Vijesti
25. 12. 2022.

Milanović? Nije dan za takve razgovore. Sretan Božić svima!

(PHOTO) PVRH/PHDZ Plenković nakon božićne mise: Još jednom svima od srca čestitam Božić, blagdan obiteljskog okupljanja, mira i poštovanja. Snaga Božića pomoći će nam u brojnim izazovima. Bilo ih je puno ove godine, a bit će ih i iduće. Obnova je - prioritet. Dobro idu višestambene zgrade, javne ustanove i nekonstrukcija obnova, ali moramo ubrzati izgradnju zamjenskih kuća. Pitate me i kako to da se predsjednik RH tek sada sjetio obnove na Banovini? Božić je, ne bih ulazio u rasprave. Želim da ga svi u radosti provedu u krugu obitelji! PHS Jandroković: Vjerujem da će 2023. donijeti ubrzanje obnove. Na blagdan ne bih o Milanovićevim postupcima. I njemu želim sretan Božić!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sudjelovali su na božićnom misnom slavlju koje je u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Božićna čestitka predsjednika Andreja Plenkovića hrvatskim građankama i građanima u Domovini i inozemstvu

U izjavama za medije nakon svete mise još jednom su svima čestitali Božić, ali i odgovarali na novinarska pitanja. Teme: izazovi u 2023. godini, ubrzanje obnove, suđenje hrvatskim pilotima u Beogradu, zlonamjerni i licemjerni Milanović, Ukrajina…

Donosimo ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Vrijeme kada moramo sabrati misli i skupiti energije za ono što nas čeka u 2023.

Još jednom svima od srca čestitam Božić, blagdan obiteljskog okupljanja, mira i poštovanja! Vjerujem da će nam snaga Božića pomoći u savladavanju brojnih izazova koji su pred nama. Bilo ih je puno u ovoj godini, a bit će ih, siguran sam, i u idućoj. Ovo je vrijeme kada moramo sabrati misli i skupiti energije za ono što nas čeka u 2023. godini.

Drugom prilikom o Milanoviću

Pitate me kako to da se PRH Zoran Milanović tek sada, u božićnom obraćanju, sjetio obnove na Banovini? Božić je, nije dan za takve razgovore. Sretan Božić svima, želim da ga svi danas u miru i radosti provedu u krugu svojih obitelji!

Ruski režimski mediji, posve očekivano, slave Putinova igrača Milanovića!

Ono što u obnovi ide - dobro ide

Obnova je prioritet Vlade RH: ono što ide - dobro ide. Dobro idu javne ustanove, višestambene zgrade i nekonstrukcija obnova, ali moramo ubrzati izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća na Banovini. Svi imaju tu zadaću.

Vidjet ćete i sami: kada se dovrše višestambene zgrade - one koje smo nedavno obišli u Petrinji - veliki broj ljudi koji je danas u kontejnerskim naseljima dobit će svoje stanove i pravi smještaj, smještaj koji smo im nudili odmah nakon potresa. Htjeli su, međutim, ostati blizu svojih kuća, i zbog toga su u kontejnerima.

Kardinalova poruka o pomoći Ukrajini

Pitate i za Ukrajinu? Slušali smo kardinalovu promišljenu i lijepu propovijed, poslao je poruku da pomognemo ukrajinskom narodu, žrtvi brutalne agresije. Bilo bi dobro da su to bili dokučili i neki saborski zastupnici… Bilo bi onda možda bolje svima, a osobito njima.

Uskraćivanje pomoći Ukrajini poraz je onih koji su poslali poruku bešćutnosti prema žrtvi svirepe agresije kakvoj je nekoć i Hrvatska bila izložena

JANDROKOVIĆ: Ne bih spekulirao, bit će vremena za razgovor o svemu

U mnogo sam navrata već kazao da obnova mora ići brže. I vjerujem da će iduća godina donijeti to ubrzanje. Ministar Paladina? Ne bih spekulirao, posebno ne na Božić, bit će vremena za razgovor o svemu.

Na današnji dan ne bih ni o postupcima predsjednika RH - i njemu želim sretan Božić!

Putinofil Milanović vodi Hrvatsku u međunarodnu izolaciju!

„Suđenje“ ne priznajemo!

Što se tiče pripremnog ročišta koje u ponedjeljak, 26. prosinca, započinje u Beogradu za naše pilote, mogu ponoviti da RH ne priznaje to „suđenje“. Radi se o političkom igrokazu, Srbija ima svojih problema te je zbog toga i pokrenula taj „sudski proces“. Hrvatska će zaštiti svoje pilote iz Domovinskog rata!

„Suđenje“ hrvatskim pilotima u Srbiji za nas ne postoji. U toj farsi nećemo sudjelovati!

A A A