ćemo heroje Domovinskog rata

Zasigurno nećemo dopustiti da Srbija, koja je bila agresor i na Hrvatsku i na BiH i na Sloveniju i na Kosovo, tri desetljeća godina poslije nametne nekakvu „regionalnu jurisdikciju“. To ne dolazi u obzir. Hrvatska ne prihvaća da srbijansko tužiteljstvo diže optužnice protiv nesrpskih državljana na teritoriju koji nije Srbija.

Znat ćemo, kao i u slučaju zapovjednika iz Bljeska, zaštititi pobjedničku Hrvatsku vojsku i heroje Domovinskog rata, kojima dugujemo zahvalnost za slobodu u kojoj danas živimo.

A A A