Vijesti
27. 9. 2022.

„Milanovićeve uvrede na račun visokog predstavnika katastrofalne su za našu vanjsku politiku & izrazito štetne za Hrvate u BiH!“

Dok premijer Plenković na Općoj skupštini UN-a, na svjetskoj političkoj pozornici, poziva visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH da iskoristi svoje ovlasti i izmjenom izbornog zakona ispravi nepravdu koja se nanosi Hrvatima, Milanović ga nastavlja destruktivno, nepametno vrijeđati. U biti je činio i čini sve kako bi spriječio svaku mogućnost pravedne izborne reforme. Uopće ga nije briga za Hrvate u BiH, oni su mu samo sredstvo za političke manipulacije. Za čije interese to radi? Za hrvatske zasigurno ne.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a, predsjednik naše stranke i naše Vlade odgovarao je na pitanja novinara i o novim vulgarnim ispadima Štetočine s Pantovčaka.

O novom pojeftinjenju goriva, uspješnom posjet SAD-u, razrješenju ravnatelja VSOA-e & posrnulom SDP-u

Milanović sve upropastio

Andrej Plenković je napomenuo da s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Christianom Schmidtom „mjesecima temeljito i detaljno, ali i diskretno, razgovarao o izmjenama izbornog zakona“:

- No kada se uključio Milanović, onda je g. Schmidt postao „Schultz“, „Scholtz“, nekakav „svinjar“, „mali Švabo“, netko tko nema legitimitet.

Pozivamo Hrvate u BiH & sve Hrvate s državljanstvom BiH da u što većem broju iziđu na izbore 2. listopada!

Milanović ga je toliko izvrijeđao - nastavio je Plenković - „da je čovjeku vjerojatno splasnuo entuzijazam da ispravi nepravde prema Hrvatima“:

- Agresivni, neprimjereni i destruktivni Milanovićevi napadi zacijelo su jedan od razloga zašto visoki predstavnik još nije iskoristio svoje ovlasti.

Hrvatska želi da sva tri konstitutivna naroda u BiH budu stvarno ravnopravna

Schmidt i dalje ima priliku

No Schmidt i dalje, bez obzira što je samo nekoliko dana prije izbora u BiH, može ispraviti loše odluke svojih prethodnika te ignorirati vulgarne, za našu vanjsku politiku katastrofalne i za Hrvate u BiH izrazito štetne Milanovićeve uvrede - dodao je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

Hrvati u BiH ne žele ništa ekstra. Hrvati žele i zaslužuju ravnopravnost!

Politika stvaranja saveznika

Plenković je zaključio:

- Naša politika je politika stvaranja saveznika, a politika nepametnog, destruktivnog i za Hrvate u BiH pogubnog gađenja koju vodi Milanović dovela je do toga da sad moramo i na Općoj skupštini UN-a apelirati da visoki predstavnik donese ono što je htio.

Moramo ostati ujedinjeni u potpori Ukrajini i osudi ruske agresije! Pozivam visokog predstavnika za BiH da izmijeni nepravedni izborni zakon!

A A A