Vijesti
20. 12. 2022.

Putinofil Milanović vodi Hrvatsku u međunarodnu izolaciju!

PVRH Andrej Plenković: Potvrdio je da je a priori protiv pomoći Ukrajini. Ponaša se kao da je naša zemlja nesvrstana, kao da nije i ne treba biti ni u EU-u ni u NATO-u! Da smo slijedili njegove proruske stavove, Hrvatska ne bi ušla u Schengen i eurozonu, nikada ne bismo ni najmanje pomogli Ukrajini, kao ni osudili rusku agresiju. Tko je i što je Milanović, to je jasno i ovim političkim patuljcima koji su spriječili da RH sudjeluje u zajedničkoj EU misiji, no oni i dalje to pokušavaju prikriti izmišljotinama o „neustavnosti“, „proceduri“. U ovoj tužnoj priči jedino je dobro to što su Milanović i njegovi trabanti izvedeni na čistac.

Iz Pitomače, gdje je je predsjedao 14. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, Andrej Plenković je odgovorio na novu Milanovićevu salvu antieuropske i antiameričke mržnje, dosad nezapamćenu čak i za njega - Kremljenka s Pantovčaka.

Donosimo ključne poruke predsjednika naše Vlade i naše stranke:

Milanović se „autao“

Putinofil Milanović vodi Hrvatsku u međunarodnu izolaciju! On je a priori protiv pomoći Ukrajini, to je svojim izjavama danas i potvrdio. On se „autao“. Ponaša se kao da je naša zemlja nesvrstana, kao da nije i ne treba biti ni u Europskoj uniji ni u NATO-u!

Uskraćivanje pomoći Ukrajini poraz je onih koji su poslali poruku bešćutnosti prema žrtvi svirepe agresije kakvoj je nekoć i Hrvatska bila izložena

Zbog Kremlja htio žrtvovati Hrvate u BiH

Da smo slijedili njegove proruske stavove, Hrvatska ne bi ušla ni u Schengen ni u eurozonu, visoko predstavnik Christian Schmidt ne bi donio odluke koje su osigurale da legitimni predstavnici Hrvata sudjeluju u izvršnoj vlasti u BiH, nikada ne bismo ni najmanje pomogli Ukrajini, kao ni osudili rusku agresiju.

Dragan Čović pisao Andreju Plenkoviću: Upravo je Vlada RH, pod Vašim vodstvom, najzaslužnija za povijesni iskorak na europskom putu BiH!

I oporbi je jasno tko je i što je Milanović

Milanović vodi, ponovit ću, izolacionističku politiku prema kojoj bismo baš mi trebali - u konfrontaciji sa zapadnim svijetom - imati najviše sluha za Putina, za režim koji razara ukrajinsku energetsku i prometnu infrastrukturu, ubija i protjeruje civile, a koji je i prouzročio globalnu krizu kroz koju prolazimo.

Tko je i što je Milanović, to je jasno da ne može biti jasnije i ovim političkim patuljcima i kukavicama koji su u Hrvatskom saboru spriječili da RH sudjeluje u zajedničkoj EU misiji pomoći Ukrajini, no oni i dalje to pokušavaju prikriti i stvarati kaos ponavljanjem njegovih izmišljotina o „neustavnosti“, „proceduri“.

Odbijanje da pomognu Ukrajini pratit će ih dugo, dugo! Morat će živjeti s teškom stigmom!

Jednostavno ne želi da pomognemo Ukrajini

Naši ministri nikome nisu ništa „obećali“ i „preskočili Milanovića“, kako se stalno podmeće, nego su u Bruxellesu, poput svih ostalih na Vijeću EU-a, iskazali načelnu spremnost za EUMAM, i to uz ogradu - ovisno o političkoj odluci mjerodavnih tijela.

I kada je već Milanović - jer jednostavno ne želi da RH pomaže Ukrajini - odbio dati suglasnost, onda su to trebali učiniti zastupnici, no neki su propustili biti na pravoj strani povijesti i zaštite nacionalnih interesa.

Sramota će im zauvijek ostati upisana u povijesti! No to je njihov problem, neka žive s tom ljagom i svojim moralnim posrnućem...

Sretan im put u izolaciju!

Pametni i iskusni ljudi kažu - blaženi Čile! Hrvatska je normalno disala dok se on nije vratio i opet počeo zagađivati medijski prostor, sijati mržnju i vrijeđati sve sugovornike. U ovoj je tužnoj priči jedino dobro to što su Milanović i njegovi trabanti izvedeni na čistac. Neka ga i dalje slijede i slušaju i idu s njim u izolacionizam. Sretan im put!

Raskrinkan kao pripadnik sekte koja veliča Putina, Raspušenko se znoji kao prisilno mobilizirani Rus prije slanja u okruženi Herson!

Patuljčić od dva metra

Peđa Grbin? Možda ima dva metra, ali je politički patuljčić.

Svjedočimo epskom posrnuću oporbe! Jedni iznose proruske stavove, drugi se boje Milanovića & mimo svojih uvjerenja staju na njegovu stranu

NIKADA SE U HV NIJE ULAGALO VIŠE NEGO U OVOM MANDATU!

Predsjednik Plenković odgovorio je i na Milanovićevu „pilu naopako“, na njegove „kritike“ o stanju u HV-u kojima Kremljenko nastoji prikriti bijes jer naša Vlada kontinuirano zamjenjuje zastarjelu sovjetsku vojnu tehnologiju onom zapadnom i suvremenom.

Unatoč svim pokušajima opstrukcije, jačamo strateške odnose sa SAD-om & nastavljamo zamjenjivati zastarjelu sovjetsku tehnologiju onom zapadnom!

- U mandatu ove Vlade i ministra obrane Marija Banožića kupljeni su višenamjenski borbeni avioni Rafale, riješeno je pitanje oklopnih borbenih vozila Bradley, nabavlja se protuzračna obrana, stižu helikopteri Blach Hawk. A kupit ćemo i dodatne „Crne jastrebove“ od SAD-a, našeg saveznika kojeg je i danas teško izvrijeđao, kako bi Milanović lakše koristio vojne resurse za svoje ljetne izlete. Neka se vozika koliko hoće - istaknuo je hrvatski premijer.

Nikada se u HV nije ulagalo više nego u mandatu ove Vlade! - zaključio je Plenković.

A A A