Vijesti
18. 9. 2022.

„IDEOLOŠKI MORATORIJ“: Sandra Benčić & Ivan Penava, kao lonac & poklopac, kao putnik & prtljaga

(VIDEO) Umjesto da osudi čin mladog, zaluđenog čovjeka koji je na prosvjed došao s eksplozivnim napravama, predstavnica regresivne ljevice - u suglasju s DP-om i MOST-om - napala je premijera Plenkovića da 'baca dimne bombe', da u RH nema ni radikalizacije ni paramilitarnih skupina. Uzvratio joj je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić. I zastupnik Mario Kapulica zamijetio je da unutar oporbe već funkcionira 'ideološki moratorij'. Tzv. desnica Grbinu ne spominje ni Kragujevac, ni naknade za odvojeni život, dok „Možemo“ i SDP mudro prešućuju uhićenjima istaknutih članova DP-a. A svi skupa šute o izgredima Štetočine s Pantovčaka.

SJAJ & BIJEDA PARLAMENTARNE OPORBE. Svojedobno je Ivan Penava opravdavao pucanje na hrvatske policajce na Markovu trgu i rešetanje zgrade Vlade RH nazivajući taj nemili događaj „razumljivim mladenačkim buntom“, „dječjom igrom“.

Penava nastavlja suludo opravdavati teroristički čin na Markovu trgu. Za njega je to “dječja igra, šala, pošalica“!?

„Dimne bombe“ umjesto osude

Penavinim je stopama, a u skladu s „ideološkim moratorijem“ koju unutar udružene oporbe svih boja i zastava promiči MOST-ovi mališani, prošlog tjedna u Hrvatskom saboru krenula i istaknuta predstavnica regresivne ljevice - možemoistica Sandra „Wannabe“ Benčić.

Umjesto da osudi čin mladog, zaluđenog čovjeka koji je na prosvjed na Trgu žrtava fašizma došao s eksplozivnim napravama, čavlima i nožem, napala je premijera Andreja Plenkovića da „baca dimne bombe“, da u Hrvatskoj nema ni radikalizacije ni paramilitarnih skupina.

Vodstva MOST-a & DP-a ne mogu se „oprati“ od odgovornosti za fijasko prosvjeda, ali i za huškanje, zazivanje kaosa & pozive na rušenje!

Činjenicama protiv doskočica

Odgovorio joj je saborski zastupnik i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić:

- Nisam, poput kolegice Benčić, sklon doskočicama, pa ću samo citirati današnji intervju voditelja Službe terorizma u MUP-u RH: „Maloljetnik koji je na prosvjed došao s Molotovljevim koktelima, a u stanu ostavio oproštajna pisma, bio je povezan s osobama koje su ove i prošle godine bile prijavljene za kaznena djela povezana s terorizmom. Kao takvog smo ga imali pod nadzorom".

Milanović je danas priznao da postoje radikalizirane grupe, koje treba „razbiti i pohapsiti“. Zašto je do jučer tvrdio suprotno?

Grmoja štiti Grbina, a Raspudić Tomaševića

I naš zastupnik Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, napomenuo je da „ideološki moratorij“ očito već funkcionira unutar parlamentarne oporbe.

U slobodnom govoru u Hrvatskom saboru u ime Kluba zastupnika HDZ-a istaknuo je da s tzv. desnice, koja je doživjela teški fijasko na dotičnom prosvjedu, posrnulom Peđi Grbinu ne spominju ni Kragujevac, ni nezakonite naknade za odvojeni život:

- Iz DP-a i MOST-a na Markovu trgu ne možemo čuti ni riječi ni o tome da aktivisti iz „Možemo“ preko noći žele izbrisati Antu Starčevića iz naziva jednog mjesnog odbora u Zagrebu, kao ni o tome da glavni grad grca u smeću i prometnim čepovima koje su sami stvorili svojim diletantskim odlukama.

Na sreću, HDZ je svojom odvažnom akcijom spriječio preimenovanje Mjesnog odbora „Dr. Ante Starčević“, zaustavio je taj novi pokušaj ideološkog nasilja (vladajuće) rigidne ljevice u Zagrebu.

Ljevica mudro šuti o DP-ovu kriminalu, a cijela …

S druge strane, ljevica ni riječi da u Hrvatskom saboru prozbori - nastavio je Kapulica - o uhićenjima istaknutih članova DP-a zbog mita u Šibeniku ili o Penavinim novčanim muljažama s dvije stranke.

Penava je za Aferu Zmijanović „morao znati“! Hoće li podnijeti ostavku i zatražiti izvanredne izbore u DP-u?

… oporba o Milanovićevoj izdaji Hrvata u BiH

„A kod njih svih skupa, i s ljevice i s tzv. desnice, vlada grobna tišina o kopernikanskom obratu koji je u odnosu prema Hrvatima u BiH napravio Milanović dok se družio s Erdoganom. Ni riječi o 'izdaji', koja im je inače svakodnevno na ustima!?“ - zaključio je naš zastupnik u svom govoru.

A A A